Şimdi Ara

Arkadaslar pc nin üstünde card reader var ama calısmıyo yardim pls

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • card reader var ama ışığı sürekli yanıyor ve yazıcı, scanner gibi USB ile çalışan hiç birşeyi görmüyor yardım plsss acil!!! şimdiden teşşekkür ederim

• Kasa içindeki, card readerda dahil olmak üzere usb portlarının bağlı olup olmadıgını kontrol ettinmi?
  • EVET ETTİM
  • peki biostan ayarlarını yaptınmı ?bazan bios usb controlelr latı kilitliyo card readlerıda kitlemiş olabilir..
  • evet baktım bios a acık gösterio pc asus m2npv- mx series yani pc den yeterince anlıyorum ama yapamadım pc nin içini actim kablosuna baktım ama sorun yoqtu sürekli ışıgı yanıyo çakışma gibi bi durum olabilirmi olursa nasıl düzelte bilirim yani acıkcası gabip bi durum ama hiç bi usb yeri calısmıo çözüm bilen varsa yrdm plsss
  • BIOS'tan USB'leri kapatın, bilgisayarınızı o şekilde açın.. Sonra tekrar BIOS'a girerek açın. Belki işe yarayabilir.. Aygıt Yöneticisi'nde Evrensel Seri Yol Denetleyicisi başlığı altındaki tüm USB Kök Hub'ları kaldırın, bilgisayarınızı yeniden başlatın..

Umarım faydalı olur,

Kolay gelsin..
  • arkadasım denedim olmadı ya :( baska bi gözüm bilen varsa cok ii olur arkadaslar yardim etmeye calısan arkadaslara tşk ediyorum
  • card readerın hızı ne?
    eğer 1.1se bazen bu tip sorunlar olabiliyor çünkü usb girişleri 2.0 hızlı buda sorun yaratıyor, eğer öyleyse yapacak bi şey yok.
  • daha önceden calısıodu ama
  • usb girişinde sorun yok değil mi? başka bir şey tak usb'ye o çalışıyor mu?eğer çalışıyorsa card readerın bozulmuş demektir.
  • hyr hiç bişey calısmıo önceden hepsi calısıodu bi hata vermis usb aygıtı okunamamıyo gibi bişey yazmıs ondan sonra hiç bi usb yi göremiyor baska bi gözüm yoq mudur nasil yapabiliriz
  • hocam senin problem cardreaderda değil usb deymiş.bilgisayarımı sağ tıkla özelliklere gel oradan aygıt yöneticisine gelip bak usb'nin yanında soru işareti var mı? eğer varsa tekrar tanıtmayı dene.
  • Ayrıca BIOS ayarlarında "USB 2.0 HS Reference Voltage" isminde bir seçenek olup olmadığına bakın. Eğer böyle bir ayar varsa karşısındaki seçeneği "High" veya "Maximum" olarak değiştirin..

Kolay gelsin..
  • soru işareti yoq herşey tmm görüo bios ta usblerin hepsi aktif ama neden görmüyo bulamadım format da attim yoq calısmıo :( böle sorunla karsılasan varmı benden baska acaba :S :(
  • bilgisayarda kaç usb çıkışı var? usblere giren kabloları kontrol et eğer olmuyorsa usb'ler bozulmuş olabilir gerçi çok sık görülen bir hata değil ama başka da bir şey gelmiyor aklıma.
  • anakartında sorun olabilir kardeşim sen bi servise falan baktırsan onu en garanti o..
  • bencede mainbord da bi sorun var su yollarında olabilir büyük bi ihtimalle ama ilk kez gelio o basıma 5 usb var bide card reader var ama neyse yapamicez galiba yardim eden arkadaslara teşşükkür ederim saygılarla AyNiKuTHaL
  • çizgiler arasındaki değerleri bir txt dosyasına kaydedip dosya adını .reg olarak değiştir. bu dosyaya çift tıklayarak çalıştır ve kontrol et.

------------------------------------------------------------------

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\usb]
    "USBBIOSx"=dword:00000000

------------------------------------------------------
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.