Şimdi Ara

Arkadaşlar Yardım edin Bu direncin değeri nedir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne yaptıysam bu dirençlerden bulamadım bana bir yol gösterin yardımcı olun.

Arkadaşlar Yardım edin Bu direncin değeri nedir Arkadaşlar Yardım edin Bu direncin değeri nedir

• Siyah - Yeşil - Beyaz - Altın - Yeşil ise 5.9 ohm %0.5 tölerans
    Siyah - Yeşil - Gri - Altın - Yeşil ise 5.8 ohm %0.5 tölerans

3. halka beyaz mı gri mi tam çıkaramadım. Fotoğraf yanıltıcı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aeronics

Siyah - Yeşil - Beyaz - Altın - Yeşil ise 5.9 ohm %0.5 tölerans
    Siyah - Yeşil - Gri - Altın - Yeşil ise 5.8 ohm %0.5 tölerans

3. halka beyaz mı gri mi tam çıkaramadım. Fotoğraf yanıltıcı olabilir.
    0.5 ohm
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenakord

0.5 ohm

Alıntıları Göster
    Boyutları büyük aynı zamanda watt değeri ile de anılıyorlardır. Yani üzerinden geçen akımın dirence zarar vermediğinin de değerlendirilmesi gerek.
    Direnç üzerinden geçen akım ısınmasına sebep olur.
  • Hocam benim hesaplara gore 5.8 ohm . ve 2 watt fakat bu değerlerde direnç yok nasıl bir durumda kaldık bilmiyorum
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    seni anlamak için alim olmak gerekiyor basit soruya basit cevaplar verilse yeter ama sen hep asilzade gibi salınıp duruyon bişeyler peşindesin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

seni anlamak için alim olmak gerekiyor basit soruya basit cevaplar verilse yeter ama sen hep asilzade gibi salınıp duruyon bişeyler peşindesin..
    Sen sadece 5*10 cm kartlara mı sabitsin?
    Elektrik sobasının da direnci de birkaç ohmdur ama o değerde küçük bir direnç taksak n'olur?
    Eğer direncin çalıştığı devrede geçirdği akım fazlaysa, üzerindeki gerilim düşümü ve akım çarpımına göre(güç) uygun watt değerinde olması lazım...
    Basitzadelerin başka bi yöntemi mi var?
    Kısaca dirençlerde tolerans ve ohm değerlerinin yanında bir de watt değeri olur. Pek bilinmez ama akım artınca mevzu olur. Ortama yaydığı ısıdır başka bi deyişle.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: karafetva

Elektrik sobasının da direnci de birkaç ohmdur ama o değerde küçük bir direnç taksak n'olur?
    Eğer direncin çalıştığı devrede geçirdği akım fazlaysa, üzerindeki gerilim düşümü ve akım çarpımına göre(güç) uygun watt değerinde olması lazım...
    Kısaca dirençlerde tolerans ve ohm değerlerinin yanında bir de watt değeri olur. Pek bilinmez ama akım artınca mevzu olur. Ortama yaydığı ısıdır başka bi deyişle.

Alıntıları Göster
    2 watt yoksa 5 watt alırsın. Mesele dayanımdır.

• quote:

Hocam Lisans eğitimini Makine Mühendisi olarak tamamladım. Elektronik bilgim çok fazla olmasa da merak ettiğim şeyleri yapabilecek kadar var. @kenakord Hocam üniversite yıllarında çok derdimi çekti benim sağolsun. Fakat konuşmanız biraz üstten geldi bana .Yanlışım varsa özrümü şimdiden dilerim. Ohm watt bu değerlerin ne anlama geldiğini biliyorum. Zaten ben step motor sürücüsünü değiştirerek sorunu pahalı da olsa çözdüm fakat bu sorun tekrar tekrar başımıza geldiğinde sürücüyü komple değiştirmek servis maliyetlerimizi artırıyor. Bu yüzden bir kaç deneme yaptım şöyle örnek vereyim ki mevcut direncin yerine 3.9 ohm luk direnç taktığımda (2watt) Sürücü sağlıklı şekilde çalışıyor fakat 20-50 V aralığında çalışan sürücümüz. Max 30 volttan sonra yüksek voltaj hatasına geçiyor. Bu sebepten belki direnç sorununu daha farklı şekilde çözebilmem için öneri sunacak olan vardır diye yazdım daha önce başına gelen olmuştur. Veya böyle spesifik dirençleri nerede bulabileceğimi bilen vardır diye yazdım.
    Benim için sıkıntı olan watt değeri değil uygun ohm değeri.
    Bulduğum farklı bir çözümde 2 wattlık 39 ohm ve 6.8 ohm direnci paralel bağlayarak işlem yapmak. Bu durumda teorik olarak 5.8 ohm elde edebiliyorum fakat pratikte bir problem oluşturur mu bilmiyorum.

Daha önce böyle bir eş değer direnç çalışması yapıp olumlu sonuç alan var mı ?
    Teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: By_3mr3

quote:

Hocam Lisans eğitimini Makine Mühendisi olarak tamamladım. Elektronik bilgim çok fazla olmasa da merak ettiğim şeyleri yapabilecek kadar var. @kenakord Hocam üniversite yıllarında çok derdimi çekti benim sağolsun. Fakat konuşmanız biraz üstten geldi bana .Yanlışım varsa özrümü şimdiden dilerim. Ohm watt bu değerlerin ne anlama geldiğini biliyorum. Zaten ben step motor sürücüsünü değiştirerek sorunu pahalı da olsa çözdüm fakat bu sorun tekrar tekrar başımıza geldiğinde sürücüyü komple değiştirmek servis maliyetlerimizi artırıyor. Bu yüzden bir kaç deneme yaptım şöyle örnek vereyim ki mevcut direncin yerine 3.9 ohm luk direnç taktığımda (2watt) Sürücü sağlıklı şekilde çalışıyor fakat 20-50 V aralığında çalışan sürücümüz. Max 30 volttan sonra yüksek voltaj hatasına geçiyor. Bu sebepten belki direnç sorununu daha farklı şekilde çözebilmem için öneri sunacak olan vardır diye yazdım daha önce başına gelen olmuştur. Veya böyle spesifik dirençleri nerede bulabileceğimi bilen vardır diye yazdım.
    Benim için sıkıntı olan watt değeri değil uygun ohm değeri.
    Bulduğum farklı bir çözümde 2 wattlık 39 ohm ve 6.8 ohm direnci paralel bağlayarak işlem yapmak. Bu durumda teorik olarak 5.8 ohm elde edebiliyorum fakat pratikte bir problem oluşturur mu bilmiyorum.

Daha önce böyle bir eş değer direnç çalışması yapıp olumlu sonuç alan var mı ?
    Teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    En azından sağlam olan dirençlerden birini digital multimetre ile bir ölçerseniz yaklaşık olarak direncin değerini bulabilirsiniz.. Eğer dediğiniz gibi 5.8 ohm ise çok net ölçersiniz yok daha düşük ve kısa devre gibi veya çok yakın olarak ölçerseniz, bilinki bu direnç 0.5 ohm 2 watt dirençtir ve resimdede böyle görünüyor.. Kontrol ve testini yapın o zaman daha net anlaşılacaktır.. Kolay gelsin

• quote:

En azından sağlam olan dirençlerden birini digital multimetre ile bir ölçerseniz yaklaşık olarak direncin değerini bulabilirsiniz.. Eğer dediğiniz gibi 5.8 ohm ise çok net ölçersiniz yok daha düşük ve kısa devre gibi veya çok yakın olarak ölçerseniz, bilinki bu direnç 0.5 ohm 2 watt dirençtir ve resimdede böyle görünüyor.. Kontrol ve testini yapın o zaman daha net anlaşılacaktır.. Kolay gelsin

Alıntıları Göster
    Dediğiniz şekilde direnç kombinazasyonu elbetteki iş görür ancak watt değerlerini aynı tutun. veya 5.6 ohm 2 watt direnç kullanın sıkıntı olmayacaktır...

• quote:

Dediğiniz şekilde direnç kombinazasyonu elbetteki iş görür ancak watt değerlerini aynı tutun. veya 5.6 ohm 2 watt direnç kullanın sıkıntı olmayacaktır...

Alıntıları Göster
    Sayın By_ madem makina müh. dedin o zamanhttp://forum.donanimhaber.com/m_114752834/f_//tm.htm#115118464 konusuna gelmeye mecbursun. Katılım gerekli malum. Herkes destekliyor belki ama yazılıp çizilmeyince şekillenmiyor ve sonuç alınması gecikiyor.

Devamlı bir sorun varsa mühendislikte "tasarım" sorunu düşünülür. Yanlış olan ne ise düzeltmek gerek..

2-3 dirence neden ihtiyaç duyacaksın? Tek ihtiyaç ohm değerini tutturmaktır elektronik olarak ama direncin ısınması sorunu varsa oluşan ısıyı kaldırabilmesi gerekli. Sıcaklığı arttığı için direncin değeri değişiyor da olabilir. ntc-ptc olayından başka bir de bozulma moduna geçiyor olabilir. Ayrıca devre özelliği ile alakallı olan bi şeyler olabilir. Sebebi bulmak lazım.

Direnç değerinde deneme yapılmak istenirse pot la yapılabilir. AMa direncin ısınarak değerinin değişmesi gibi sorunlar çok uzak değil.

Birden fazla farklı değerde aynı hattaki direnç farklı ısınma miktarına sahip olur. Bu işle pek alakası yok ama aklımıza geldi.

• Adam alt üstü bi direncin degeri sormus hayat hikayenizi anlatmaniza gerek yok forum ne hale geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

Adam alt üstü bi direncin degeri sormus hayat hikayenizi anlatmaniza gerek yok forum ne hale geldi
    Altı üstü mantık yüzünden çözememiş sorununu. Ve altı üstü bir cevaplar ilk mesajlarda bulunuyor. Hayat 5-10 tane renk ezberlemek midir? Ve ya forum bakkal mıdır? Web de zaten bulurdu renk karşılıklarını....
    Forum ne haldeydi? inşAllah(c.c.) daha iyisi olucak!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 10 Mart 2016; 12:20:31 >
  • quote:

Altı üstü mantık yüzünden çözememiş sorununu. Ve altı üstü bir cevaplar ilk mesajlarda bulunuyor. Hayat 5-10 tane renk ezberlemek midir? Ve ya forum bakkal mıdır? Web de zaten bulurdu renk karşılıklarını....
    Forum ne haldeydi? inşAllah(c.c.) daha iyisi olucak!!
    Çokta Abartmayalım meseleyi .. Arkadaş sorunu çözdü zaten. Enbaştada söylediğim gibi 05 ohm 2 watt direnç...
    bu yorumdan sonra elektronikle alakan olmadığı anladım gayri. sen mekanikçi ol onda karar kıl.
  • quote:

bu yorumdan sonra elektronikle alakan olmadığı anladım gayri. sen mekanikçi ol onda karar kıl.
    Bunu yazmasan n'olurdu? Bir direncin watt değeri olduğunu bilmiyor olabilirsin. Ama bilmediğin birşeyi öğreten için "bu işle alakan yok" demen esas senin öğrenmeden bihaber olduğunu gösteriyor. Sorun değil yaz gitsin. Herkesle konuşuruz biz...
    o direncin ne amaçla oraya koyulduğunu bilmeyen birinde bu cevap çıkar 'Direnç değerinde deneme yapılmak istenirse pot la yapılabilir. AMa direncin ısınarak değerinin değişmesi gibi sorunlar çok uzak değil.'
  • quote:

o direncin ne amaçla oraya koyulduğunu bilmeyen birinde bu cevap çıkar 'Direnç değerinde deneme yapılmak istenirse pot la yapılabilir. AMa direncin ısınarak değerinin değişmesi gibi sorunlar çok uzak değil.'
    @kadircitak
    Ne desen boş. Adamın yazdığı on başlığın sekizinin sonunda birileriyle hır çıkarmazsa rahat edemiyor. Metropolis için Superman, Gotham için Batman ne ise forum için bu süper kahraman olmaya çalışıyor. Başlar yine "onlar bizi taklit ediyor" diye. Kendince böyle bir misyon edinmiş işte. Takma kafana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeronics -- 12 Mart 2016; 20:20:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aeronics

@kadircitak
    Ne desen boş. Adamın yazdığı on başlığın sekizinin sonunda birileriyle hır çıkarmazsa rahat edemiyor. Metropolis için Superman, Gotham için Batman ne ise forum için bu süper kahraman olmaya çalışıyor. Başlar yine "onlar bizi taklit ediyor" diye. Kendince böyle bir misyon edinmiş işte. Takma kafana
    son zamanlarda var böyle 2-3 üye sanıyorlarki dünya kendileri ile var olmuş.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.