Şimdi Ara

Arkası siyah cdlerin sırrı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hp ve Philips in orjinal cd lerini, hp nin orjinal dvd lerini veriler için. Princo larıda mp3, film vb için kullanıyorum. Genelde zaten Princo ları arkadaşlara bir şey verecek isem kullanıyorum. Malum verdiğin cd geri gelmiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: KitapGibi

Arkadaşlar 2 çeşit siyah CD var.
    1. Siyah, tıpkı normal CD'ler gibi arkası sadece siyah ile kaplanmış. ( Altın, Mavi, Sarı, Yeşil gibi )
    2. Siyah ise yine arkası TEFLON ile kaplanmış ve verileri teflonun arkasında tuttuğu için çizilsede yine verileri CD-ROM okuyabiliyor. ( Tabii cd-rom temizse.)

Ben önemli Programlarımı veya verilerimi hep Teflonlu CD'lere kaydederim. Sizlerede tavsiye edeyim, önemli verilerinizi bu gibi CD'lere kaydedin !!

Kolay gelsin ve başarılar. KitapGibi

• valla ogle yada bole bence normaller daha ii
  • quote:

Orjinalden alıntı: braveheart28

iyide ne kaplı olursa olsun kaliteli olmadıktan sonra okumuyo bende bisürü var bu siyahlardan yepyeni cdrom ya çok zor okuyo yada okumuyo :-)

O zaman cd sürücünde sorun vardır. Yaklaşık 3 - 4 aydır sadece dms black kullanıyorum. Başka hiçbir cd kullanmıyorum yazmak için. Son derece rahat okuyor ki benim writer'ım da dvd sürücüm de çok nazlı okuma konusunda. Hele altı mavi olanlarda kendi yazdığı cd'yi bile okumuyor writerım.

Ben kolay kolay siyah cd'den şaşmam. Zaten dediğim gibi 3- 4 aydır başka cd kullanmadım. Sadece siyahlara yazıyorum.
  • teflon cd diye geçiyor. ben uzun zamandır dms black kullannıyorum.daha önce dms diamond kullanıyordum 1-2 ay sonra diamond lar bozulmaya başladı. bende dedim yeter black kullanıyom iyiler. şiddetle tavsiye ederim diğerlerine oranla pahalı ama iyidir yani. daha uzun ömürlü olduklarını duymuştum
  • örnek vereyim siyah cdnini arkasını dyvara sürttüm yine de çalıştı başka bir olay da kırmızı cdler ps2 de dvd oyunları için çok iyiymiş çünkü cdromun laseri kımızıyı emiyormuş bende başkasından duydum ne kadar doğru bilmiyom.Ama kopyalama yapacaklar için her zaman siyah cdleri öneririm
  • Arkadaşlar siyah rengin teknolojik hiçbir artısı yok hatta bazı eksileri var !!!
    Arkasında class A yazan tüm makinalar bazı kurallara uymak zorundadır.Bu makinalardaki lazer siyah renk içinde zayıflar ve okuma zorluğu olur ve ya hiç okumaz.Uzak doğu kökenli ürünlerin kötü medyaları sorunsuz okuma sebebi çoğunun class A olmamasıdır. saygılar
  • Arkadaslar belki bize dandigi geldi ama tam 100 adet diamond siyah cd aldık. Sadece ve sadece 15-20 tanesi calıstı digerlerinin hepsi yandı. Bu baslıkta gaza gelip kimse topluca almasın ilk 50 ya da 25lik paketlerde alsınlar. Gerçekten sonu cok hazin oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rogen -- 3 Aralık 2004, 15:35:50 >
  • Ve sony siyah cd yi yarattı!
    ,İlk siyah cdler Playstation ile birlikte geldi. bunlar karbon kaplı cdlerdi.

Birde siyah cdler yanıyo felan demişsiniz külliyen yalan! yalnız maximum 16X de yazmanızı tavsiye ederim ben bunları boyle yazıyom ve hiçbir sorun olmuyor. (asus 52X cd yazıcım var)
  • Bunlar aslında zor çizilme olayı yok ! O cd'nin asıl tabakasının üzerinde bi siyah tabaka var ... Burayı ne kadar çizerseniz çizin (abartmayın tabii) okuyucu bu cızıkların içinden geçerek asıl kayıtlı olan verileri okuyabiliyor ... Yani lazer o siyah tabakadan geçiyor
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.