Şimdi Ara

Arkadaşlar yardım edin çok kötü durumdayım ( doktor var mı ? )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar dün bana birşey oldu, normal oturuyordum bilgisayarda FIFA oynuyordum o ara babam olacak insan ile tartıştık biraz sinirlendim yanına gidip yüzyüze konuşmak için oturduğum yerden kalktım tam babamın yanına gittim bir anda gözüm karardı başım döndü ayakta duramadım kendimi yere bıraktım refleks olarak.

Başım fena şekilde dönmeye midem bulanmaya başladı, sonra gittim uzandım.Saatler geçti hala düzelmedi, hatta dün akşam ölüyorum galiba diye konu açtım ama kimse görmedi.Kimse yorum yazmadı.

Arkadaşlar şuanda çok kötü durumdayım, normal uzanırken sabit dururken baş dönmesi geçiyor fakat ne zaman azıcık doğrulmaya çalışsam daha yataktan kalkamadan başım inanılmaz derecede dönmeye buna bağlı midem bulanmaya başlıyor.

Tuvalete bile gidemiyorum çok kötü durumdayım beni hasta eden bu duruma gelmeme sebep olan babamın umrunda bile değil fosur fosur uyuyor şuanda.Gariban anam bir tek ilgileniyor ama kadında ne yapsın tek başına beni kaldırıp götüremiyor helaya kadar.Zaten kalkamıyorum ayağa kalkınca bayılacak gibi oluyorum çok başım dönüyor.

Lütfen yardımcı olun GSS prim borcum var devlete gitsem hastaneye kimse bakmaz bana sigortam yok işsizim, ne yapacağım bilmiyorum.En azından doktor varsa aramızda belki bir tavsiyede bulunur diye konu açmak istedim.

Arkadaşlar çok kötüyüm ben hayatımda böyle birşey görmedim normal bir baş dönmesi değil bu, kan basıncım mı düşüyor ne oluyor bilmiyorum.Eğer ölürsem hakkınzı helal edin eğer kırdıklarım olduysa forumda özür dilerim.

• Kafamı oynattığım zamanda dönmeye başlıyor her yer yattığımda bile aynı112 yi arasam gelip alsalar hastaneye gidince nasıl tedavi olacağım para yok GSS borcu var.Resmen ölmeyi bekliyorum.
  • Kımıldamadan yatınca sadece baş dönmem geçiyor, neden olur bu sanki bazen bilincim kapanacakmış gibi oluyor bayılmamak için zor tutuyorum kendimi.

Daha fazla yazacak takatim kalmadı ne yapacağım bilmiyorum
  • War Rock W kullanıcısına yanıt
    hastaneler şu anda gss olmadan bakıyor durumun acilse ara ambulansı bekleme tansiyonda olabilir inme felç gelebilir

beyin kanamasıda geçiriyor olabilrisin bilinmez
  • Genel Sağlık Sigortası (GSS) ve Bağ-Kur Prim Borçları Olanlar 2020 Yılı Sonuna Kadar Hastanelerden Sağlık Hizmeti Almaya Devam Edecek”

https://www.ailevecalisma.gov.tr/tr-tr/haberler/bakan-selcuk-genel-saglik-sigortasi-gss-ve-bagkur-prim-borclari-olanlar-2020-yili-sonuna-kadar-hastanelerden-saglik-hizmeti-almaya-devam-edecek/
  • Anlattıklarına göre şahsi düşüncem Vertigo olmuşsun. Geçmiş olsun.
    Bende yaşamıştım.
    ilaç kullanacaksın uzun süre.. Tedavisi var ama ömür boyu üzerinde kalacak. Ara ara hafifte olsa tekrarlıyor.

Kulak burun boğaza gitmen lazım. Kulak kristali kaydığı için baş dönmesi yapıyor şuan. Oda mideyi tetikliyor.

Geçmiş olsun.

Hastahaneye kesin gitmen lazım. Ben Vertigo yaşadığım için yazdım. Kritik başka bir hastalıkta olabilir.. Çok dikkat etmen lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_bozkurt -- 31 Mayıs 2020; 7:58:25 >
  • Geçmiş olsun kardeşim bir vertigo vakası ile karşı karşıyayız tedavisi ilaçlardır. Artık evde doktorun verdigi tedavi ile mevlâna gibi dönersin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anlattiklariniz yukarıdaki arkadaşların yazdığı gibi aklıma kulak kristallerini getirdi, muhtemelen Benign Pozisyonel Paroksismal Vertigo denilen durumu yasiyorsunuz. Nistagmus nedir araştırın muhtemelen bu da var sizde. Geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_bozkurt

Anlattıklarına göre şahsi düşüncem Vertigo olmuşsun. Geçmiş olsun.
    Bende yaşamıştım.
    ilaç kullanacaksın uzun süre.. Tedavisi var ama ömür boyu üzerinde kalacak. Ara ara hafifte olsa tekrarlıyor.

Kulak burun boğaza gitmen lazım. Kulak kristali kaydığı için baş dönmesi yapıyor şuan. Oda mideyi tetikliyor.

Geçmiş olsun.

Hastahaneye kesin gitmen lazım. Ben Vertigo yaşadığım için yazdım. Kritik başka bir hastalıkta olabilir.. Çok dikkat etmen lazım.
    Peki araç kullanabiliyor musunuz yani araç kullanan biri için tehlike arz eder mi? Yolda giderken de böyle bir anda başlayabilir mi?

Bu arada gerçekten internette araştırdım Vertigo yu siz yazmadan önce, bu kulakta ki kristali yerine tekrar oturtmak için bir manevra varmış bir hareket.Onun nasıl yapıldığını öğrenip denedim ve beş on dakika bekledim ardından baş dönmesi geçti.En azından ayağa kalkıp abdest ihtiyacımı giderebildim.

Daha sonra foruma girince sizin yazdığınızı gördüm, evet Vertigo olabilir ama çok genç değil mi yaşım Vertigo için ? 26 yaşında Vertigo olunur mu ki ? Benim bildiğim yaşlılarda oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C72FBB06E

Genel Sağlık Sigortası (GSS) ve Bağ-Kur Prim Borçları Olanlar 2020 Yılı Sonuna Kadar Hastanelerden Sağlık Hizmeti Almaya Devam Edecek”

https://www.ailevecalisma.gov.tr/tr-tr/haberler/bakan-selcuk-genel-saglik-sigortasi-gss-ve-bagkur-prim-borclari-olanlar-2020-yili-sonuna-kadar-hastanelerden-saglik-hizmeti-almaya-devam-edecek/
    Sağol kardeşim eğer yine fenalaşırsam 112 yi ararım, bu arada sigara içiyordum düne kadar artık bıraktım şu saatten sonra asla içmem, ayrıca bilgisayar oyunlarınıda bırakıyorum.Bu yaşam tarzı beni hasta etti.

• Hocam ilk başlarda araç kullanamadım. Çünkü ne zaman dönecek belli olmuyordu.

Birde dönmesi çok felaket yere atmak zorunda kalıyorsun kendini.

1 2 kutu ilacı var. İlaç kesin içmeniz lazım.
    Doktor da manevra tedavisi yapıyor. Sağ sol kulak hangisi onun tespit edilmesi gerekli.
    Hareketler 2 kulak içinde aynı ama yönleri farklı.

Ayakta iken aslında pek sallamıyor. Genelde yataktan kalkarken oluyor.
    Birde 2 yastık ile yatın. Kafanızı sakın yastıksız yada düşük yastıkta yatmayın.
    Kafanızı ani hareket ettirmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_bozkurt -- 31 Mayıs 2020; 9:53:6 >
  • War Rock W kullanıcısına yanıt
    sana tavsiyem calihistenic sporuna başla

squat

mekik

şınav

kendini kollarınla çekme

uzay yürüyüşü

bu 5 hareketi 3 ay boyunca yap body building etkisi yapacaktır ayrıca iyice esnemeyi unutma belediye spor parkları işini görecektir
  • Vertigo zaten baş dönmesi demek, bir hastalık adı değil. İlk başta oturduğum yerden birden kalktım gözüm karardı demişsin bu bana ortostatik hipotansiyonu düşündürdü aniden kalktığın için beyne giden kan akımı bir anda azaldığı için göz kararması bayılayazma durumu yani, bende de olur ani kalkınca, ama bu saniyeler sürer daha uzun sürmez. Sen ise bunun saatlerce geçmediğini söylemişsin ki bu bizi ortostatik hipotansiyondan uzaklaştırıyor. Yukarıda BPPV’den bahşedilmiş ama tek bir atak ile direkt BPPV demek de güç. Acilde bir şey yapamazlar, KBB veya nörolojiden randevu al git, hastaneler çalışıyor.
  • Konuyla alakası yok ama belkide babana bu kadar saygısızlık yaptığın için bir uyarı olabilir. Bu olayı yaşıyorsun hala babam olacak insan diyorsun keşke babaya saygıyı öğrenmis olsaydın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fotoburak

Konuyla alakası yok ama belkide babana bu kadar saygısızlık yaptığın için bir uyarı olabilir. Bu olayı yaşıyorsun hala babam olacak insan diyorsun keşke babaya saygıyı öğrenmis olsaydın..
    Kime saygı gösterip göstermeyeceğimi bilirim merak etmeyin, bilmediğiniz konularda yorum yapmayın bence.Sonuçta benim ailemin içinde dört duvarın içine ne olup bittiğini bilemezsiniz.Herkesin ailesini, kendi anneniz babanız gibi iyi olduğunu sanıyorsunuz galiba? Neyse sizinle münakaşa edecek durumda değilim, zaten tartışmak içinde yazmadım bu cevabı.Umarım demek istediğimi anlamışsınızdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi War Rock -- 31 Mayıs 2020; 9:48:30 >
  • 2+2=4 ise babandan okadar sikayetciysen çıkar gidersin evinden hem adamın ekmeğini ye hemde adama saygısızlık yap. Uzun lafı kısası begenmiyorsaniz ayrı eve çıkarsınız bilmem anlatabildim ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: fotoburak

2+2=4 ise babandan okadar sikayetciysen çıkar gidersin evinden hem adamın ekmeğini ye hemde adama saygısızlık yap. Uzun lafı kısası begenmiyorsaniz ayrı eve çıkarsınız bilmem anlatabildim ki
    Ne kadar dar görüşlü bir insan olduğunu bir kez daha kanıtladın bu yorumunla, engelliyorum zira laftan anlayacak kapasitede bir insan değilsin anlaşılan.Ayrıca benim kimle nasıl konuştuğum özellikle ailem, seni hiç ama hiç ilgilenndirmez, hadi bas git şimdi.
  • by_bozkurt kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorsan, milletin kafasını karıştırma. "Vertigo" diye hastalık vardı da biz mi öğrenmedik fakültede?
  • Bir yakınım da Vertigo olmuştu, sanırım böyleydi tam hatırlamıyorum. Doktora girmende fayda var.
  • DrakeMcCain kullanıcısına yanıt
    böyle hastalık var hocam? bppv?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.