Şimdi Ara

Arkadaşlar sallamadan vectra B kasa 2.5 V6 kaç yapar ?(Acil birine okutacam) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
6.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Cd: 0,29
    Fa: 2,18 m2
    Ağırlık: 1500 kg ve transmisyon kaybı %12 alınırsa düz yolda ve "0" arka rüzgarla 230 KMS hızı görür, yokuş aşağı biraz daha fazla görür.

Ama görüp göreceği budur. Bir de son hızın torkla ilgisi yoktur. Boş gördüğünüz her yere tork yazmayın isterseniz.
  • CD 2000 vardı 210 rahat görmüştüm üzerine ekle ne kadar lazımsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: tralles

Güç: 170 HP
    Ağırlık: 1500 kg ve transmisyon kaybı %12 alınırsa düz yolda ve "0" arka rüzgarla 230 KMS hızı görür, yokuş aşağı biraz daha fazla görür.

Ama görüp göreceği budur. Bir de son hızın torkla ilgisi yoktur. Boş gördüğünüz her yere tork yazmayın isterseniz.

Test edenler de 233'e ulaşmış. Bravo doğrusu.

Ağırlık hangi irtibatla etki ediyor hocam... Vaya ağırlık hesapta kritik miydi?
  • 240-250 km/h
  • 230-240 civarı yapar düz yolda
  • Gercek hızını bilmiyorum fakat biz kadranda 245-250 gibi birsey görmüştük.

1.6 motorlu araçların ibrede 200-205 gördüğü yerde 2.5 V6 motor 240 yapabilir
  • 1.4 TSI 170 HP motor 240-250 görebiliyor hocam, o Vectra da görür. Ama kadran ne kadar gerçektir muamma.
  • Sizin yaptınığınız yorumlara inanmıyor ahanda bunu yazmış 'sana soyledım gene soyluyorum bos işlerle ugrasıyorsun... ilk once aracı al kullan ondan sonra konus.. baska seylerle baska seylere girme bence... benımde azımı bozdurma !' demiş gelde sinirlenme şimdi
  • demek ki kendine çok güveniyor arkadaş
  • 2.0 ile 240 tecrübe ile sabittir
  • quote:

Orijinalden alıntı: AykutEsk

2.0 ile 240 tecrübe ile sabittir

Ah bide arkadaşa anlatabilsem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

quote:

Orijinalden alıntı: tralles

Güç: 170 HP

Test edenler de 233'e ulaşmış. Bravo doğrusu.

Ağırlık hangi irtibatla etki ediyor hocam... Vaya ağırlık hesapta kritik miydi?

Selam hocam,

Hız veya Vmax toplam sürtünme direnci ile toplam kuvvetin eşitlendiği noktada sabitleniyor bildiğiniz üzere. Toplam sürtünme kuvveti ise iki bileşene sahip:
    1.Rolling drag (yer sürtünmesi)
    2. Wind drag veya air drag (hava sürtünmesi)

Yer sürtünmesi sabitken yani hızla birlikte değişmiyorken (ağırlık x yerçekimi ivmesi x lastik sürtünme katsayısı), hava sürtünmesi hızla birlikte exponansiyel artıyor. Yer sürtünmesinin örneğimizdeki etkisi %9. Ağırlığı 1500 kg değil de 1300 kg alırsak (aracın gerçek ağırlığını bilmiyorum sadece dizelinin ağırlığını yazdım), bu defa max. hız: 231 kms oluyor (%8). Bir de ben lastik sürtünme katsayısını 0,011 olarak aldım. Ayrıca transmisyon kaybı %12 değil de %11-10 da olabilir bilmiyorum.Yani son hızı hesaplarken kullanılan parametreler şunlar:

1. Cd değeri (hava sürtünme katsayısı)
    2. Yüzey alanı
    3. Max. Güç
    4. Transmisyon kaybı
    5. Ağırlık
    6. Lastik sürtünme katsayısı
    7. Eğim (0)
    8. Rüzgar (0)

Bunları bildiğimiz sürece bir aracın son hızını kolayca hesaplayabiliriz.

Nitekim bu aracın son hızı bir başka sitede 228 kms olarak verilmiş:

http://www.zeperfs.com/en/fiche2111-opel-vectra-2-5-cdx.htm

Ben de ikisinin ortasını buldum (233+228/2= 230) sanırım.

Bir de arkadaşlar yine kadranda gördükleri hızları yazıyorlar. Kadran hızı ile gerçek son hız farklıdır, bunu bu vesileyle bir kez daha belirtme gereği duydum.

• Vectra B 2.5 V6 aracını buradan gelecek cevaplara göre acilen birine okutacaksın anladım hızlı okuyunca. :)

220 yapıyorsa dursun.
    Yapamıyorsa okut gitsin. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haluk 23 -- 14 Kasım 2011; 17:33:09 >
  • yok artik 220 yi gecemez diyen kişi otomobilden anlamiyordur. vectra b 1.6 aracim var. tuple zorladim 200e dokundurdum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kadran hatasını bilmem ama 2.0 Motorla 235 gören var. V6 Motor olanı 220 yi her şekilde görür
  • rahat 230-240 arası gider.
  • 2.0 Motorlu Vectra B ile ibrede 235 gördüm. Gerçek hız nedir bilmiyorum. Hesaplayınca yazarım.
  • ister inanın ister inanmayın babamın 97 senesinde almış olduğu 2.0 motor 136bg vectrayla 99 senesinde 260 kadranı gördüğüne bizzat şahit oldum.Gönül isterdiki bir ftoğraf çekmiş olayım ancak o an onu akıl edemedim bundan dolayı 2.5 v6 220'yi hayli hayli geçer.İnanmak istemeyen arkadaşlar lütfen polemik yaratmasınlar ben gördüğüme inanırım...
  • 2.5 V6 nın 220 km/h yi rahat geçebilmesi lazım mantıken. Ama top speed olayının aracın motoru kadar son dişli oranı ve aktarmayada bağlı olduğunu hatırlayalım. Sallamasyon konuşmaktansa bu araca sahip kişilerin yorumlarını beklemek daha mantıklı.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.