Şimdi Ara

Sıfır Binada Tıkanan Klozet Nasıl Açılır.! [DH'nin en OKtan konusu]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
2.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eskişehir'de oturuyorum ve yaklaşık 1 ay oldu yeni eve taşınalı...

Evde ben ve kız arkadaşımla birlikte 2 kişi tuvaleti kullanıyoruz.

İlk zamanlarda sifonu çektiğimizde sadece biraz şişiyor sonra (gök gürültüsü efekti) poff gidiyordu herşey...
    Hani işiniz bittiğinde bir tomar peçete olur ya elinizde... Onu attığınızda bir şişer sonra gider (beyler.. =)) ), aynı öyleydi...

Sonraları bu şişen suyun miktarında da gitme süresinde de gözle görülür uzama oldu.

Mr Kaslı nın lavabo açıcı tozlarından 6 poşet ve litrelerce kaynar suyu boca ettikten sonra yine aynı markanın sıvı lavabo aç ürününü kullanmama rağmen hiç bir şey değişmedi... 2 gün 3 gün 5 gün idare ettim...

Bu gün Tuz Ruhu aldım... önce 750ml lik <%30 HCl ve Su yoğunluğunda olanını kullandım. 30dk beklemeden sonra bu iş çok daha ciddi diyerek 2.5 litrelik ~%18 HCl içerikli tuz ruhu döktüm.

Size resimlerini de paylaşırdım ancak ban yemek istemiyorum =))

Saat yaklaşık 19.00 gibi döktüm ve şu anda saat 20.06... Tuz ruhunu döktüğümde (2.5 litre olanı) klozet yine şişti. 1 saat sonra inmişti. Bir ümit sifonu çektim... Yine şişti... Biraz tazyik işi çözer deyip polisten TOMA rica edecektim ama gaz maskem İstanbul'da kaldığından duş bataryasının başını çıkartıp sıcak ve tazyikli suyu deliğe ustaca denk getirerek suyu döktüm... Ana gidere gidemeyen atıklar klozet haznesine yeniden yükseldiler... [ Daha önceden 40 dairelik bir binanın giderinin tıkanması sonucu atık su dolan 2 daireyi temizlediğim için bu kadarı bana koymadı] Suya biraz daha abanırken bir gök gürültüsü geldi. Ama dışarıdan değil bina borularından geliyordu... O şişen su belirli bir hızda gitmekteyken gelen bu ses ile birlikte su akışı kesilme derecesinde yavaşladı.

Sanıyorum bir parti atığı başımdan def etmiştim ama kalanlar kalıp savaşmakta ısrarcılardı.

Şimdi gidip 5 litre ~%18 HCl içerikli tuz ruhu alıp önce yarısını duruma göre kalanını boca edeceğim.

Eğitici ve yol gösterici olması adına yazmaya başladığım bu konuyu gelişmeler yaşandıkça güncellemeye devam edeceğim.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Saat 20.46 ve ikinci 2.5 litrelik tuz ruhunu boca ettim... İlk yazımda güvenlikten hiç bahsetmemiştim. Neler olacağını görmek için beklerken onlardan biraz bahsedeyim...

Öncelikle Breaking Bad izlemişler için tuz ruhunun içinde bulunduğu plastik kutu sadece o tarz asitlere dayanır şekilde yapılmıştır benim de ona göre önlem almam lazım demesinler...
    Tamam HCl çok kuvvetli ve suda çok iyi çözünür bir asit ama %18 saflıkta... Yani tamam eline değdi mi yakar (ki değdi de söylüyorum) ama hemen bol su ile yıkarsan ıkıntı çıkartmaz. Bileda nın bulaşık ya da temizlik eldivenlerinden kullanıyorum. Fazlasına da gerek yok...

2.5 litrelik bir şeyi boşaltırken etrafa sıçratmayayım demen mümkün değil... Ne kadar dikkatli davranırsan davran mutlaka sıçrayacak elini tahriş edecektir. Önce güvenlik.
    Sonraki güvenlik adımımız ise bakmamak. Uygulaması çok basit. Ben sağ elimi kullanıyorum.. Elimde eldivenle tuz ruhunu boşaltırken sol elimde sol dizimden destek alarak kafamı sola çeviriyorum. Böylece sıçraması muhtemel HCl yüzüne gelmiyor.

Saat 20.53 olmuş... Klozete bakıp geliyorum. Kayda değer bir gelişme olmadığı sürece güncelleme yapmayacağım.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Su seviyesi bir klozette olması gereken seviyedeydi... Bir ümit sifonu çektim... Düzelmiş olması umudu ile... Tabiki de düzelmemişti... Aksine şişen su miktarı rezervuarın tamamı kadardı.

Ama tuz ruhu görev başında... Klozetin tahliye borusu tarafından cısır cosur ve cusur şeklinde sesler gelmekte... Tuz ruhu aşındırmakta.

Tüm bu sürecin yanında müteahhit(evet google dan baktım) ile konuştum. Yarın bir eleman yollayacağını söyledi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imOKAY -- 14 Temmuz 2013; 21:01:50 >

•  Sıfır Binada Tıkanan Klozet Nasıl Açılır.! [DH'nin en OKtan konusu]
  • Ne diyon sen ya haahhaahha
  • Dinamit dene. Tek çözüm.
  • Adam tuvaletin tarihini yazmış
  • Savas gunlugu gibi yemin ediyorum. Okudum ve sonlara dogru anirarak guldum .

Bu arada en moktan hikaye olmasi icin biraz gelistirmen lazim cunku yanlisim yoksa daha once forumde evi mok basan bi konu vardi :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sopa bul bi tane kurcala biraz acılabilir

not: denenmiş başarı sağlanmışdır

2. not: klasik tuvalet candır..
  • Gelişmeleri bize bildirmeyi unutma.
  • hocam bu mücadeleden bir film çıkar.

lonely man vs toilet

coming soon
  • quote:

Orijinalden alıntı: sayınalpbey

Savas gunlugu gibi yemin ediyorum. Okudum ve sonlara dogru anirarak guldum .

Bu arada en moktan hikaye olmasi icin biraz gelistirmen lazim cunku yanlisim yoksa daha once forumde evi mok basan bi konu vardi :D

istersen o bold ile yazdığım konuyu anlatayım...

Moklar dere olmuş taşmıştı küvetten... Kovayla küvetten mok alıp bahçedeki gidere döküyorduk...

Dışarı özellikle çıkmıyorduk ki temiz hava kokusuna alışıp da içerde çalışamamazlık olmasın...

• bacıya söyle wcye çöp kovası koysun bizahmet atacaklarınıda ona atsın
  • Hayır yani 25 yıldır oturduğum binada bir kere böyle birşey başıma gelmedi, sen 1 aylık binada bunu nasıl beceriyorsun dostum ?

Atmayın şu tuvalet kağıtlarını klozete.
    Marketlerde şirin çöp kovaları var, hatta o kadar şirin ki tasma takıp sürüklesen 5 kız toplarsın, koyun onlardan bir tane.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BmCpRo827

Hayır yani 25 yıldır oturduğum binada bir kere böyle birşey başıma gelmedi, sen 1 aylık binada bunu nasıl beceriyorsun dostum ?

Atmayın şu tuvalet kağıtlarını klozete.
    Marketlerde şirin çöp kovaları var, hatta o kadar şirin ki tasma takıp sürüklesen 5 kız toplarsın, koyun onlardan bir tane.

0 binalarda borularda bulunan inşaat pisliği tıkanıklığa sebep olmakta...

1 3 yaştan itibaren tıkanıyorsa gider; o kullanıcı hatası kaynaklı demektir...

Bu sebepten ötürü tuvalet kağıdını saçını bi kova koy da oraya at tarzında mesajlar gereksizdir. Ilk günlerdeki şişmeden sonra zaten hiçbir peçete saç tomarı izmarit ya da benzeri birşey klozete atılmamıştır.

2.5 litre tuz ruhu sadece ve sadece 3.25...
    Ama Mr Kaslı marka jel 8 lira gibi fahiş bir fiyata satılıyor...

• adam tuvalet ile tarih yazmış
  • kaslı dalga dediğin naoh lardan at ,ucuz bulursan başka yerden al bi kilo tıkanan yere kadart götürt o banko açar ama sen başa döktüğün için tıkanan bölge sabunlaşmıyor kısaca birikmenin olduüğu bölgeyi tespit edip naoh ı oraya iletmen lazım
  • bizde sıfır eve taşındık.daha tuvalete tuvalet kagıtı takacak yer ve tuvalet kagıtı koymadık bile.(ihtiyac duymuyoruz)insaat pisligi tuvaleti tıkamaz.muhakkak 2 niz den biriniz peceteyle dolduruyorsunuz.veyahut abla başka seylerde atiyoratmayin onlari.
  • Ara belediyeyi vidanjör yollasınlar sen ne uğraşıyon ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: madturk.35

Ara belediyeyi vidanjör yollasınlar sen ne uğraşıyon ki
    Silinsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 18 Ekim 2020; 17:17:36 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.