Şimdi Ara

Arkadaşlarla iddiaya girdik 29 Ekim EDİTİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
1.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapılır.Ama bisikletini tamir etmeyi bilmen lazım.Lastik patlar,fren ayarı vites ayarı bozulursa yapabilmen gerek.Yanına yedek iç lastik al bence yama ile uğraşmazsın lastik patlarsa.
    Yanına bol su ve yiyecek al.mümkünse çikolata vb. Şeyler.Decathlon mağazası varsa orada ucuzundan bisiklet taytı al.Üzerine de normal tişört yerine hava alan ama gerektiğinde sıcak da tutabilen forma tarzı bir şey giy.

Kask takmadan,Zincirini yağlamadan yola çıkma.

• Bisikletin nedir hocam?

• Günde yaklaşık hergün 300+ km yapan bir kadın sporcu var bisiklet forumda okumuştum.
  • Yeni_kullanıcı kullanıcısına yanıt
    eğer 24 saati nasıl baz aldığına bağlı uyuman dahilse 24 saate ancak 16 17 saat çatlasan 20 saat bisiklet sürersin ortalama bir sürüşünde kmsi 15 falandır 300 km gidilir. temiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: CharlieSelim

quote:

Orijinalden alıntı: WmGMD

Yazın antrenman niyetine günde 100-150 km pedallıyorduk bazı günlerde olur neden olmasın ama bisikletin yola uygun ve kondisyonun sağlam olacak öyle 2 aydır bisiklet sürmüyorum geleyim hemen 200 km yapayım olmaz bizim turlarda ortalama 35-40 arası oluyordu ort hız yani 6-7 saatte giderdik sanırım

Antrenman için 150 km ve ortalama hız 35-40. Kaç tane birinciliğiniz var? Mutlaka yarışlara katılıyor olmalısınız.

Hocam yolda fazla iniş çıkış yoksa ve yol bisikleti kullanıyorsanız 35 ortalama tutturmak zor değil ki orda kondisyon önemli büyük dişliyi sürekli belirli bi kadans da çevirecek kondisyonunuz varsa sıkıntı olmaz.Ha dersiniz inişli çıkışlı 25-30 arası tutturulur.Bu arada 150 km tek seferde değil örnek veriyorum sabah 70-80 km bir yere gidiyoruz aynı akşam dönüş için 70-80 pedallıyoruz.Yani burda sorun olacak ne varki ha 35-40 arası fazla olabilir şuan eski turların ortalamasına baktım en fazla 32,23 var ama genelde hep 30+ yarışlar da 45-50 arası tutturan takımlar var bu arada.Ve çok daha uzun mesafeler.Eğer Ankara da iseniz yazın bir tura çıkabiliriz hocam.Hadi yine kırmayalım sizi ortalama 25-30 arası olsun fakat kesinlikle antrenman mesafesi olarak söylediğim gibi 70-80 gidiş 70-80 geliş şeklinde çok tur yaptık.35-40 konusunda haklısınız bi 5 km/saat yanlış söylemişim hocam haklısınız yani bi sene ara verince.Ama tabi yeni başlayan ve yol bisikleti kullanmayan birisi için oldukça zorlayıcı olur eminim.

Bu arada bisikletim 7 küsür kilo ve shimano 105 sete sahip.Uzun mesafe gitmeyi düşünenlere tavsiyem yol bisikleti kullanmaları yönünde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WmGMD -- 12 Ekim 2016; 0:00:00 >

• İmkansız diye bişey yoktur ama çok zor be hocam

• Benim rekorum 200 km ve, sadece 30 dakika dinlenerek 6 saat bisiklet üstünde gittim ama sen mümkün değil yapamazsın. Ciddiyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

Reyis ben 60 kilometreyi hiç durmadan 4 saatte gittim.

2-3 tane 5'er dakikalık mola vermiştim

Hocam karar ver. Durdun mu? Durmadın mı?

• 9 saat en fazla
    Yardım alarak ve hızlı giderek raad 6-7 saat. İyi dinlenirsen rahat gidersin
    Aksaklık çıkmasın, bisikleti kontrol et

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence inişler ve çıkışlar ne kadar ona bakmak lazım... ben bu yaz 95 km 4 saatte gittim. Baya bir rampa vardı 964 rakamdan 1280 rakima çıktım.Sadece su almak için durdum... ortalama 5 dk. Ve hala 100 km gidecek kondisyonum vardı. Takriben 190 km 8.30-9.00 saatte bisikletle rahat gidilir. Ortalama 25 tutturulmasi gayet rahat olur. Ben daha uzun turlarda 23-24 oluyor kasmadan

• quote:

Yazın antrenman niyetine günde 100-150 km pedallıyorduk bazı günlerde olur neden olmasın ama bisikletin yola uygun ve kondisyonun sağlam olacak öyle 2 aydır bisiklet sürmüyorum geleyim hemen 200 km yapayım olmaz bizim turlarda ortalama 35-40 arası oluyordu ort hız yani 6-7 saatte giderdik sanırım

Profesyonel olmadığınızı varsayacak olursak sizce de biraz fazla değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: .Aslan.

quote:

Profesyonel olmadığınızı varsayacak olursak sizce de biraz fazla değil mi?

Profesyonel derken hocam 4 5 senedir bu sporu icra ediyorum lisans da almıştım fakat sanırım süresi bitti 2 yıl oldu alalı hiç yeniletmedim vize vs. Neyse zaten bisiklet için lisans almak kolay herkes alabilir bir şey değişmedi ise.
    Yani yeni başlayan biri değilim hocam. Yazın Ankara ve çevresinde olan varsa çıkabiliriz bi yerlere . Saygılar.

• Yaparsın. Erzincan a kadar genellikle rampa iniyorsun. Ama terör olayları sıkıntılı.

• Saatte 20 km ortalamadan fazla yaptigini soyleyenler palavracidir. Km sayaciyla bisiklet suren herkes bunu bilir.

Bisikletin max hizi duz yolda 30 km dir.
    Uzun sure surekli sabit hizda max 20 km dir. Bu 20 km yi de öyle siradan adamlar yapamaz. Pro seviyesi olmali.

• Saatte 10 km ile gitsen 19 saat sürer gerisini sen düşün

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yunusesss kullanıcısına yanıt
    Bu neyin kafası birde konunun uzmanı gibi yazmışsın hocam yol ne kadar uzarsa ortalamayı arttirman o kadar kolay olabiliyor. Daha doğrusu rampayı ne kadar hızla çıktığın senin ortalama hızını etkileyen en önemli unsur. Biz genelde hesap yapmadan tura çıkmayız. Gidilecek yer kaç km takriben kaç saatte gidilir falan kondisyon bisiklet için geçerli 40 km den sonra bacaklarda ağrı veya kasılma kalmiyor. Sizin bisikletin markasını bilmiyorum fakat düz yolda 55 gördüğüm oluyor anlık tabiki bazı %2 çıkışları bile iyi hız alirsaniz 35-40 arasi çıkabilirsin. Bence bisiklet faktörünü es geçmemek lazım. Günde rahat sıkmadan dinlenerek 250-270 yapılır çok çıkış olursa 200 km bunlar bizzat denenmiş bisiklet km sayacina gerek yok karayollari zaten yazıyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.