Şimdi Ara

EBay den sorunsuz alışveriş yapan var mı...??(Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

(En Son Oy Tarihi: 21.7.2013)
Giriş
  • Arkadaşlar ebay den bi kaş birşey beğendim ve almak istiyorum ama daha önce hiç ebay den alışveriş yapmadım ve neler yapmam gerektiğini bilmiyorum.Elimde şu an kredi kartım var ve direk k.k. numaramı vermem yetiyo mu yoksa paybal e faln üye olmam mı gerekiyo.Eğer üye olmam gerekiyorsa neler yapmam gerekiyor....
    Bir de daha önceden ebay den sorunusuz alış veriş yapanlar var mı...???Tecrübelerini bize de anlatırlarsa çok iyi olur.Ya da alışveriş yapıpta sorun yaşıyanlar var mı onraın da tecrübeleri bizim için önemli...
    Bu anketi de alışveriş yapanların daha çok alışverişlerini sorunlu mu sorunsuz mu bitirdiğini öğrenmek için açtım.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamestah -- 11 Ocak 2007; 12:44:15 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

eBay'de Güvenli Alışveriş

eBay, dünyanın en büyük çevrimiçi pazar yerlerinden biridir ve çok çeşitli ürünler sunmaktadır. eBay'de güvenli bir şekilde alışveriş yapmak için izleyebileceğiniz bazı adımlar şunlardır:

• Güvenilir Satıcıları Seç: Satıcıların geri bildirim puanlarını ve yorumlarını kontrol edin. Yüksek geri bildirim puanına sahip satıcılar genellikle daha güvenilirdir.
    • Ürün Açıklamalarını Dikkatlice Oku: Ürün açıklamalarını dikkatlice okuyun ve ürünün durumunu, özelliklerini ve teslimat koşullarını kontrol edin.
    • Resmi Kullanın: Ürünün gerçek fotoğraflarını gösteren satıcılardan alışveriş yapın.
    • Ödeme Yaparken Güvenli Yöntemler Kullanın: PayPal veya kredi kartı gibi güvenli ödeme yöntemlerini kullanın.
    • İletişim Kurun: Satıcıyla iletişime geçmekten çekinmeyin. Ürün veya teslimat hakkında herhangi bir sorunuz varsa, onlara ulaşın.
    • Koruma Programlarını Kullanın: eBay, alıcıları dolandırıcılıktan koruyan Alıcı Koruma Programı gibi koruma programları sunar.
    • Şüpheli Etkinlikleri Bildirin: Şüpheli etkinlikler veya dolandırıcılık girişimleri tespit ederseniz, bunları eBay'e bildirin.

eBay'de güvenli bir şekilde alışveriş yapmak için bu adımları izleyerek hem zamandan hem de paradan tasarruf edebilir ve sorun yaşamadan alışverişin keyfini çıkarabilirsiniz. eBay güvenilir bir platformdur ve alıcılarını korumak için önlemler alır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hiç mi yok yaaaaw...!!!
  • Ben Ebayde sellerim yani satış yapıyroum. Tavsiyelerim yıların birikimidir.

Alıcı için:

Ebay hakkında;

1-Kayıt esnasında asla kredi kartı bilginizi ebaye vermeyin! Çünkü bu şart değil ancak kayıt olmak için msn hotmail türü adresleri kullanrısanız Ebay kredi kartını girmenizde inat edecektir. Bunu aşmak için POP3 türü bir mail işinizi görecektir.

2-Ödemeleri yapmak için Paypal idealdir. Yalnız ödeme yapmadan önce satın aldığın kişinin sayfasını kontrol et çünkü bir çok seller Paypal'ın onlardan kestiği parayı sizden isterler ve bunu sayfalarında belirtirler. Gözden kaçırınca hesap gelince bu da nerden çıktı demeyin.

3-Ayrıca Ebay ne derse desin herhangi bir dolandırılma durumunda Ebay hiç bir şey yapmayacaktır bunu aklından çıkarma. Yapacakları en fazla sellere strike vermek veya suspend yani hesabı askıya almak olacaktır ki bunun için çok kısa zaman içinde bir çok kişinin aynı anda şikayeti gerekir.

Satıcı (Seller) hakkında;

4- Satın alacağınız ürünün aynısı bitmez merak etmeyin. Bu yüzden acele edip hemen işe girişmeyin. Orda Watch this diye bir buton var bunu devamlı kullanın ve seller'in ürtünlerini takip edin. Bir çok seller sahte hesaplarla kendi ürünlerinin fiyatını artırırlar. Buna shill bidding denir ve Ebay kurallarına göre kesin yasaktır ancak bu konuda da seni koruyacak bir madde söz konusu değildir.

5- Seller'in Feedback dediğimiz geçmiş satışlarından aldığı notları okuyunuz. Okuyunuz dedim çünkü sadece pozitif feedback oranına bakıp %100'ü görürsen sakat iş yapmış olursun. Çünkü bir çok seller normalde parayı aldığı anda alıcının feedbackini bırakması lazımken, alıcının feeedback bırakmasını beklerler. Bu da bak seni uyarıyorum bana negatif bırakırsan bende sana bırakırımın üstü kapalıcasıdır. Böylece alıcılar MECBURİYETTEn pozitif bıakırlar ama yorum bölümüne memnuniyetsizliklerini veya hayal krııklıklarını ifade ederler. İşte anahtar buradadır.

6-Asla ve asla Çin ve Hong Kong'lulara güvenme. Hele hele elektronik eşya alma çok kötü kazık yersin. Ürün olarak sana çöp kalitesinde taklitleri itelerler ve apışıp kalırsın. BU asyalıların feedbackerine baktığın zaman çoğu power sellerdır ve 2000 hatta 10000'in üzerinde feedback sahibidirler. Bu onların iyi olduğu anlamına gelmez...

7-Beğendiğin ürünün ödeme bölümünü çok iyi oku. Ve BİD yaparken yani tuşa basıp ikinci onay sayfasına gelince burayı iyi oku. Çünkü genlde asyalı sellerler İnsurance yani sigortayı required yani zorunlu yaparlar. İstemiyorum diyemezsin ve babalar gibi ödemek zorunda kalırsın. Eper ödemek istemiyorsan bu aşamda Confirm butonuna basmadan sayfayı kapat.

8-Seller'ın feedbackerini oku. Good communication, excellent communicate vs vs benzer yani mealllere ve iletişime önem veren birimi bunu anlamaya çalış. Feedbackerde iletişimi kötü birinden ASLA ALIŞ VERİŞ yapma kangren olursun.

Kaldığım yerden devam

9-Herhangi bir şey alırken GENUINE, REAL türünden ürünün kalitesini öne çıkaran satıcıların önceki feedbackerinin olduğu sayfada aynı ürünü bulmaya çalış yani önceden satın alanlar senin almak istediğin ürün hakkında ne demiş. Çoğunlukla insnalar örneğin; Sahte deriyi gerçeğinden ayırt edemeyip mutlu bir pozitif feedback bırakırlar ki bunlara itibar etmeyin daha çok insanın yorumuna bakın. Elbet birileri varsa bir spilik farketmiş ve yazmıştır.

10-Neutral feedback sayısı fazla ise bunu negatif olarak algılayın ve Seller'in güvenirlilik puanını kendinizce verin.

11- Deri eşya, tekstil/giyim, ayakkabı, çanak çömlek, cam eşyalar ve aklıma şu an gelmeyen bir çok eşyayı Ebay'den almak mantıklı değildir çünkü bunların en kalitelisi zaten Türkiye'dedir. Ancak marka alıyorsanız yukarıda anlattığım gibi satılan şeyin gerçek marka olup olmadığına iyice emin olmadan acele ile karar vermeyin. Yurtdışında lüks alışverişleriş mekanlarında pahalılar standları genelde bir kaç ülke ile birlikte Türk ürünleri tarafından işgal edilir ki bu alışılıldık bir durumdur. Yani yurtdışında ne de olsa Türk malı derken bunu övmek için derler...

12-Bazı sellerler ürünün bozuk, hatalı olması durumunda full refund yani paranızın tamamını geri ödeme yapacaklarını büyük yazılar ile belirtirler ama küçük yazılar ile buna geliş gidiş posta ücretinin dahil olmadığını bunun alıcının sorumluluğu olduğunu belirtirler. Bu ne demektir? Bu eğer böye bir durumla karşılaşırsanız hem ürünü geri postalayacaksınız hem elinize para geçmeyecek hemde üstüne para vermiş olacaksınız demektir. Çünkü geri posta ücreti ve yenilenen ürünün satıcıdan size geri postalanmasının posta ücretleri sizden alınacaktır. Üstüne üstlük Hong Kong ve Çinlilerin sık yaptığı pis bir oyun vardır. Geri göndermeyi ve masrafları göze aldını diyelim. Adamlar kıllığına size tekrar başka bir hatalı veya bozuk ürün gönderirler. Bu konuda milyonda bir onurlu satıcıya denk gelme şansınız olur ki bu da olsa olsa bir Türk olur:)

Ebay nedir ne değildir?

13- Ebay eğer memnuniyetsizliğini ifade edip şikayette bulunduğunuz satıcı Power Seller ise ve satış oranı yüksek ise hiç bir şey yapmayacaktır. Çünkü Ebaye para kazandırıyorlar ve 10-15 müşteri yüzünden satıcıya yüklenmeyi göze alamazlar. Zaten Ebay'in tutoriallerine bile bu kavram girmiştir ki Ebay bunu inkar eder ama gerçek öyledir. Şöyle demek gerekirse. 100 dolarlık son fiyatı olan bir üründen Ebay'in sellerdan aldığı para liste ve galeri ücretleride dahil olmak üzere en az 8$ civarıdır ki bu sadece bir satıştan Ebayin aldığı paradır. Bazı power sellerler günde 200 - 300 ürün listeleyip satarken bu sellerdan Ebay'in kazandığı parayı artık szi hesap edin;)

PAYPAL

14-Paypal ile işlem yapabilmek için en azından para göndermek için Türkiye'dekilerin tek alternatifi vardır ve bu da kredi kartıdır. Benim şahis tavsiyem yurtdışında pek görmediğim güzel bir özelliği Türk bankarlının bir çoğunun vermesi ki bu sanal kredi kartı. Paypal işlemlerinizi bununla yapın. Paypal'a abone olurken kredi kartı bilgilerinizi 1 defaya mahsus girdiğinizde Paypal 2$ kesecek ki bu hesabın doğruluğunu kanıtlamak için yapılıyor. Snal kredi kartınıza bunun için en az 5 dolarlık limit açmayı unutmayın.

Vaktim oldukça gene eklemeler yapmaya devam ederim. Umarım işinizi görür bu bilgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neotica -- 11 Ocak 2007; 20:22:40 >

• Çok teşekkürler ben bi kaç ayakkabı beğenmiştim Şimdi sınava gidiyorum akşam eklerim....Tekrar çok telekkürler....
  • cok guzel bilgi vermissin neotica
  • kesinlikle teşekkürler
    quote:

Orjinalden alıntı: diablo1907

cok guzel bilgi vermissin neotica
  • neotica teşekkürler, eline sağlık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • valla benim dayı hollandadan ebay aracılığı ile yamaha virago 750cc lik motor oldu pek sorun yasamadık bi kargo sorun oldu
  • Biraz eklemeler yaptım. Sorusu olan varsa buyursun.
  • merhaba, ilk olarak çalışma için teşşekürler emek harcamışsın ve güzel olmuş. ben gümrük ve vergi ile ilgili prosedür nedir onu sormak istiyorum?en son hatırladığım belirli bir miktarın üzerinde sorun oluyordu, birde hediye olarak gönderilince bir farkı oluyordu?

teşekkürler
  • www.iyibey.com emınım çok işine yarıycak
  • aslinda bende düşünüyorum ama beni en cok düşündüren şu gümrük olayı
  • arkadaşlar bende ebayden biçok alışveriş yaptım ve yapmaya devam ediyorum. gümrük biraz şans olmakla birlikte ne getireceğinize kesinlikle bağlı. mesela bir notebook alıp sokan daha görülmedi. ama bi mp3 player alırsanız sorun olmaz. 2 tane oldu mu genelde her üründe sorun çıkar çünkü ticari olarak değerlendirirler olayı. ayakkabı demiş bi arkadaş ayakkabı da sorun çıkmaz. birde istanbul gibi büyük şehirlerde gümrük memurları daha seçici küçük şehirlerde çok daha rahat alabiliyorsunuz ben bunu bizzat yaşadım.

ne getirtmek istediğinizi söylerseniz daha net bişe söyleyebilirim..

edit: şunu kesinlikle söylemeliyim: getirttiğiniz ürün yasadışı olmadıkça Tr'ye sokamama diye bişey sözkonusu olmaz her koşulda aldığınız herşeyi sokarsınız sadece vergisi pahalı olur astarı yüzünden pahalıya gelir. keşke kendi ülkemden garantilisini alsaydım dersiniz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gligaMesH -- 20 Ocak 2007; 1:18:00 >

• bilgisayar parçası alsak bi sorunçıkar mı acaba...???
  • quote:

Orjinalden alıntı: # jackal #

www.iyibey.com emınım çok işine yarıycak

ARkadaşım sağol işimize yarar gerçekten ama şu beni biraz düşündürdü açıkçası!!Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi britony -- 31 Ocak 2007; 23:08:05 >

• quote:

Orjinalden alıntı: hamestah

bilgisayar parçası alsak bi sorunçıkar mı acaba...???

ağırlığına-büyüklüğüne bağlı hoca...
    1kg üzerinde ise , mesela anakartın gümrürüğe takılma ihtimali yüksek..
    zaten ramler aynı fiyat, hdd olayını araştırmadım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: britony

quote:

ARkadaşım sağol işimize yarar gerçekten ama şu beni biraz düşündürdü açıkçası!!Saygılar

bu iyibey e girince opera bende güvenlik uyarısı verdi.Bence bu siteye girerken biraz dikkatli olun

• quote:

Orjinalden alıntı: hamestah

quote:

Orjinalden alıntı: britony

quote:

bu iyibey e girince opera bende güvenlik uyarısı verdi.Bence bu siteye girerken biraz dikkatli olun

googleda beni çıkarttı...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.