Şimdi Ara

Arkadaşlar Yardım edin Bu direncin değeri nedir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

hır çıkarmazsa rahat edemiyor.

Tek arıza ve "deforum" sizsiniz. Sadece başkasından duymamışsınız. Sadece hır çıkaranlara cevap veriyorum ne denli sıfatı değersiz olduklarını yazıyorum. Dediğim gibi sizin ötenizdeki ufuk sizi rahatsız ediyor. Biz varken gizleyemiyorsunuz...
    quote:

direncin ısınarak değerinin değişmesi
    Laf mı bu? Zaten ben yazdım onu?
    Direnç için watt değerinden bahsettik ilk kez. Sonradan bahseden başkaları da oldu. Neden? çünkü direncin watt değeri vardır. Sadece sen yeni öğrendin. Yeniye karşı sendeki tepki yeni birşeylerin olmasının senin acziyetini ortaya koymasından dolayı hissettiğin zaafiyettir.

Öyle ve ya böyle. Teklnik hata varsa yazın görelim. Biz de öğrenelim. Siz sadece saçma sapan laf yuvarlıyorsunuz. Manası olması gerekmez sadece kalabalık yapıyorsunuz. Kalabalık sizi gizliyor.

• Kadir bey ve diğer arkadaşlar,malûm kişinin yazıları,durumu ortada.Kişiyi bloklarsanız ne yazdığı yazıları görürsünüz ne de sizleri zırt pırt özelden rahatsız edemez.Ben bu şekilde kurtuldum.Beni de yönetici bilgilendirdi.

Unutmadan;bu kişinin sorusuna kim cevap yazıyorsa,,açtığı konuya kim yorum yapıyorsa blokluyorum,engelliyorum.Evet kara listeye alıyorum arkadaş.Şimdiden 4 kişi oldu.Bundan sonra, bu kişinin konusuna cevap verenler ancak benden uzak kalacak kişiler olur.Kiminin umurunda,kiminin değil biliyorum.Aynen benim de öyle.Benden uzak kalmayı tercih edenler benim de umurumda değil....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 14 Mart 2016; 16:10:00 >
  • malisert32 kullanıcısına yanıt
    usta adam her konuya dalıyo o yetmiyor özelden bile geliyo. konusa cevap yazılmaz bu adamların ama yazdıklarına cevap verilmezsede konun amacından sapıyor.
  • quote:

malûm kişinin yazıları,durumu ortada
    Her zaman ortadayız. Bana özel mesaj atanlara yanıt vermiştim. Tüm cevaplarım malisert vb ne her zaman sağ duyu üzerine idi. Ama neden bu kadar ısrarlılar? hepsi üçbeş kişiler. Belki forum toplansa şuraları meşgul edip flood a yeterli sayıları olabilir. Ama kendilerinden "deforum" dan başka n'olur?
    quote:

konuya kim yorum yapıyorsa blokluyorum,engelliyorum.
    bu psikolojiyi tanıyoruz. Neden? Çünkü mecbursunuz. Siz kendi yalan dünyanızda yaşayabilmek için gerçeklerden kaçmak zorundasınız. Yaptığımız hatayı düzeltmeye hazırız. Ama siz en ufak bi hatadan bahsetmeden neden saldırıyorsunuz? Çünkü sizin ötenizde bir ufuk var.. Sizin şu halde üstte olabilmeniz için o ufuktan kimsenin haberinin olmaması lazım...
    Çok mesaj yazanların da kendi menfaatleri için foruma ihanet ettiği aşikar görülmüş oluyor. Sırf menfaat için. Yoksa neden böyle olsun?

Dün bir meslek lisesi öğretmeni ile ayak üstü tanıştık. Kendisine hürmetler ama isim vermeden;
    o; "savcı arkadaşım ama ben sıramı bekledim" dedi. Ben de "Ameleyim" dedim. Amelelikten gurur duymak bizim işimizdir. Motor öğretmeni kendisi. "Bana zor bi soru sor" dedim. Basit bikaç şey sordu. "Daha zor" dedim. "Nasıl?" dedi...

İşte buradaki "deforum" lar ancak nasıl a kadar gelebilirler.

Dedim ki "akademik derin". Dedi ki "motor çevrimlerini say... " Saydım. Saydım ama biz onları sadece saymadık hesaplarını yaptık. Zat-ı alisi bombayı patlattı.
    "Wankel 3 kat daha az yakıt tüketiyor. Aynı iş için......." Bomba patladı. Şok geçince "öyle bi şey olamaz" dedim. Biraz ısrar etti "kaynak" dedim. "internet" dedi....

Bilmiyor ki internette @malisert32 de @kadircitak da yazıyor...

Etiketiyle benim amele olduğumu hatırlattı..!!!! Ben gurur duyarım.. Ama o aşamayı ancak kat edenlerin hali bu işte...
    Dedim ki "konuşana değil konuştuğuna bakarız. Wankel özelliği itibari ile aynı hacim pistonda daha fazla güç üretir ve çok avantajlıdır. 3 kat yakıt için değil, daha çok yakar... "
    Ama bu zat bi de proje sunmuş bakanlığa... Wankel piston kenarlarının aşınmaması için çare bulun demiş. Proje bu "Çare Bul!" Bunu demek projesi. Tüm Dünyanın uğraştığı bi şeyi tıkı rıkı mıkırontana mantığıyla düşünüyor. Ve çareyi kim bulacak?

-BİZ Bu kafayla asla siz olamayacaksınız. Ama biz açığız buyrun tekniğe, yazalım beraber....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 15 Mart 2016; 12:22:51 >

• Elini çeneni boşa yorma,yazdıkların beni rahatsız edemiyor.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Arkadaşlar Yardım edin Bu direncin değeri nedir
  • @malisert32 yazmak zorunda değilsin.
    Ama diğer forumdaşlarımızın da şunu bilmesini isterim. Mesele anlattığımız gibi. Ama kimseyi ezip geçmek ve ya rahatsız etmek tarzımız değil. Yanlış anlaşılma, anlaşmazlık olabilir. Forumda her zaman yaptığımız uzlaşmadır. Hayatta yan yana bile belki birbirimize tahammül edemeyiz. Ama forumda herkes aynı konuya yazabilir. Bunu kim sabote ediyor? Neden forumun sosyal ortamı baltalanıyor? İsteyen yazar dilemeyen okumaz. Forum her fikri ve içeriği barındırır ve çözüm sunar.
    kısaca forum forever "deforum" İDA tabiriyle "get out"
    Ama biz herkese açığız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 15 Mart 2016; 14:08:56 >
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    ciddi sorunların var senin neyi nereye yazdığın farkında bile olduğunu sanmıyorum... bişeyler ispat peşindesin lakin konuları cevapları karıştırmıssın..
  • Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim. Direncin renklerini internette araştırmıştım.hatta komponent tedarikçisi firmaların birkaç tanesine de aynı resimleri atarak sordum.Hepsinden olumsuz cevap geldi.Hazıra konmak gibi bir durum kesinlikle yok.Foruma yazmadan önce araştırma yaptım. tahmini dirençler ile birkaç denemede yaptım.Akabinde foruma yazdım. Sağolsun ilgilendiniz.Kenan hocamın tavsiyeleri ile 05 ohm 2watt direnç koydum halloldu. farklı ohmajlardaki dirençlerle de çalışıyor fakat 12-50 volt aralığında çalışan sürücü 24 voltta yüksek voltaj hatası veriyor. Bu tecrübemi de paylaşmak istedim. Farklı bir arkadaşın başına gelebilir.Tekrardan yardımcı olduğunuz için Donanımhaber forum sakinlerine teşekkür ederim.
  • burda iki tip varki direnç değeri soruldumu coşarlar delirirler akılları başlarından gider onlar kendilerini bilirler
  • sen önce kendine bir yardım et sonra başksına edersin....açtığın konulara bak her şeyi 1 direnç ile halleden sensin
    ikinci bir eleman yok dağarcığında.. forumda 1 direnç_man ile hayat_man var ne anlattığın önemli değil anladıkları şey zabit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadircitak -- 11 Nisan 2016; 15:33:45 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.