Şimdi Ara

Kıbrısa 18 Yaş Altı Gidiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
11.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sene Kıbrıs Odtü yü kazandım fakat yaşım 18in altında. Kıbrısa 18 yaş altının tek başına gidişlerinde bazı sorunlar yaşadığını duydum. Bu sebeple birçok araştırma yaptım fakat tatmin edici bir açıklama bulamadım. Pasaport lazım diyen var, öğrenciysen sorun olmaz diyen var, veli izinini belirten bir belge lazım diyen var. Her Kafadan bir ses çıkmış anlaşılan. Kısacası Bu Konuda Kesin Bilgisi Olan Arkadaşların Yardımlarını Rica Ediyorum. Kıbrısa giderken ne yapmam lazım.
    Şimdiden Teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

18 Yaş Altı Kıbrıs'a Gidiş

Kıbrıs'a 18 Yaş Altı Gidilebilir mi?

Evet, 18 yaş altı kişiler de Kıbrıs'a gidebilir. Ancak bazı kurallara ve prosedürlere uymaları gerekir.

18 Yaş Altı Kıbrıs'a Gidiş İçin Gerekli Belgeler

18 yaş altı kişiler, Kıbrıs'a giderken aşağıdaki belgelere sahip olmalıdır:

• Geçerli pasaport
    • Vize (gerekirse)
    • Ebeveyn veya yasal vasiden yazılı izin (ebeveynler birlikte seyahat etmiyorsa)

Ebeveyn veya Yasal Vasi İzni

Ebeveyn veya yasal vasi izni, noter tasdikli olmalıdır ve aşağıdaki bilgileri içermelidir:

• Çocuğun adı ve soyadı
    • Doğum tarihi
    • Seyahatin amacı
    • Seyahat tarihleri
    • Ebeveyn veya yasal vasinin iletişim bilgileri

Vize Gereklilikleri

Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) seyahat eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vizeye ihtiyaç duymaz. Ancak diğer ülke vatandaşlarının vize almaları gerekebilir. Vize gereksinimleri hakkında daha fazla bilgi için KKTC'nin resmi web sitesine başvurabilirsiniz.

18 Yaş Altı Kıbrıs'a Tek Gidebilir mi?

Evet, 18 yaş altı kişiler ebeveyn veya yasal vasilerinin yazılı izniyle Kıbrıs'a tek gidebilirler. Ancak bazı havayolu şirketleri, refakatçisiz seyahat eden 18 yaş altı yolcular için ek ücretler talep edebilir.

Önemli Hatırlatmalar

• Seyahat planlarınızı önceden yapmanız ve tüm gerekli belgeleri zamanında temin etmeniz önerilir.
    • Kıbrıs'taki yasalar ve düzenlemeler hakkında bilgi edinin.
    • Seyahatiniz sırasında güvenliğinizi sağlamak için gerekli önlemleri alın.
    • Herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa KKTC'nin ilgili makamlarıyla iletişime geçmekten çekinmeyin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Pasaporta gerek yok.
    Velinin imzalı kağıdı olması lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen yaşamaya 19 dan mı başladın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scraper58 -- 22 Eylül 2015; 15:00:23 >
  • Hava alaninin birine gidip soruver kardes. Pasaport gerekmiyor nüfus cüzdanı ile geçiliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eoudoxias kullanıcısına yanıt
    Eoudoxias peki örnek bir belge yazman mümkünmü yani tam olarak ne yazmamız gerekiyor
  • batkent B kullanıcısına yanıt
    Hava alanı her zaman gidebileceğim bir yerde değil.
  • kıbrıs vatandaşıyım türkiye vatandaşları kimlik kartı ile girebiliyor ancak senin yaşın ufak olduğundan muvafakatname+kimlik kartı getirmen yeterlidir

• Mr. 3D Waffle kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler Birde Bir Muvafakatname örneği yazsanız çok güzel olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scraper58

Eoudoxias peki örnek bir belge yazman mümkünmü yani tam olarak ne yazmamız gerekiyor

bir polis merkezine git durumunu izah et ama öğrenciyim deme. öğrenciyi dersen pasaport çıkart derler. gezmeye gidiyorum de. onlar seni gerekli yere yönlendirir.

yada thy,atlasjet vs herhangi bir uçak firması veya acentasına git. onlar da yardımcı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. 3D Waffle

kıbrıs vatandaşıyım türkiye vatandaşları kimlik kartı ile girebiliyor ancak senin yaşın ufak olduğundan muvafakatname+kimlik kartı getirmen yeterlidir

Hocam kıbrısta mı yaşıyorsunuz şu an ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gec oldu kusura bakmayin evet magusa bolgesinde ikanet ediyorum

ornegin iste oglum. xxx in xxx tarihleri arasinda kibrisa gitmesine izin veriyorum
    alttada anne babanin imzasi

• Mr. 3D Waffle kullanıcısına yanıt
    TEŞEKKÜRLER
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.