Şimdi Ara

18 Yaş Altı Araba Ruhsatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
77.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Merak ettigim bir soruyu sizlere sormak istedim.
    Forumdan araştırdıgım kadarıyla 18 yaş altına ruhsat olabiliyormuş .
    Bi kac ay icinde sanırım Haziran yada Temmuz ayında 2.El bi araba alacam.
    17 Yaşındayım ve bu arabayı kendi üstüme yapabilir miyim ?
    Arabayı kendim alacagım yinede reşit olmadıgım icin veli imzası kefillik felan gerekiyor galiba.
    Eger arabayın ruhtasını kendi üstüme yaparsam babamda kefil olursa sonradan benden habersiz babam satış gercekleştirebilir mi ?
    2.Bir sorum ise .
    Eger kefil olan kişi satış gercekleştiremiyorsa anne-baba yerine amcam kefil olabilir mi ?
    3- sorum ise 20.000 TL ye kadar önerebileceginiz araba ne olur ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

18 Yaş Altı Araba Ruhsatı Hakkında Bilgiler

18 yaş altı araç üstüne alabilir misin?

Hayır, 18 yaşının altındaki kişiler Türkiye'de kendi adlarına araç sahibi olamazlar.

17 yaşında noter satışı yapabilir misin?

Hayır, 18 yaşını doldurmamış kişiler araç satış işlemleri yapamazlar.

18 yaş altı araba ruhsat sahibi olabilir mi?

Hayır, 18 yaşının altındaki kişilere araç ruhsatı düzenlenmez.

Araba kaç yaşında üstüne alınır?

Türkiye'de araç sahibi olabilmek için en az 18 yaşında olmak gerekir.

17 yaşında üstüne araba alınır mı?

Hayır, 17 yaşında araç sahibi olamazsın.

18 yaş altı araç satışı yapabilir mi?

Hayır, 18 yaşının altındaki kişiler araç satış işlemleri yapamazlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kronos40

Selamun Aleykum arkadaşlar.
    Arabayı kendim alacagım yinede reşit olmadıgım icin veli imzası kefillik felan gerekiyor galiba.
    Eger arabayın ruhtasını kendi üstüme yaparsam babamda kefil olursa sonradan benden habersiz babam satış gercekleştirebilir mi ?
    2.Bir sorum ise .
    Eger kefil olan kişi satış gercekleştiremiyorsa anne-baba yerine amcam kefil olabilir mi ?

18 yaşından kücüklere olmuyor diye biliyorum ama oluyorsa bizde öğrenmiş oluruz.

ehliyette vermezle bu yaşta sana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadirekinci -- 1 Mayıs 2012; 19:55:11 >

• Ruhsat verseler ne olacak?

Ehliyetin nerede senin?

Senin gibiler umarım tez zamanda trafik polislerinin eline geçerler.

17 yaşında ehliyetsiz araba kullanıyor olaya bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nikobelic

Ruhsat verseler ne olacak?

Ehliyetin nerede senin?

Senin gibiler umarım tez zamanda trafik polislerinin eline geçerler.

17 yaşında ehliyetsiz araba kullanıyor olaya bak.

17 yine iyi hocam 13-14 yaşında bile kullananlar var
  • 18 yaş altını bilmiyorum ama mart ayında aldığım aracı 19 yaşındaki kardeşimin üzerine yaptık ikametgahtan dolayı...Fakat bazı sigorta şirketleri (grupama) yaş konusunda sıkıntılı, grupamanın 350 tl çıkardığı sigortaya halk 205 tl gösterdi...Sonradan öğrendik ki yaşta bir kriter oluyormuş...18-35 yaş riskli grupmuş...Yani aracı alabilsen bile sigortada sorun çıkabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rapator -- 1 Mayıs 2012; 20:03:56 >
  • 20 yaşındayım kenara bin lira para koyamadım adam 20 bin diyo
  • Beyler sizin bu yorumlariniz gercekten ayıp.
    ben arabayı kendim kullanmak îcin almiyorum.
    ehliyet alana kadar en fazla köyde alışmak amacıyla kullanırım.
    zaten ocak ayında 18 é giriyorum
    ehliyet i de en kısa zamanda alırım .
    lütfen konuyu saptırmalim.
    ayrıca ehliyeti olup alkollu arac súren kurallara uymayanlar varkn,
    17 yasînda bîrsinin kimsenin olmadigi bir yerde arac kullanmasi cok daha îyi.
    sorular hakkinda cevabi olúp yardimci olacak varsa yazarsa sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ehliyet Yaşı 16 Olmalı mı?
    11 yıl önce açıldı
    18 Yaş Altı Borsa Hesabı
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

20 yaşındayım kenara bin lira para koyamadım adam 20 bin diyo

Paranın tamamını zaten ben vermiyorum.
    Cogunu Almanya da eczacı amcam var o yardımcı olacak .
  • quote:

Selamun Aleykum arkadaşlar.
    2.Bir sorum ise .

17 yaşındayken üzerime araç aldım . Kendi üzerime olmasının sebebi ehliyetsiz yakalanırsam hem bana hem ruhsat sahibine yazılıyordu bundan ötürü benim üzerime alındı . Sorun yok yani

• Ben de 20 yasindayim uzerime 3 arac var ama ben 17 yasindayken yaptiramamistik uzerime. 18 olunca ustume almistim
  • arkadaslar cevaplar îcin tesekkür ederim.
    ruhsatı babam kefil olarak kendi ústume yaptim diyelim.
    benden habersiz satış yapılabilir mi ?
  • quote:

Beyler sizin bu yorumlariniz gercekten ayıp.
    ben arabayı kendim kullanmak îcin almiyorum.
    ehliyet alana kadar en fazla köyde alışmak amacıyla kullanırım.
    zaten ocak ayında 18 é giriyorum
    ehliyet i de en kısa zamanda alırım .
    lütfen konuyu saptırmalim.
    ayrıca ehliyeti olup alkollu arac súren kurallara uymayanlar varkn,
    17 yasînda bîrsinin kimsenin olmadigi bir yerde arac kullanmasi cok daha îyi.
    sorular hakkinda cevabi olúp yardimci olacak varsa yazarsa sevinirim.

+1

Kimsenin olmadığı yere bırak çoğu kaç yıllık şöförden daha iyi kullananlar var.Ehliyet olmayınca abovv ölüm ölümm damgası basıyorlar ya kopuyorum.İyi ki arabamız yok valla olsa ehliyet denen kağıt parçasına sahip olmadığım için araba kullanamayacağım ha

• nikobelic kullanıcısına yanıt
    Kardeş bende 17 yaşındayım araba kullanıyorum her yere gidip geliyorum sıkıntı olmuyor arabayı düzgün kullanıp kurallara uyduktan sonra arabayı kullanmasını bildikten sonra zaten polislerin dikkatini çekmessin sikinti yok ben istanbulda arabayla tırım tırım geziyonurum kaç defa polisle karşı karşıya geldim sıkıntıda olmadı :)
  • hastayım şöyle kafalara neymiş 17 yaşında araba kullanılmazmış EHLİYET KULLANIYOR YA ARABAYI ZATEN ama gel gör ki alkol sonucu ehliyeti kaptıranlar kendi aralarında bir kulüp bile kurmuş durumdalar ne zaman ehliyeti alırız diye bir birlerini teselli ediyor üstüne üslük bu adam alkolmetrede hatrı sayılır bir değer çıkarmış ama gel gör ki böyle bir konuda şöföre nasihat veriyor oldu canım(Bu bahsettiğim tipin bu konuda mesajı yok başka konudan hatırlıyorum)

• quote:

Orijinalden alıntı: canakkaleli17

hastayım şöyle kafalara neymiş 17 yaşında araba kullanılmazmış EHLİYET KULLANIYOR YA ARABAYI ZATEN ama gel gör ki alkol sonucu ehliyeti kaptıranlar kendi aralarında bir kulüp bile kurmuş durumdalar ne zaman ehliyeti alırız diye bir birlerini teselli ediyor üstüne üslük bu adam alkolmetrede hatrı sayılır bir değer çıkarmış ama gel gör ki böyle bir konuda şöföre nasihat veriyor oldu canım(Bu bahsettiğim tipin bu konuda mesajı yok başka konudan hatırlıyorum)

Adam trafikte vizesi olmayan bakımı olmayan arabayla cirit atıyor,şahinciler her köşe bucakta yan veriyor,dediğiniz gibi alkollüler hiç dert tasa etmeden dolaşıyor onlara ses yok niye ehliyet denen kağıt parçası var cüzdanlarında

• quote:

Orijinalden alıntı: .mpower

quote:

Orijinalden alıntı: canakkaleli17

hastayım şöyle kafalara neymiş 17 yaşında araba kullanılmazmış EHLİYET KULLANIYOR YA ARABAYI ZATEN ama gel gör ki alkol sonucu ehliyeti kaptıranlar kendi aralarında bir kulüp bile kurmuş durumdalar ne zaman ehliyeti alırız diye bir birlerini teselli ediyor üstüne üslük bu adam alkolmetrede hatrı sayılır bir değer çıkarmış ama gel gör ki böyle bir konuda şöföre nasihat veriyor oldu canım(Bu bahsettiğim tipin bu konuda mesajı yok başka konudan hatırlıyorum)

Adam trafikte vizesi olmayan bakımı olmayan arabayla cirit atıyor,şahinciler her köşe bucakta yan veriyor,dediğiniz gibi alkollüler hiç dert tasa etmeden dolaşıyor onlara ses yok niye ehliyet denen kağıt parçası var cüzdanlarında

hele o cüzdanı o kağıt parçasından başka bir kağıt parçasıyla daha da şişikin ise yolların ağası benim diye dolaşıyorlar onlar ise tam

• 18 altın ruhsat alınıyor diye biliyorum ama ailenin imzası olmadan hiçbir söz hakkın yok sadece motor üstüne gözüküyor satım vs başka servis falan

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.