Şimdi Ara

arkadaşlar merkezi ısıtılan evim tam olarak ısınmıyor nasıl bir çözüm olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
9.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merkezi doğalgazla ısıtılan evim var. ev kuzey cepheli olduğundan dolayı fazla ısınamıyorum. güney cephedekiler fazla ısındıklarını ve fazla fatura gelmesini istemediklerinden dolayı kaloriferleri düşük ayarda yakıyorlar
    benim sorum şu
    oturduğum odanın sıcaklığı ortalama 21 derece oluyor (oda 30 metrekare)
    ben sadece oturduğum odanın bu sıcaklığın 23-24 derece olmasını istiyorum. sıcaklığı hangi ısıtıcı ile en tasarruflu olarak bu sıcaklığa getirebilirim acaba???
    ufo gibi ısıtıcılar pek tasarruflu çözüm olamadığından dolayı başka tavsiyeler istiyorum
    şimdiden teşekkürler....

• merkezi sistemde radyatör büyütme şansı yok..yaparsanız suç sayılıyor. Dış duvarlara içeriden 2 cm kalınlıkta 35 dansite XPS ile mütevazi bir yalıtım yapın. Çok az bir paraya çıkar.malzemeyi istediğiniz yerden kendiniz alıp duvara yapıştırın , Pencerelerin iç kısımlarına ve bütün köşelere plastik veya alüminyum köşebent gömeceksiniz..üzerine ince alçı sıva çekip ıslakken naylon filesini içine gömeceksiniz. Üzerini düzeltceksiniz..Alçı sıva kuruyacak güzel bir boya çekeceksiniz işlem bitti.Bir oda için en çok 200 - 300 lira bulur bulmaz...Kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 14 Şubat 2011; 10:08:34 >
  • taşkafa' nın dedigine aynen katılmakla birlikte peteklerini kontrol etmendede fayda var egerki hava yaptıysa tam ısınmamasıda mümkün
  • taşkafa
    bu dediğin yöntemi yaparsam verim alır mıyım yani oda sıcaklığım gerçekten artar mı acaba
    bu dediğin yöntemi daha ayrıntılı anlatır mısın (mesajda atabilirsin)
    odanın fotolarını ekledim. odada üç pencere var ısı kaybı zaten pencerelerden oluyor duvara mantolama yapsak dahi ısı artar mı

• bunlar da odanın diğer fotoları

• evim 1.katta altta dükkan var ve ön cephede yaklaşık 1 metrelik çıkıntı var
    nasıl bir yalıtım yapmam lazım acaba
  • arkadaşlar 1 aydan beri kimseden cevap gelmedi
    özeliikle bu işlerden anlayan taşkafadan cevap bekledim ama oda yazmadı
    biz elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz forumdakilere
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu yalıtım konusunda bence en iyi çözümü bir dekorasyon veya yalıtım işi yapan bir firma ile görüşerek onlardan fikir alman sadece dış yalıtım yaptırmak size yeterli olmayabilir neden derseniz malum 1. katta oturuyorum ve alt katım dükkan diyorsunuz sonuç itibariyle siz sadece dairenizin dışına dış yalıtım yaptırsanız da alt kısım dükkan olduğundan dolayı yine enerji kayıpları olacağından ısı kaybedeceksiniz en iyisi dairenizin tabanına da ısı ve ses yalıtımı yaptırmanız olacaktır ama bunu bu iişi yapan firmalara danışın derim...
  • çözüm gayet basit tak dönüş borusuna bir 122 pw pompa kimse de bir şey diyeemz
  • quote:

Orijinalden alıntı: abd1984

çözüm gayet basit tak dönüş borusuna bir 122 pw pompa kimse de bir şey diyeemz

Akılcı, pratik çözüm. Ancak resimli bir pompa örneğ verseniz arkadaşa daha yardımcı olur.
    Benim tereddütüm; pompa uzun süre kullanılabilir mi? Daire içinde veya komşulara rahatsız edici ses yapar mı?
    Bunlara da açıklık getirirseniz iyi olur.
  • en iyi çözüm,dıştan tüm binanın yalıtım yapılması,ama maliyet yüksek olduğu için öbür daire sahipleri zor yanaşır.
    dairenizin taban kaplamasıda önemli.ısı yalıtımını bizde tüm binaya (32 daire) yazın yaptırmayı düşünüyoruz,biraz ön araştırma yaptık,ama karar veremedik.bencede işin ehli firmalarla görüşün ve mutlaka yaptıkları dairelerden referans isteyin.işi boyacılık olan bile yaparım abi diye atlıyor,buna dikkat etmelisin.ayrıca mümkünse işi anahtar teslimi isteyin.bazı firmalar pençerelerdeki mermerlerin değişeceğini filan söylediler.yani yan maliyet+iş mulaka sorun.
  • pompanın sesini yanından bile zor duyarsınız ben dab bronz kafalı pompa öneirim 150 tl falan
  • quote:

pompanın sesini yanından bile zor duyarsınız ben dab bronz kafalı pompa öneirim 150 tl falan

abd1984
    bu dediğin pompa ne işe yarıyor? biraz bilgi verebilir misin?

bu arada arkadaşlar evi içten yalıtım yapmaya karar verdim inşallah faydalı olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: pinkfloyd1453

quote:

pompanın sesini yanından bile zor duyarsınız ben dab bronz kafalı pompa öneirim 150 tl falan

abd1984

bu arada arkadaşlar evi içten yalıtım yapmaya karar verdim inşallah faydalı olur

Bence içten yalıtımdan gereken verimi alamazsınız. Bunun yerine ABD1984 ün önerisi üzerinde durun. Belki radyatör arkası ısı yalıtım levhası (toplamda 80-100 TL) denenebilir. Diğer içten uygulamalar, boya-badana nedeniyle masraflı ve eziyetli olacağı gibi, umulan faydayı da sağlamayacaktır.
    Bu sene bir Doçent arkadaşım içten yalıtım uygulamasını yaptırdı. Sadece bununla kalmadı, ilk katta olan evin dışta kalan kısımlarına alttan(dıştan) uygulama yaptırdı. Çok da masraf etti. Bir kez başlayınca diğer tadilatlar da düşünülüyor. Yine de umduğu gibi olmadı.
    Bence pompa 150 TL, montaj 70-80 TL ve ısı yalıtım levhası 80-100 TL. = 300 TL civarına boya-badanasız hallolur.

• kardeş içten yalıtım yaparsanız çok yüksek verim alırsınız.. en iyi ısıyı içeride tutan yalıtım şeklidir iç yalıtım. ama tabi külfetine katlanıcaksınız. yalıtımın aslı dıştan olur ama olmayan yerde mecursunuz içten yalıtıma. bizdeki yalıtım olayı iskele kurulamayan yerlerde mecuren içten yapıldı. içten yapılan yerler fırın gibi oluyorken dış yalıtım yapılan yerlerde ısı farkı var. şunu unutmayın yanlız oralarda dış yalıtımlı yerlerde daha iyi hava var. yanlız şu pompa eklem işine aklım ermesede onunda faydası olabilir gibime geliyor. kırıp dağıtmadan arzu ederseniz bir deneyin. fakat aynı pompanın grundfoss markasını arada çok fark yoksa almanızda fayda var. birde odanızdaki petekler 500 lük sanırım. ne kadar densede randıman aynıdır. ben inanamıyorum bu peteklerdeki randımana.

quote:

quote:

abd1984

• arkadaşlar hala bu pompanın ne işe yarayacağını anlamadım
    radyatöremi bağlanıyor ne işe yarıyor bir anlatın bana
  • quote:

arkadaşlar hala bu pompanın ne işe yarayacağını anlamadım
    radyatöremi bağlanıyor ne işe yarıyor bir anlatın bana

Kalorifer sisteminin sıcak su borusunun, dairenize ilk girdiği bölüme yakın bir yere boruya monte edilir. Bir usta bunu ücreti karşılığında takacaktır.
    Bu pompa ile sıcak suyun dairenize daha hızlı çekilmesi sağlanır. Böylece hızlı sıcak su devri ile ev ısısı da yükselecektir. Yalnız mümkünse apartmanınızdan birisi ile bu fikri paylaşmayınız. Problem çıkarabilir. Ne de olsa diğer dairelerden daha hızlı sirkülasyon sağlayacaksınız. Bu da ortak yakıttan daha fazla yararlandığınızı ortaya koyacaktır.

• kimin aklina gelir böyle bir sey.
  • aklımıza gelmiyor işimiz bu pompa dönüş borusuna yani alttakine aradan parça kesilip pprc parçalar eklelerek monte edilecek daha fazla soruda lütfen sormayın ya yaptırın yada bildiğinizi yapın bazıları ben nasıl yaparım diyor tesisatçılar afedersiniz taş mı yiyecek bilgi bizden uygulatmak size kalmış
  • quote:

aklımıza gelmiyor işimiz bu pompa dönüş borusuna yani alttakine aradan parça kesilip pprc parçalar eklelerek monte edilecek daha fazla soruda lütfen sormayın ya yaptırın yada bildiğinizi yapın bazıları ben nasıl yaparım diyor tesisatçılar afedersiniz taş mı yiyecek bilgi bizden uygulatmak size kalmış

Gerçekten çok akılcı çözüm. Her ustanın senin gibi pratik çözüm sunabildiğini sanmıyorum. Tebrikler...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.