Şimdi Ara

Arkadaşlar WOW'a başlıyacağım yardımcı olursanız sevinirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar WOW'a başlamak istiyorum ama aklıma takılan bazı sorularım var yardımcı olursanız çok sevinirim.

1. Oyunda bana yardımcı olacak türklerin çok olduğu Free yada paralı serverlar nelerdir. (Free servarlar hakkında da bilgim yok ama free olduğuna göre illaki paralı servarlara göre eksiklikleri vardır.) Ben bu oyunu tam anlamıyla 4/4'lük şekilde ve uzun bir süre oynamayı düşünüyorum. 4 yıl KO oynadım Beramus servarında baya tanınan bir charım vardı. 3000 YTLye karakterimi sattım 4 aydır hiçbir oyun oynamıyorum baya bi reset attım kendime artık WOW oynamaya karar verdim ve oynarsamda eminim gireceğim serverin en iyilerinden olacağım. Bu yüzden hangi servarlarda başlamam daha uygun olur. En son açılan serverdemi başlıyayım. Tabiki oyunu öğrenme açısından Türklerinde oyunda çok olması gerekiyor.
    2. Oyunu öğrendikden sonra takriben 3-6 ay sonra 3000 YTL'lik bir karakter yapmak istiyroum. Bu oyundaki max LVL nedir 3-6 ay içinde max. LVL'a ulaşabilirmiyim. Bu oyunda da KO'daki gibi YTL ile karakter ve item satılıyormu? Bu süre içinde max LVL'e ulaşırsam karakter almama gerek kalmıyacak. İmkansızsa karakter almam gerekecek.
    3. WOW'da da karakter ve item hackleme, lag (oyunun donması), küçük yaşlı çocukların oyunda çok olması (Oyunun seviyesi açısından önemli çünkü çok fazla küfürlü konuşuyorlar ve sürekli sorun yaratıyorlar tabiiki bu bir genelleme değil ama KO'da seviye çok düşük) GM (Game Master)'ların türklere fazla yardımcı olmamaları gibi oyunun - yönleri varmı?
    4. KO oynayanlar bilir ben orda WARRIOR oynuyordum. WOW'da da Karakter ve ırk seçimini nasıl yapmalıyım. Warriora en yakın karakter hangisi ve ırk veya meslek seçimi varmı?
    5. Server tercihine göre değişir ama en sağlam (aslında sağlamlık o kadar da önemli değil) ve en uyumlu Türk clanları nelerdir. Mesela x server xxx clanı gibi. Yada WOWda Clan mevhumu varmı onuda bilmiyorum.
    Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok TEŞEKKÜRLER...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nazmikose -- 10 Şubat 2009; 15:15:03 >

• 1- Bu oyunun trial ı yada full u gibi bir şeyi yoktur. Trial yada devamlı olan Account yani hesabındır. Sitesinden yada torrentlerden indirebilirsin. Para vereceğine göre gidip D&R ya da teknosa yada herhangi bir yerden satın alabilirsin CD lerini.

2-forumlardan takip edebilirsin wow-turk sitesi de yardımcı olacaktır sana guild yada server belirlemende.

3- Bu oyunda 3000 ytl lik char diye bir şey olmaz. Para kazanmak amaçlı oynayacaksan KO ya devam etmeni öneririm. Max LvL 80 dir. 15 günde de ulaşırsın 1 ayda da 2 ayda da, sana kalmış.

4- Burada aga lı konuşmalar felan olmaz Hacklenmeler olabilir senin hatandan dolayı, gm ler hemen ilgilenirler. Ticket actığında hemen sana dönerler ve sorununu hallederler. Türk yabancı ayrımı yapmazlar.

5- Warior a yakın karakter melee karakterlere bakacasın bu oyunda da warrior var. Irklar Ally ve Horde olarak alt gruplara bölünürler. Meslek seçimi vardır para kazanmak için meslek kasman gerekir.

6- Clan yok guild vardır.

Oyun emek ister. Para ile gold alsan bile High End itemlere sahip olamassın. Çünkü High End ürünler 25 kişilik raidlerden (BOP)(yani alınca üstüne yapışır satamassın- trade edemessin) düşer onun içinde raidlere girip haketmen gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: eagen

1- Bu oyunun trial ı yada full u gibi bir şeyi yoktur. Trial yada devamlı olan Account yani hesabındır. Sitesinden yada torrentlerden indirebilirsin. Para vereceğine göre gidip D&R ya da teknosa yada herhangi bir yerden satın alabilirsin CD lerini.

2-forumlardan takip edebilirsin wow-turk sitesi de yardımcı olacaktır sana guild yada server belirlemende.

3- Bu oyunda 3000 ytl lik char diye bir şey olmaz. Para kazanmak amaçlı oynayacaksan KO ya devam etmeni öneririm. Max LvL 80 dir. 15 günde de ulaşırsın 1 ayda da 2 ayda da, sana kalmış.

4- Burada aga lı konuşmalar felan olmaz Hacklenmeler olabilir senin hatandan dolayı, gm ler hemen ilgilenirler. Ticket actığında hemen sana dönerler ve sorununu hallederler. Türk yabancı ayrımı yapmazlar.

5- Warior a yakın karakter melee karakterlere bakacasın bu oyunda da warrior var. Irklar Ally ve Horde olarak alt gruplara bölünürler. Meslek seçimi vardır para kazanmak için meslek kasman gerekir.

Oyun emek ister. Para ile gold alsan bile High End itemlere sahip olamassın. Çünkü High End ürünler 25 kişilik raidlerden (BOP)(yani alınca üstüne yapışır satamassın- trade edemessin) düşer onun içinde raidlere girip haketmen gerekir.
    karakter kasıp satmak için oynuycaksan hiç oyuna başlama,çünkü piyasada sıcak para yok şu an

• quote:

1- Bu oyunun trial ı yada full u gibi bir şeyi yoktur. Trial yada devamlı olan Account yani hesabındır. Sitesinden yada torrentlerden indirebilirsin. Para vereceğine göre gidip D&R ya da teknosa yada herhangi bir yerden satın alabilirsin CD lerini.

Çok açıklayıcı olmuş teşekkür ederim.
    Sadece 1. Soruya aklım takıldı. Para vereceğine göre gidip DNR'lardan alabilirsin yazmışsın. Bunu pek anlamadım. Bu oyun DNR'larda paralı iken niçin kendi sitesinde bedavaya indiriliyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: emrebo

karakter kasıp satmak için oynuycaksan hiç oyuna başlama,çünkü piyasada sıcak para yok şu an

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: emrebo

hayır zaten yazımda belirttim ama dikkat etmemişsin herhalde MAX lvl'e ulaşmam çok uzun sürecekse 1 sene gibi karakter satın alayım eğer kasması kolaysa 3-6 ayda Max. Lvl'e ulaşılabiliyorsa karakter almaya gerek kalmaz diye yazdım. Karekter kasıp satmak nerden çıktı.

• quote:

Orijinalden alıntı: nazmikose

quote:

Orjinalden alıntı: emrebo

hayır zaten yazımda belirttim ama dikkat etmemişsin herhalde MAX lvl'e ulaşmam çok uzun sürecekse 1 sene gibi karakter satın alayım eğer kasması kolaysa 3-6 ayda Max. Lvl'e ulaşılabiliyorsa karakter almaya gerek kalmaz diye yazdım. Karekter kasıp satmak nerden çıktı.

Alıntıları Göster
    Kasmak İngilizce bilgine göre kolay. Ayrıca grind tabanlı (mob kesmek) level atlanmıyor, sürekli quest yapıyorsun. Addonlar leveling işini hızlaştırır.

Bu arada sen DnR'dan oyunu aldığın zaman içinden çıkan Auch. key (Orijinalde oynamanı sağlayan key) senin bilgisayarındaki oyuna işlenmez, accountuna işlenir. Kısacası parayı DVD'ye değil, koda veriyorsun.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: eagen

Para ile gold alsan bile High End itemlere sahip olamassın. Çünkü High End ürünler 25 kişilik raidlerden (BOP)(yani alınca üstüne yapışır satamassın- trade edemessin) düşer onun içinde raidlere girip haketmen gerekir.

Para ile sağlam bir karakter satın alsam cok raidlere girip çıkmış ve High End itemlere sahip. Yani karakter satışı varmı oyunda. Bunu şunun için yazıyorum. Bu oyuna günde max. 2 saatimi ayıra bilirım oda gece 22:00den sonra 2 tane çocuğum var ve onlarla ilgilenmem gerekli. Benim tek lüksüm bu olacak Karakter kasmayla çok uğraşmak istemiyorum. Sağlam bir karakter alıp 2 saat oynayıp günün stresini atmak istiyorum. Tek lüksüm ve stres atma aracım bu olacağı için para harcamaya değer sanırım. Tabii oyunu öğrenmeden de karakter almak istemiyorum. İlk önce 3-6 ay karakter açıp oyunu öğrenirim. Daha sonrada sağlam bir karakter alıp devam ederim diye düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Krothu

Kasmak İngilizce bilgine göre kolay. Ayrıca grind tabanlı (mob kesmek) level atlanmıyor, sürekli quest yapıyorsun. Addonlar leveling işini hızlaştırır.

Bu arada sen DnR'dan oyunu aldığın zaman içinden çıkan Auch. key (Orijinalde oynamanı sağlayan key) senin bilgisayarındaki oyuna işlenmez, accountuna işlenir. Kısacası parayı DVD'ye değil, koda veriyorsun.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Butterfly Effect

Teşekkürler...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Butterfly Effect

Teşekkürler...

Alıntıları Göster
    Bir sorum daha vardı ama arada kaynamış sanırım.
    WOW'da da buglar varmı? En sevmediğim şeydir çünkü herkes yapar yükünü tutar enson benim haberim olur :D

• quote:

WOW'da da buglar varmı? En sevmediğim şeydir çünkü herkes yapar yükünü tutar enson benim haberim olur :D

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: nazmikose

Bug dediğin dupiclation'la item hırsızlığı vs. öyle bir şeyse yok. Oyundaki buglar genelde bazen cooldownların karışması vb. ufak şeylerdir. Ama PUG'larla gittiğin instancelardaki item hırsızlıkları başka.

*PUG: Karma grup, PickUp Group
    *Instance: Oyunda grup arkadaşlarınla girdiğin zindanlar. İçinde bosslar olur, kesersin, güzel itemlar düşer.

Ha bir de şöyle buglar olur mesela, huntera tame edilemeyen bir pet tame için açılır. (Ghost hydra tameleyemedi arkadaş.) Ya da talentlarla ilgili buglar olur, ama en fazla 1 hafta geçmeden düzeltilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krothu -- 10 Şubat 2009; 16:08:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Krothu

quote:

Bug dediğin dupiclation'la item hırsızlığı vs. öyle bir şeyse yok. Oyundaki buglar genelde bazen cooldownların karışması vb. ufak şeylerdir. Ama PUG'larla gittiğin instancelardaki item hırsızlıkları başka.

*PUG: Karma grup, PickUp Group
    *Instance: Oyunda grup arkadaşlarınla girdiğin zindanlar. İçinde bosslar olur, kesersin, güzel itemlar düşer.

Ha bir de şöyle buglar olur mesela, huntera tame edilemeyen bir pet tame için açılır. (Ghost hydra tameleyemedi arkadaş.) Ya da talentlarla ilgili buglar olur, ama en fazla 1 hafta geçmeden düzeltilir.

Alıntıları Göster
    Bu açıklama içinde çok teşekkürler. Bu WOW'da bahsettiğin buglar. KO'dakilerin yanında devede kulak hatta bug bile sayılamıyacak şeyler. Oyunu şimdiden sevdim tekrar Teşekkürler...

• quote:

Bu açıklama içinde çok teşekkürler. Bu WOW'da bahsettiğin buglar. KO'dakilerin yanında devede kulak hatta bug bile sayılamıyacak şeyler. Oyunu şimdiden sevdim tekrar Teşekkürler...

Alıntıları Göster
    1.Guild nedir?
    2.Clandan farkı ne?
    3.Türklerin çoğunlukda olduğu Serverlar hangileri? (free serverdakiler değil)
  • quote:

1.Guild nedir?
    2.Clandan farkı ne?

Alıntıları Göster
    1.guild klan gibi bir şey hatta aynı diyebiliriz.Türkçesi de lonca , ko daki klan sistemini bilmiyorum ama türkçe anlamından ne olduğunu anlarsın sanırım
    2.Clandan farkı yok sanırım.Ama wow tamamen farklı bir oyun olduğundan klanla-guildin amaçları farklı olabilir.Wowda genelde guildle zindanlar yapılır bunlar 5-10veya 25 kişi olabilir (eskiden 25 lik yoktu 40 vardı), düşün artık nasıl bir takım oyunun olduğunu .Neyse , guildlerde guild bankası olur,yardımlaşma olur, guilddeki düşük levellı arkadaşlara ya da alt charlara yardım olur vs. Hele ventrilo denilen mikrofonla konuşma server(guildin kendi serverı) olursa süper olur
    3.Horde açacaksan Dunemaul ve Karazhan'ı düşün.Türk sayısı çok fazla diye biliyorum.Ama alliance açacaksan karazhan tercih etme ally-hoorde sayısı çok oransız hordelar çok üstün.

hadi iyi oyunlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Dragonborn

1.guild klan gibi bir şey hatta aynı diyebiliriz.Türkçesi de lonca , ko daki klan sistemini bilmiyorum ama türkçe anlamından ne olduğunu anlarsın sanırım
    2.Clandan farkı yok sanırım.Ama wow tamamen farklı bir oyun olduğundan klanla-guildin amaçları farklı olabilir.Wowda genelde guildle zindanlar yapılır bunlar 5-10veya 25 kişi olabilir (eskiden 25 lik yoktu 40 vardı), düşün artık nasıl bir takım oyunun olduğunu .Neyse , guildlerde guild bankası olur,yardımlaşma olur, guilddeki düşük levellı arkadaşlara ya da alt charlara yardım olur vs. Hele ventrilo denilen mikrofonla konuşma server(guildin kendi serverı) olursa süper olur
    3.Horde açacaksan Dunemaul ve Karazhan'ı düşün.Türk sayısı çok fazla diye biliyorum.Ama alliance açacaksan karazhan tercih etme ally-hoorde sayısı çok oransız hordelar çok üstün.

hadi iyi oyunlar

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: YrkndrY

hadi iyi oyunlar

Her sorumun cevabında yeni sorular çıkıyor. Oyunu sayenizde yavaş yavaş öğreniyorum.
    Horde açacaksan yada Alliance açacaksan demisşin. Bunların anlamı ne Irk gibi bişeymi? Irklar farklı serverlardamı oynuyor. Kafam karıştı daha çok şey öğrenmem gerek. 0'dan bi oyuna başlamak çok zormuş :D

• quote:

quote:

hadi iyi oyunlar

Her sorumun cevabında yeni sorular çıkıyor. Oyunu sayenizde yavaş yavaş öğreniyorum.
    Horde açacaksan yada Alliance açacaksan demisşin. Bunların anlamı ne Irk gibi bişeymi? Irklar farklı serverlardamı oynuyor. Kafam karıştı daha çok şey öğrenmem gerek. 0'dan bi oyuna başlamak çok zormuş :D

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

hadi iyi oyunlar

İkisi zıt taraflar.Birisi güruh(horde) diğeri ittifak(alliance),bunlar farklı serverlarda oynamıyor , iki tarafta aynı serverda.Tarafa göre server seç dememin sebebi , bazı serverlarda oyuncuların kalitesine göre iki taraftan biri daha üstün olabiliyor,mesela karazhan serverında hordeların üstünlüğü var.

daha da basit anlatmak gerekirse Alliance mavi , horde kırmızı taraf, zaten genelde oyunlarda mavilerle kırmızılar savaşır

Bu taraf olayı da şöyle, alliance dışardan iyi taraf , horde kötü gibi gözüküyor ama ne alliance iyi ne de horde kötü.Horde kötü gibi gözükse de haklı tarafları var içinde,ve ehehe horde un karizması başkadır(tamamen subjektif bu kısım)

• quote:

1.Guild nedir?
    2.Clandan farkı ne?

Alıntıları Göster
    guild insanların beraber 10 kişilik raid veya 25 kişik raidlere yani büyün dungeonlara gittiği topluluk, bu topluluklar arası meslekler arası yardımlaşma da çok olur
    clan nedir bilmiyorum
    ben de şuna takıldı guildlerde genelde raid süresi min 3 saattir
    örnek olsun diye anlatıyorum;
    yani bizimki de öle 9da başlar 12de biter
    1-2 saatlik anca pvp yani battlegrundlara biraz daha ileri gidersen arenaya girip oyuncu öldürürsün
    benim de 2 charım var
    1. guildde her çarş ve perş 9-12 raidlere gider
    diğeri de pvp yani oyuncu kesmek için
    en fazla 1-2 saat oynar çıkarım
    en kalabalık server türk olan BURNING LEGION

• quote:

Orijinalden alıntı: tritone

guild insanların beraber 10 kişilik raid veya 25 kişik raidlere yani büyün dungeonlara gittiği topluluk, bu topluluklar arası meslekler arası yardımlaşma da çok olur
    clan nedir bilmiyorum
    ben de şuna takıldı guildlerde genelde raid süresi min 3 saattir
    örnek olsun diye anlatıyorum;
    yani bizimki de öle 9da başlar 12de biter
    1-2 saatlik anca pvp yani battlegrundlara biraz daha ileri gidersen arenaya girip oyuncu öldürürsün
    benim de 2 charım var
    1. guildde her çarş ve perş 9-12 raidlere gider
    diğeri de pvp yani oyuncu kesmek için
    en fazla 1-2 saat oynar çıkarım
    en kalabalık server türk olan BURNING LEGION

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar çok yardımcı oldunuz. Bu bilgiler oyuna başlayana kadar bana yeter başladıkdan sonra yeni sorular sorarım. İnş. WOW'da birgün karşılaşırız.

• quote:

Arkadaşlar çok yardımcı oldunuz. Bu bilgiler oyuna başlayana kadar bana yeter başladıkdan sonra yeni sorular sorarım. İnş. WOW'da birgün karşılaşırız.

Alıntıları Göster
    ''WOW oynamaya karar verdim ve oynarsamda eminim gireceğim serverin en iyilerinden olacağım''

Bu kadar emin olma ve sana tavsiyem wow'la ko'yu karşılaştırma ko'da parayla düpeyle,bugla,mugla ala item dizersin ama wow'da herkeste item,gold,para,level var.oyunculuk konuşuyor anlayacağın.sabırla karakterini geliştirmen gerekecek, pvp serverında oynarsan kasarken her an tehlike altınd olacaksın 80 lvl full adamlar zevk için seni öldürecek townu basacak(ki ben yaşadım bunları ondan yazıyorum)..ko mantığıyla oyuna bakmazsan zevk alacağından eminim..

WoW'un dünyasına hoşgeldin iyi eğlenceler!

• quote:

Orijinalden alıntı: Olgi

''WOW oynamaya karar verdim ve oynarsamda eminim gireceğim serverin en iyilerinden olacağım''

Bu kadar emin olma ve sana tavsiyem wow'la ko'yu karşılaştırma ko'da parayla düpeyle,bugla,mugla ala item dizersin ama wow'da herkeste item,gold,para,level var.oyunculuk konuşuyor anlayacağın.sabırla karakterini geliştirmen gerekecek, pvp serverında oynarsan kasarken her an tehlike altınd olacaksın 80 lvl full adamlar zevk için seni öldürecek townu basacak(ki ben yaşadım bunları ondan yazıyorum)..ko mantığıyla oyuna bakmazsan zevk alacağından eminim..

WoW'un dünyasına hoşgeldin iyi eğlenceler!

Alıntıları Göster
    katiliorm.. büyük konusma knaytla yakindan uzaktan alakasi yok.. husrana ugrarsin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Nytz

katiliorm.. büyük konusma knaytla yakindan uzaktan alakasi yok.. husrana ugrarsin :)

Alıntıları Göster
    Eski bir gnaytçı olarak sana şunu söyleyebilirim ki arkadaşlar burada nihayeti ile yardımcı olmaya çalışmış sana. Ancak gnayt tan WOW a geçenlerin yaşadığı en büyük sorunlardan biri map tir.

WOW ile gnayt ı ayıran en büyük özelliklerden biri budur sanırım. gnayt taki gibi küçük bir map ta oynamıyorsun. Outland haricinde 3 kıtada sürüyor oyun. İnan bana keşfetmen gereken çok yer olacak.

Level olayını dert etme bence. WOW leveling üzerine kurulmuş bir oyun değildir. Öyle ki sadece 19 lwl bir char bile istediğini verir bazen. Twink bir karakter oluşturup 19 lwl de bile bg lerde esebilirsin. Max level için ise biraz daha fazla uğraşmak gerekir. gnayt taki gibi anlamsızca ve saatlerce aynı mooblardan öldürerek level atlamak diye birşey yok. WOW u gnayt tan ayıran en büyük özelliklerinde biride budur sanırım. WOW bir oyunun ötesinde bir felsefedi. Bir hikayenin kahramanı olmaktır WOW. İlle de warcraft hikayesinin değil ama kendi hikayenin kahramanı olmaktır. O nedenle ben sıfır pvp bilgim ile bile kendimi "hero" gibi hissederim bazen.

WOW da pvp çok çeşitlidir. gnaytçılar en iyi pvp nin gnayt değimi ile "pk" nın gnaytta olduğunu savunurlar bence büyük bir yanılgı. WOW da word pvp vardır. Yani gnayt taki gibi humanlar ve orc lar ayrı maplarde level kasmazlar. WOW da bu iki farklı grupta aynı mapte level kasarlar o nedenle karşı gruptan bir ırk ile heran her yerde karşılaşma riskin vardır. Word pvp haricinde gnayt ta olduğu gibi özel pvp alanlar vardır. gnayttaki cz gibi. WOW da bunlara bg derler ve bu anlanlarda amaçsız savaş yoktur. Her bg nin kendine has bir özelliği vardır. Bazısı bayrak savaşı, bazısı ise kale koruma...

Ve asıl önemli olan gnayt ile WOW sadece mmoprog olmak dışında hiçbir ortak özelliğe sahip değildir.

O nedenle bir an olsun düşünmeden git bütün cd leri al ve oyuna başla...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.