Şimdi Ara

Arkadaşlar yardım!! Babam sürekli şarkı söylüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar durum şu. Babam yıllardır tsm seviyor ve çocukluğumdan beri bilirim evimizde hep zeki müren kasetleri vardı. Aradan yıllar geçti, peder emekli oldu ve arkadaşlarının gel stres atarsın telkinleriyle bir belediyenin tsm korosuna yazıldı. Ancak maalesef sesi çok kötü ve devam ettiği 2 yıl boyunca pek gelişme kaydedemedi. Hatta hocası pederi bir alt kadroya falan göndermişti ama araya arkadaşları vs girince geri aldı adam.

Şimdi sorun şu. Peder sabah 10'da kalkıyor ve gece saat 1'de yatana kadar sürekli şarkı söylüyor. Şu an pandemiden dolayı koro çalışmaları olmasa bile arada odama gelerek bana bazı şarkı notaları yazdırıp ezberlemeye çalışıyor. Acayip acayip sesler çıkartıp ses egzersizleri yaptığını söylüyor. Hatta bazen tamamen bilinçsizce şarkı söylediğini düşünüyoruz. Annemle salonda tv izlerken birden şarkı söylemeye başlıyor. Annem sussana film izliyorum diyor, hayır ya bir şey yapmıyorum şeklinde cevap veriyor.

Müzik işini profesyonel yapan birkaç sanatçıya (hazal, fatih erkoç, gökhan özen, fedon) günde kaç saatlerini şarkı söylemek için ayrıdıklarını sorduğumda hemen hemen hiç cevabını almama rağmen babam günün 10 saati evde şarkı söylüyor 😖😖 Korodan arkadaşlarıyla da konuştum ama şu an koro yok, niye çalışayım ki evde dediler.

Pederin sorun büyük ihtimalle aşağılık kompleksi ve mükemmeliyetçilik. Bunu kendisiyle bir kez konuştum. Hayatta bazı konularda başarısız olmanun çok normal olduğunu, bunun aslında insanın diğer yeteneklerini keşfetmesi için bir fırsat olduğunu, çok da iyi şarkı söylemek zorunda olmaması gerektiğini, bu yetersizlik duygusunun kendisini daha iyi olabilmek için daha fazla çalışmaya ve şarkı söylemeye ittiğini söyledim. İyi şarkı söylemenin iyi bir müzik eğitimi ve sistatiğiyle olabileceğini söyledim. Şu an kendisinin sistemi de yok zaten. Yani mesela bir konuda iyi olabilmek için çok çalışmak değil, sistemli çalışmak önemli. Maalesef dinletemiyoruz 😖 Şu anda şarkı söylüyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• hocam babanızın şarkı söylerken sesinin kötü olduğunu belirttiğinize göre bir gün yanına gidip gel baba sen şarkı söyle kaydedelim sonra dinliyelim vari bi konuşma yapıp şarkı söylerken ses kaydedip babanıza dinletirseniz ve dediğiniz kadar kötüyse ve babanızında müzik kulağı varsa bu olayın bırakması için etkili bir etkinlik olacağını düşünüyorum.
  • hocam babanızın şarkı söylerken sesinin kötü olduğunu belirttiğinize göre bir gün yanına gidip gel baba sen şarkı söyle kaydedelim sonra dinliyelim vari bi konuşma yapıp şarkı söylerken ses kaydedip babanıza dinletirseniz ve dediğiniz kadar kötüyse ve babanızında müzik kulağı varsa bu olayın bırakması için etkili bir etkinlik olacağını düşünüyorum.
  • Memlekete yollayın,dağda bayırda söylesin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pederine ;

yaşının erdiğini, bir ayağının çukurda olduğunu, öyle liseli gençler gibi sabahtan akşama kadar şarkı söyleyeceğine camiye gitmesini, eline tesbih alıp sarkı yerine zikir yapmasını ve biraz da ahıretine çalışmasını söyle ve ordaki arkadaşlarıyla da irtibatını kessin

• quote:

Orijinalden alıntı: feveranbey

hocam babanızın şarkı söylerken sesinin kötü olduğunu belirttiğinize göre bir gün yanına gidip gel baba sen şarkı söyle kaydedelim sonra dinliyelim vari bi konuşma yapıp şarkı söylerken ses kaydedip babanıza dinletirseniz ve dediğiniz kadar kötüyse ve babanızında müzik kulağı varsa bu olayın bırakması için etkili bir etkinlik olacağını düşünüyorum.
    İşin ilginç yanı, sesini kaydedip bir de tsm koro whatsapp grupları var, oraya gönderiyor. Yani kötü olduğunun farkına bile varamıyor 😆

• Ona bunun onur kırıcı bir davranış olduğunu söyle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dekareme

Pederine ;

yaşının erdiğini, bir ayağının çukurda olduğunu, öyle liseli gençler gibi sabahtan akşama kadar şarkı söyleyeceğine camiye gitmesini, eline tesbih alıp sarkı yerine zikir yapmasını ve biraz da ahıretine çalışmasını söyle ve ordaki arkadaşlarıyla da irtibatını kessin

Halifelik yapmış 11 osmanlı padişahının onlarca türk sanat müziği bestesi vardır bilir misiniz?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.