Şimdi Ara

Arkadaşlar yardım edin çok kötü durumdayım ( doktor var mı ? ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Vertigo diye bir hastalık var ben de duydum, yoksa ismi mi değişik?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kulagındakı bir denge mekanizması kaymış olabılır
  • Sen de mi Brutus? "Vertigo" bir semptomdur, "BPPV" bir hastalıktır, isimleri değişik dikkat edersen.

Bize hoca üstüne basa basa söyledi "Vertigo diye bir hastalık yoktur!" diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış duymuşsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: DrakeMcCain

Sen de mi Brutus? "Vertigo" bir semptomdur, "BPPV" bir hastalıktır, isimleri değişik dikkat edersen.

Bize hoca üstüne basa basa söyledi "Vertigo diye bir hastalık yoktur!" diye.
    hastalığın adı benign paroksismal pozisyonel VERTİGO, arkadaş da uzatmadan vertigo yazmış

hocanın her dediğini gelip burda millete satmaya çalışma bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-068295B75 -- 1 Haziran 2020; 17:18:47 >
  • Tamam kardeşim sen Ahmet'e Mehmet demeye devam et o zaman, bir kelime için seni mi kıracağım?

Ben sadece öğrendim şeyi yazdım oraya.

• DrakeMcCain kullanıcısına yanıt
    Gelip burda tıp okumamış kişilere ama o hastalık değil semptom diye bir şeyler kanıtlamaya çalışırsan bu cevabı alırsın hocam tamam en iyi sen biliyorsun aynen
  • Bana niye kızıyorsun ki? Adam orada kafasına göre tanı koymuş, "Sen vertigo olmuşsun." demiş, bir de üstüne "Kesinlikle ilaç kullanman lazım." demiş.

Kusura bakma; ama herkesin haddini bilmesi lazım, sen boşuna mı okudun 6 seneyi o zaman?

Ayrıca en iyi ben biliyorum gibi bir cümle de kullanmadım ben.

• Gittin mi hastaneye? Bence anksiyete tarzı bişi babanla tartışmışsın ve moralinde bozulmuş. Psikolojik gerilimden kaynaklı olabilir.

• quote:

Bana niye kızıyorsun ki? Adam orada kafasına göre tanı koymuş, "Sen vertigo olmuşsun." demiş, bir de üstüne "Kesinlikle ilaç kullanman lazım." demiş.

Kusura bakma; ama herkesin haddini bilmesi lazım, sen boşuna mı okudun 6 seneyi o zaman?

Ayrıca en iyi ben biliyorum gibi bir cümle de kullanmadım ben.
    Başına yazmış ki benim şahsi düşüncem
    Ve sonuna eklemiş ki 'Hastahaneye kesin gitmen lazım. Ben Vertigo yaşadığım için yazdım. Kritik başka bir hastalıkta olabilir.'
    Yardımcı olmaya çalışan birine bir hekim adayı olarak teşekkür etmen lazım aşağılama çaban nedir?
  • Buna "aşağılama" diyorsan, o senin bileceğin iş. Ama bana göre hekimlik mertebesinin bir ağırlığı olmalı güzel kardeşim.

Ayrıca "Primum non nocere." cümlesini hatırlatırım, birisine "benim şahsi düşüncem sen de xxx hastalığı olabilir" dediğin zaman, karşındaki kişinin yok yere panik yapmasına yol açabilirsin.

Birisine online olarak "Sende şu olabilir." denmez, alırsın karşına, muayeneni yaparsın, tetkikleri değerlendirirsin, ondan sonra yorum yaparsın.

• Boş verin hocam kendinizi yormayın ego kötü birşey laf anlamazlar :) yazan yazıyı okuyup anlamak da bir marifet.

Bura hastahane değil adam buraya sormuş. E bizde doğal olarak doktor değiliz zaten ki doktor olanın doktorluğu burada da sökmez.
    Adam bu ne olabilir derse, yaşayan biri olarak bu bu olabilir cevabını da veririm.

Akabinde. Benden önce kendisi vertigoyu araştırmış ve manevra hareketlerini de yapmış. Bir nebze düzeldiğini yazmış.

Ben bu baş dönmesini 2-3 ay çektim. Yataktan kalkınca kusmalar ayağa kalkamamak vb. arkadaş anlatmış zaten.

Kendini doktor zanneden müsvetteler yüzünden farklı ilaçlar kullanmak zorunda kaldım.. En son Op. Dr. tarafindan Vertigo teşhisi konuldu..

Zaten 2 3 gevşek çıkıp bu tarz bir şey yazar diye 'şahsi' düşüncemin olduğunu 'hastahaneye kesin gitmesi gerektiğini' de söyledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_bozkurt -- 1 Haziran 2020; 18:59:2 >
  • quote:

Buna "aşağılama" diyorsan, o senin bileceğin iş. Ama bana göre hekimlik mertebesinin bir ağırlığı olmalı güzel kardeşim.

Ayrıca "Primum non nocere." cümlesini hatırlatırım, birisine "benim şahsi düşüncem sen de xxx hastalığı olabilir" dediğin zaman, karşındaki kişinin yok yere panik yapmasına yol açabilirsin.

Birisine online olarak "Sende şu olabilir." denmez, alırsın karşına, muayeneni yaparsın, tetkikleri değerlendirirsin, ondan sonra yorum yaparsın.
    Sen hekim ol sonra gel karşımda konuş kardeşim, daha okurken orda burda hava atma

Panik olacak insan gelip burada konu açmaz. 6 sene okuyup iyi bir hekim olabilirsin ama önemli olan insanlık bunu unutmayalım

• quote:

Orijinalden alıntı: by_bozkurt

Boş verin hocam kendinizi yormayın ego kötü birşey laf anlamazlar :) yazan yazıyı okuyup anlamak da bir marifet.

Bura hastahane değil adam buraya sormuş. E bizde doğal olarak doktor değiliz zaten ki doktor olanın doktorluğu burada da sökmez.
    Adam bu ne olabilir derse, yaşayan biri olarak bu bu olabilir cevabını da veririm.

Akabinde. Benden önce kendisi vertigoyu araştırmış ve manevra hareketlerini de yapmış. Bir nebze düzeldiğini yazmış.

Ben bu baş dönmesini 2-3 ay çektim. Yataktan kalkınca kusmalar ayağa kalkamamak vb. arkadaş anlatmış zaten.

Kendini doktor zanneden müsvetteler yüzünden farklı ilaçlar kullanmak zorunda kaldım.. En son Op. Dr. tarafindan Vertigo teşhisi konuldu..

Zaten 2 3 gevşek çıkıp bu tarz bir şey yazar diye 'şahsi' düşüncemin olduğunu 'hastahaneye kesin gitmesi gerektiğini' de söyledim.
    Hocam bazıları tıp okumanın bir üstünlük olduğunu sanıp tıp okumayan herkesi aşağılayabilecekleri gibi bir fikre kapılıyorlar
    Biz yine de uyaralım da milletin gözünde tüm doktorlar böyle sanılmasın

• Diyaloğa girmeye gerek yok hocam o kendi terbiyesizliği. Burası forum sayfası herkes herşeye bir cevap yazma hakkına sahiptir ve kimseyi de enterese etmez.
    Teşekkürler.

• İnsanlık deyince ben de akan sular durur, beni bir tanısan ne kadar iyi bir insan olduğumu anlarsın.

Ama bunun adına "hava atmak" veya "egoizm" diyorsanız, ben bu noktadan itibaren susarım. Alışmışsınız artık bir aşağılık kompleksine, biz kendi ağırlığımızı koymazsak bu vatandaş bizim daha çok tepemize çıkar.

Ayrıca o malum şahsın benim hakkımda "egoist" itamıyla konuşması beni hiç ama hiç tanımadığının göstergesidir. Bırak egoyu, bugüne kadar hep kendimi ezdirdiğim için zaten kafayı sıyırdım.

İyisi mi sen beni blokla; çünkü biz seninle artık anlaşamayacağız.

• Hocam vertigo kulak kristalleri hareket etiyor bende var ama ani hareketlerede kacin.

• iç kulak muayenesi olmalısın

• olm doktora gitsene yada ambulans çağır. ciddi bişi gibi gözüküyor. isterlerse 10.000 lira fatura çıkarsınlar sağlığından önemli mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DiazLou

olm doktora gitsene yada ambulans çağır. ciddi bişi gibi gözüküyor. isterlerse 10.000 lira fatura çıkarsınlar sağlığından önemli mi?
    Kardeşim o kadar durumum yok şuanda, bugün biraz daha iyi oldum.Baş dönmesi geçti ama ani hareket edince ufak tefek denge kaybı yaşıyorum bu sebeple araçta kullanmıyorum ve bir süre daha kullanmayacağım

Sanırım sinir stresten ve dengesiz beslenmeden oldu, Vertigo yu araştırdım internetten yaşadığım şeye uyan en net tanı buydu.Vertigoya iyi gelen manevrayı hareketi evde kendi kendime tatbik ederek düzeldim şuanda ayağa kalktım ve iyiyim.Hepiniz yorumlarınız ve ilginiz için sağolun.

Bilmiyorum belki Vertigo değilde beyine giden damarlarla kan dolaşımıyla da alakalı olabilir şuan tetikdeyim zaten eğer bir daha tekrarlarsa acile gideceğim mecburen o zaman dediğin gibi maddiyatın bir önemi kalmıyor bir şekilde tedavi olmaya çalışacağım.

Tekrar hepiniz sağolun yorumlarınız için, yukarıda gördüm insanlar tartışmış benim yüzümden lütfen tartışmayın iyi kötü herkes bir öneride bulunmuş en azından yardımcı olmaya çalışmış.Git şu ilacı iç yazdı diye birisi gidip sorgusuz sualsiz o ilacı içecek değilim herhalde fakat yinede insanların belki bir bilgisi vardır belki önceden bunu yaşayan biri vardır yardımı dokunur diye açtım özellikle tedavi olamayacağımı belirttim param olmadığı için belki bunun için biri yardımcı olur diye düşündüm fakat bazı arkadaşlar 2021 yılına kadar GSS borcu olanların tedavi olabildiğini yazmış mesela bunu bilmiyordum ve konuyu açmasaydım öğrenemezdim kısaca hepiniz sağolun.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.