Şimdi Ara

Arkadaşlar Msı 970 gaming anakart vs fx8350 voltage sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar msı970 gaming anakart ve fx8350 kullanmaktayım. 1yıldır hiçbir sorun yoktu fakat bugün bir anda oyunlar aşırı derecede kasmaya başladı. Ben de biraz araştırdım ve vdrop diyte bir şey buldum en azından yabancılar öyle diyor :D bu cpu vcore yükte ve boşta sürekli 0.888v ve işlemci hızı sürekli 1400mhzde yükte dahi bu da oyunlarda aşırı kasma yapıyor. Biraz araştırdım bu anakartta vrm aşırı ısınıyormuş.

Bu işaretlediğim kısım çok fena ısınıyor el değmiyor neredeyse. Bu arada psu 600w+80 bronze
    Sorun ne olabilir yardımlarınızı bekliyorum. Geçen hafta sık sık elektrik gitti geldi acaba anakarta zarar vermiş midir?
    İşlemci sistem kararlılık testinde maksimum %35-40a kadar çıkıyor %100 olması gerekirken

• Biosu default yaptın mı? yapmadıysan default ayarlara getirdikten sonra düzelmesse bios pilini çıkartıp bir müddet bekleyip geri takıp dene.
  • Biosu default yaptım bios pilini çıkarıp 15dk bekleyip taktım hala aynı :(
  • Biostan elle voltaj verip arttırmayı denedinmi peki burada uyarayım voltajı vermeden işlemcinin stok voltajını öğrenmelisin.
  • Hocam elle voltaj artırmayı da denedim ama yine de tepki vermedi. Yükte dahil her türlü 1400mhz geçmiyor işlemci :( ve cpu core voltage en fazla 1.09v ye çıktı .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muratcan Ergen -- 4 Haziran 2017; 20:13:10 >
  • Yani overclock yapıyormuş gibi tüm ayarları yapıp hızı ve voltajı arttırıp denediyseniz ya anakartta ya işlemcide sorun var gibi imkanınız varsa işlemci ve anakartı başka bir pcde deneyin.
  • Tamam hocam çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.