Arkadaşlar boğazım ağrıyor,başım ağrıyor ve azıcık halsizlik var.Boğaz spreyi kullansam geçer ama bu spreyler orucu bozuyormu varmı bilgisi olan?
Bence bozar,sonuçta yutuosun o sıvıyı
öyle şey olur mu arkadaşlar yaa herşeyin başı sağlık ihtiyacın olan bir şey bu...
niye bozulsun.
İlaç alman gerekiyosa tutmayacaksın oruç.
Gece pek bişeyim yoktu sadece başım ağrıyordu bende bişey olmaz diye niyetlendim.Bu spreyler daha etkili ama yutabilirim o yüzden en iyisi gargara yapmak.
bozar ama kotuysen cok bozabilirsin en fazla akza yapman gerekir oda sana kalmış
oruç tutmadan once bu ılacı kullanıyormuydun yoksa. oruc tutmaya başlayınca zorlandıgın ıcın mı bu ılacı kullanmaya basladın.......
Bazı cahil arkadaslarımız hemen fetva vermeye baslıyorlar. din bence sence gibi hükümlerle olmaz ve yaşanmaz. din hüküm dinidir kuran var sünnet var.
tantum verdenin içinde etil alkol var içindekilere bakabilirsin bence bozar
Tabiiki bozar. Ama sağlık ihtiyacın varsa tutmayacaksın. Bu ilacı kullanmaman sağlığını derinden etkileyecekse kefaletini ödersin.
bozmaz
gönül rahatlığı ile kullan
orucun bozulması için kana karışma veya vücuda işleme gibi şart aranır. Spreyde ise bu şart yoktur.
Allah Tuttuğun Oruçlarını kabul etsin
quote:
Orijinalden alıntı: combaba
bozmaz
gönül rahatlığı ile kullan
orucun bozulması için kana karışma veya vücuda işleme gibi şart aranır. Spreyde ise bu şart yoktur.
Allah Tuttuğun Oruçlarını kabul etsin
Eğer bozulursa sana güvenerek bozduğu için kefaretini sen mi üstleneceksin?
Kesin konuşuyorsan, dini yerlerden kaynak göster.
Araştırmadan kullanma sakın 1 gün yerine 61 gün kefaret tutman gerekir.
Sakata gelme.
Dayanamayacak gibiysen kullan.Rahatsızlığınız varsa tutmayın zaten artık baydı şöyle olsa bozar mı böyle olsa tutar mı.O gün birşey yiyip içmeyeceksin bu kadar basit niye illa bir açık,bir kolaylık arıyorlar anlamadım.3 saat kalmış zaten,sen en iyisi koy kafayı uzan,film felan ile dikkatini dağıtır.Hiç riske girme.Çok kötü duramayacak gibiysen de bir dua et Allah'a affetmesin için.