eyw dostum seninde fikirlerini yorumlarını takip ediyorum şu doğalgaz kombi önerisi bölümü benim canımı sıkıyor insanları yanlış yönlendiriyorlar o bölümdeki yazılarım özelllikle siliniyor şikayetçiyim
quote:
Orijinalden alıntı: abd1984
eyw dostum seninde fikirlerini yorumlarını takip ediyorum şu doğalgaz kombi önerisi bölümü benim canımı sıkıyor insanları yanlış yönlendiriyorlar o bölümdeki yazılarım özelllikle siliniyor şikayetçiyim
Benim silinmeden ne haberim var ne de yetkim. Bunu belirtmek isterim.
quote:
Orijinalden alıntı: pinkfloyd1453
quote:
Orijinalden alıntı: abd1984 pompanın sesini yanından bile zor duyarsınız ben dab bronz kafalı pompa öneirim 150 tl falan
abd1984 bu dediğin pompa ne işe yarıyor? biraz bilgi verebilir misin? bu arada arkadaşlar evi içten yalıtım yapmaya karar verdim inşallah faydalı olur
Selamlar,
Doğru seçimi yapmışsınız, altta dükkan ve çıkmalar olması en büyük dezavantajınız. Öte yandan içerden yalıtım sadece duvarlarınızdaki ısı kaybını azalatacakdır ve yeterli olmayabilir. Çıkmalarında özellikle kirişlerin, çıkmadaki alt kısımların mantola yapılması gerekir. Bazı binalarda çıkma altları düz bazılarında havuz gibidir. Buraların yalıtıması gerekir.
Merkezi sistemlerde daire içine tüm odalarda faydalı olacak sirküle desteği konulması için bazı şartlar gerekir. Bunun için öncelikle dağıtımın tek bir hat üzerinden olması gerekirdi ki eğer böyleyse yerden ısıtma veya petek varsa bunların bir dağıtım kollektörü olması gerekir. Genelde ise klasik birden fazla hat üzerinden dağıtım yapılır. Arka odaların dağıtım hattı ve salonun farklıdır. Bir dairede 2-3-4 veya daha fazla dağıtım hattı olabilir. Bu sistemde destek sirkülesi kullanımı sadece bağlı olduğu ısı dağıtıcılara (petek, yerden ısıtma vb.) fayda sağlar. Dairenizde arka odalarda ve salonlarda ya da diğer odalarda üst katlara çıkan kalın kalorifer boruları varsa bir kere birden fazla dağıtım kolonu var demekdir.
Burdaki sorunun sirküle olduğunuda düşünmüyorum. Merkezi sistemlerde, farklı dağıtım uygulamaları var burdakinide bilmiyoruz. Zira 1 katta böyle bir problem olması bu ihitmali azaltıyor. Burdaki sistemde olması ihtimal olan çift borulu üstten dağıtımlı sistemde, sıcak su ilk olarak en üst katlardan dağıldığı için ısınma problemleri üs kat tarafında azalsa bile , alt katlarda gelen sıcak su biraz daha soğumuş olduğundan ısıtma etkisi daha az oluyor. Yalıtımda yetersizse bu kaçnılmaz. Eğer alltan dağıtımlı bir sistem varsa, sirküle sorunu üstkatlarda olurdu. Buralardan şikayet yoksa . Sirküle değil suyun soğuması sorunu olması büyük ihtimal. Sizin hizadaki en üst kat ve onun altı nasıl ısınıyor bunları bilmek gerekli. Isınma sorunları var mı bakılmalı.
Bunun dışında üst dairelerde petek büyütmesi yapanlarda olabilir. Bu çok sıkça yapılan bir durumdur. Ana pompada bir sorun olabilir. Tek mi yoksa birden fazlamı ana pompa var bilmiyoruz ama bunlarda kontrol edilmeli. Eğer güney daireler çok ısınıyorsa bu dairelerin petek vanalarını kıssınlar. Bu dairelerin sıcak su akışı bir şekilde azaltılırsa faydası olur. Büyük ihtimalle yoktur ama, bazı ana pompalarda kademe ayarı olabiliyor. Birde peteklerinizin hava yapma durumuda kontrol edilmeli. Ayrıca peteklerin içindeki kirlilik , vanaların düzgün çalışmaması su akışında sorun olacağından , ısınmada problem olabilir.
Ayrıca bina yönetiminden de izin almaksızın pompa uygulaması bence çok doğru olmaz. Yine sirküle motorun üstünde yüksekliğe bağlı olarak çalışmasa bile sürekli olarak bir hidrostatik basınç olacakdır. Bunun dışında bu motor için birde elektrik panosu , motor koruma gerekcekdir. 7/24 çalışacak bu motor 50 watt olsa 10 tl de her ay, sağlayacağı faydaya göre çok önemli olmasada ekstra elektrik tüketimi yapar. Ayrıca sirküle motorunun sabitlenmesine bağlı olarak özellikle sessizlikde net olarak duyulan vınlama sesleride olabilir. Bu motorlar çok sessizdir ama sorun sabitlemeden kaynaklı vibrasyonlardır. Yani bu uygulama başka konfor problemleri çıkarabilir.Bunun dışında merkezi sistemdeki su içinde daha fazla partikül olduğundan 4-5 sene sonra verim düşümleri söz konusudur. Neticede , mevcut tesisat durumuna göre çözüm veren bir uygulamadır. Ama öncesinde sistem içersinde değişiklik yapmadan başka çözümler kontrol edilmeli.
Son olaraka yalıtmda mümkünse en 3 cm malzeme kullanın. Dış cepheye bakan kiriş ve kolonlar içerden kesinlikle yalıtılsınlar. Kolon ve kirişler ciddi ısı transferi yaparlar. Buna dikkat. Birde bu işin dış cepheden yapılması daha sağlıklı ve doğru olan çözümdür. Kolay gelsin
Yanlış görmüyorsam dairenizde 2+1,5 mt radyatör mevcut merkezi sistem 90/70 çalıştığını varsayarsak bu radyatörle o dairenin kutupların ortasında bile ısıtması gerekir (Biraz abartı oldu sanırım) ben radyatör sisteminizde bir sıkıntı olduğunu düşünmekteyim. Kazanın derecesi ile radyatör derecesini ölçüp yazmanız mümkünmüdür?
iyi geceler.
Arakat sıfırdaire için zemine parke altına strofor döşetmek gerekir mi?
Yine bu sıva altı sıcak su borularına hangi tip yalıtım daha uygundur?
Oksijen bariyerli boruyla standart tesisat borusu arasında maliyet açısından ne kadar fark vardır?
cevaplar için teşekkürler...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme