Şimdi Ara

Devamlı tavandan su akıyor ama ev sahibi ve kiracısı umursamıyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yıllardır bu sorunu çözmek için hiçbir çaba sarfetmiyor ev sahibi, bu konuda ne yapabiliriz ? Önce üst kattan gelen havalandırma kısmındaki kanalizasyon giderinin borusu patladı ki burası tamda odamda bulunan duvarın arkasında kalıyor, zaten o günden sonra odanın duvarı resmen çürümeye başladı.İnanılmaz bir ruthubet, duvarda insan sağlığını tehtid edebilecek çeşitli mantar ve küfler oluşmaya başladı.Her nekadar boya badana yapsakta bu duruma engel olamadık.

Zaten boya bile tutmuyor duvar sırılsıklam ıslak, sürekli zeminden su sızıyor odamda ayağımdaki terlik vıcık vıcık su içinde geziyordum.Daha sonra odamdaki parkeler çürüyüp mahfoldu, ardından bu duvardaki problem tavana sirayet etti ve aynı bölgede aynı odada tavandan da ara sıra su akmaya başladı.Elektrik tesisatı bile bu sebeple zaman zaman sorun çıkardı ve bilgisayarımın defalarca bozulup servisde işlem görmesine sebep oldu.

Eşya ve çamaşırlarımız çürüdü, sağlığımız bozuldu, huzurumuz kaçtı.Fakat bütün bunlara rağmen yıllardır defalarca uyarmamıza rağmen mal sahibi arkadaş hiçbir şekilde dairesinde tadilat yaptırmadı.Devamlı problemin kendisinden kaynaklanmadığını öne sürerek inkar etti, sürekli " sorun benimle alakalı değil, benim üst katımdaki daireden geliyor su. " gibi saçma argümanlarla kendini savundu.Defalarca " eğer senin üst katından geliyorsa bu su, o halde senin daireninde aynı durumda olması gerekirdi.Peki o zaman neden senin dairende hiçbir problem yok ? " denildiğinde yine saçmasapan akla mantığa sığmayacak hikayeler türeterek hiçbir dayanağı olmayan cümlelerle işten sıyrılmaya çalıştı.

Yıllardır bu rezilliği çekiyoruz, en son bu bahsettiğim ev sahibinin dairesinde bulunan bir plastik tesisat borusu patlamış ve evin heryerinden adeta şelale gibi şarıl şarıl sular akmıştı, lambalardan prizlerden tavanlardan her yerden sular aktığı halde ne kiracısına nede kendisine uzun bir süre ulaşamadık.Kendilerini zorlada olsa eve davet edip durumu gözleri önünde kendilerine izah ettiğimiz halde yine herzamanki gibi umursamaz tavırlarla hemencecik " bizden değil ! " diyerek inkar etmeye başladılar hep bir ağızdan.

Daha sonra ısrarlarımız sonucunda ev sahibi kendisi bu işlerden anladığı için eline aldığı malzemelerle üstün körü dairesindeki oluşan bu ani su kaçağını tamir ederek sorunu çözdü ve bir süreliğine bu sorundan kurtulduğumuzu sandık.Ancak ne yazık ki hala üst kattan odanın duvarına sirayet eden diğer kaçakla hiç ilgilenilmedi, muhtemelen ulaşması zor, tadilatı meşakkatli ve masraflı geldiği, dairede de kiracısı oturduğu için sürekli bu sorunu halının altına süpürüp unutturmaya çalışıyor.

Üstelik birde şimdi kiracısı üst katta evin ortasında bir şeyler yıkayıp durduğu için duvardan sızan su ve oluşan ruthubet yetmezmiş gibi tekrar tavandanda sular damla damla akmaya başladı.Onlar bizim üstümüzdeki odayı balkon olarak kullanıyorlar ve devamlı balkonlarında bir şeyler yıkadıkları için şimdide bu yüzden tavandan su damlıyor günlerce.Evin içinde ne oturacak koltuk ne yemek yiyecek bir yer hiçbir şey kalmadı, huzurumuzda sağlığımızda kalmadı.

55 60 yaşlarında ki annem babam bu sorumsuz ve umursamaz insanlar yüzünden rezillik içerisinde yaşıyor, devamlı öksürüp duruyorlar.Odada oluşan ağır ruthubet kokusundan dolayı kış aylarında bile camı açmadan o odada bulunmak mümkün değil, tabi o odaya artık oda diyebilirseniz.Kusura bakmayın çok uzun uzun yazdım ama durumun vehametini anlamanız için herşeyi anlatmak istedim.Yani evin o çürüyen duvarının halini, duvarda oluşan kurtçukların, solucanların, insan sağlığını tehtid eden pis mikrop bakteri yuvası halini görseniz, o pis havayı bir solusanız, hergün çektiğimiz sıkıntıları bir görseniz inanın oturur sinirden ağlarsınız.

Gerçekten kendimi çok zor tutuyorum, sakin kalmaya çalışıyorum ama artık yeter deme noktasına geldim.Ailem yaşlı insanlar ve komşuluk hukukuna dikkat eden komşularıyla bu zamana kadar hep iyi geçinen insanlar ve bu sebeple kimseyle kötü olmamak için hiçbir zaman gidipde şikayetçi veya davacı olmayı düşünmediler hep sulh yoluyla hep konuşarak çözmeye çalıştılar ancak malesef karşı taraf bundan anlamıyor anlamak istemiyor ve hatta umursamıyorlar.

Şimdi gidelim şikayetçi olalım desemde malum Türkiye de yaşanan olayları ve haberleri okudukça çekiniyorlar, yaşlı oldukları için savunmasız ve güvensiz hissediyor olabilirler kendilerini.Kimseyi şikayetçi olmaya zorlayamayacağım gibi onlarla ara sıra konuşsamda bir türlü net bir sonuç alamadım.Acaba oğlu olarak benim bu konuda atabileceğim herhangi hukuki bir adım var mıdır ? Yoksa mülk sahibi olarak illa kendisininmi şikayetçi olması gerekir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BC4848342 -- 6 Eylül 2021; 22:21:26 >

• Mevcut ilçe belediyenize başvurun . üst kata arızayı gidermeleri için tebligat yapılır yaptırmazlarsa suları kesilir. Prosedür böyle işliyor

• Evinizin sigortası varsa sigortayı devreye sokun.

• Hocam bu sorunu kesinlikle ev sahibinizin çözmesi gerekir. Bu konu hakkında ispatlarınızla maddi ve manevi tazminat açarsanız da %100 haklı bulunursunuz. Nereden kaynaklanıyorsa kaynaklansın. Çözüme kavuşturamıyorlar ise mahkemeye gideceğinizi belirtin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.