Şimdi Ara

Eski oturan yüklü miktarda elektrik ve su faturası borcu bırakmış,ne yapabilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
10.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Alelacele yeni satın alıp, taşındığımız evin,ilk ay elektrik ve su faturaları geldi.Bizden önceki oturan kiracı su 220 TL + elektrik 180 TL civarında yani 400 TL lik yüklü miktarda borç bırakmış.Şimdi evin eski sahibini ararsak,adam ben evi sattım,artık faturalar benim üzerime değil,benim yükümlülüğümde değil, diyerek başından savuracak,%100.

Eve temmuz ayının başında taşındık,ayın 1-2 si gibi.Normalde taşınır,taşınmaz sayaç aboneliklerini üzerimize,kendi adımıza yaptırsaydık,ödeme mecburiyetimiz bulunmayacaktı,fakat bu işlemler için belli bir miktar para istedikleri için,parayı da tadilat,boya ve badana vs. işlemlerinde kullandığımız için veremedik,dolayısıyla yaptıramadık.

Bir şekilde nakliye şirketinin faturası veya bu ayın aidat makbuzu,telefon bağlattırma vs. gibi irsaliyelerle bu evde temmuz ayından önce ikamet etmediğimizi kanıtlayabilirim.

Mahkemeye gitsem,ücreti 400 lira dan fazla tutacak +%70 5-6 ay sonraya gün verirler, git,gel uğraş dur,ayrı orası bir dert.Zaten maddi olarak mahkeme açıcak gücümüzde yok.

Ne yapabiliriz ? Acaba Tedaş veya Aski ye faks çeksem,durumu izah etsem,faturayı eski oturandan tahsil ederler mi ? Sonuçta adamın tc kimliği ve diğer kayıt belgeleri muhakkak ellerinde mevcuttur.

Edit:İmla,12 saatlik iş yorgunluğu ile gayet normal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 23 Temmuz 2011; 0:38:39 >

• artik borclar kisisel diye biliyorum. Siz elektrk ve suyu actirmaya gdn orda bir sorun.
  • borçlar senin adına değil ki eğer kiraysa gidin ev sahibi ile konuşun.borçlar artık isme yazılıyor
  • Borçlar daireye kesilmiyor kimin üstüneyse ona kesiliyor. Gidip dilekçe ile aboneliği kendi üzerinize alabilirsiniz borçlarıda kimin üstüne ise o kişi öder.
  • eğer arkadaşların dediği gibi artık borçlar isme yazılıyorsa, önce eski ev sahibini bir arayıp söyleyin borç kalmış ödeyin diye, ödemezsede nasıl olsa elektrik su hala onun üzerineymiş yeni abonelik açtırmayıp günde 15 kere duş alın, 18 tane klima birden yakın gece gündüz bütün lambalar ve elektrik harcayan eşyalar açık kalsın
  • kardeş durumun varsa ödeyiver önceki adamın hastası filan vardır para lazım ondan ödeyememiştir belki
  • Bende aynı yoldan geçtim...
    su abonesini devir almak için önce borçları sıfırlandırın dediler, kimin ödeyeceğine ilgilenmiyorlar, önemli olan ödenmiş makbuzunu aldıysanız, işlem yapıyorlar
    eski abonenin, daha önce depozito olarak yatırdığı para sizin oluyor, yani oradan karlısınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hepinize teşekkür ederim,artık pazartesi yani izin günü bakıcaz.Sonucu yazarım

@KEN!

Durumum olsa zaten buraya konu açmak için zahmet harcamam heralde.Bankadan zar-zor kredi çekipte aldık.Tadilattı,nakliye parasıydı,emlakçı parasıydı falan filan derken beş kuruş para kalmadı.

@mtkn

Hocam dediğiniz gibi ise işler kötü,adam büyük ihtimal ödemez.Çünkü bu zamanda kimsede insaf ve şeref kalmamış,evi almadan önce ev sahibi borcu,harcı yok,satmak için salladı,durdu.İş işten geçti artık da,belki iyi-kötü zarardan döneriz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.