Arkadaşlar arkası siyah cdlerin esprisi nedir bilen var mı? Bazıları bunların dayanıklı bir malzeme ile kaplandığını daha zor çizildiğini ve daha uzun süre dayandığını söylüyor. Bazıları ise tıpkı klasik yeşil ve mavi cdler gibi olduğunu sadece renginin değiştiğini söylüyor. Örneklem olarak piyasada çokça bulunan Diamond Black ve ya Dms Black'leri alabiliriz. Fikirleri bekliyorum.
quote:
Bazıları ise tıpkı klasik yeşil ve mavi cdler gibi olduğunu sadece renginin değiştiğini söylüyor
bence daha zor çiziliyor olayı sacma gibi ama daha dayanıklı olabilir cizikler biraz daha zor belli oluyor bu yüzden de cizildiginde okuyucu daha rahat okuyabiliyor...
fakat audio cd icin pek kullanıslı değilmiş diye duymuştum...
quote:
Orijinalden alıntı: 333
bence daha zor çiziliyor olayı sacma gibi ama daha dayanıklı olabilir cizikler biraz daha zor belli oluyor bu yüzden de cizildiginde okuyucu daha rahat okuyabiliyor...
quote:
Orjinalden alıntı: 333
işte aynen böyle. Daha zor çizilme diye bir olay yok fakat çiziklere karşı daha dayanıklı. Örneğin tabanı mavi olan bir cd ile siyah olan aynı oranda çizildiğinde siyahın okunabilme ihtimali daha yüksek.
quote:
Orijinalden alıntı: vozer
quote:
Orjinalden alıntı: 333
işte aynen böyle. Daha zor çizilme diye bir olay yok fakat çiziklere karşı daha dayanıklı. Örneğin tabanı mavi olan bir cd ile siyah olan aynı oranda çizildiğinde siyahın okunabilme ihtimali daha yüksek.
Alıntıları Göster
ben de kullandım , çiziliyor cd ama hiç çizik değil gibi rahatlıkla okuyabiliyor... ama bildiğimiz cd şekline alıştığım için bu biraz tuhaf geliyor bana sanki öylesine bir plastik parçası gibi... bu yüzden kullanmıyorum
quote:
Orijinalden alıntı: Arkadaş
ben de kullandım , çiziliyor cd ama hiç çizik değil gibi rahatlıkla okuyabiliyor... ama bildiğimiz cd şekline alıştığım için bu biraz tuhaf geliyor bana sanki öylesine bir plastik parçası gibi... bu yüzden kullanmıyorum
Alıntıları Göster
ben arkadaşa katılmıyorum bizzat kullanmaktayım,çok baba cd ler gayet iyi çiziklere banamısın demiyoo,hem çook karizmatik kızlar hasta oluyor
quote:
Orijinalden alıntı: dogrusuat
ben arkadaşa katılmıyorum bizzat kullanmaktayım,çok baba cd ler gayet iyi çiziklere banamısın demiyoo,hem çook karizmatik kızlar hasta oluyor
Alıntıları Göster
Bildiğim kadarıyla bu cd ler teflon cd adı altında satılıyor, bu cd lerinde bir ömrü var tabiki. Normal cdlere göre zor çizilir olduğuda gerçek
Bildiğim kadarıyla bu cd ler teflon cd adı altında satılıyor, bu cd lerinde bir ömrü var tabiki. Normal cdlere göre zor çizilir olduğuda gerçek
Alıntıları Göster
Karbon CD oluyor sanırım.... Ve dayanıklılık az sanırım....
quote:
Orijinalden alıntı: HMehmet
Karbon CD oluyor sanırım.... Ve dayanıklılık az sanırım....
Alıntıları Göster
Ama dikkat etmek gereken bir nokta var, piyasada çok sayıda sahte teflon cd var.Her teflon, teflon değildir dikkat gerekir. Bunların değişik kandırmaca yolları var. Kimisinin arkası boyalı vb... duyumlar almıştım.
Kaliteli teflon markalar bence sadece:DMS ve Sony
Saygılar...
quote:
Orijinalden alıntı: g0n3nc
Ama dikkat etmek gereken bir nokta var, piyasada çok sayıda sahte teflon cd var.Her teflon, teflon değildir dikkat gerekir. Bunların değişik kandırmaca yolları var. Kimisinin arkası boyalı vb... duyumlar almıştım.
Saygılar...
Alıntıları Göster
arkadaşlar teflonun esprisi nedir teflon dünyada sürtünme katsayısı en az olan bi maddedir ne avantaj sağlar kaygan zemin olduğu için çizilme olanağı azalır benim bildiğim kadarıyla ..
quote:
Orijinalden alıntı: g0n3nc
Saygılar...
Alıntıları Göster
arkasının kaplnadıgı maddeye gore renkli oluyor ... sıralarsak iyiden kotuye > gumus renkli olanlar > yesil > mavi > siyah
quote:
Orijinalden alıntı: NiQuitinCQ
arkasının kaplnadıgı maddeye gore renkli oluyor ... sıralarsak iyiden kotuye > gumus renkli olanlar > yesil > mavi > siyah
Alıntıları Göster
bende bisürü siyah var sinir oluyorum okumaz oldular
quote:
Orijinalden alıntı: braveheart28
bende bisürü siyah var sinir oluyorum okumaz oldular
Alıntıları Göster
ehuehue hiç unutmam baya bi zaman geçti bunu üzerinden..
arkadaş bir gun bana 1 cd verdi 1 tarafı siyah diger tarafı normal gri.. bana dediki
-an bana bak sakın gri tarafı alta koyma okunan taraf siyah - (lan kafasımı gusel bunun!) he he tmm abi 10 dk sonra.
-cemaaaallll lan bu cd okumuyo... -ters takmışsındır..
ve sonuc.. arkadaş lafı dinleyin
quote:
Orijinalden alıntı: deville
ehuehue hiç unutmam baya bi zaman geçti bunu üzerinden..
arkadaş bir gun bana 1 cd verdi 1 tarafı siyah diger tarafı normal gri.. bana dediki
-an bana bak sakın gri tarafı alta koyma okunan taraf siyah - (lan kafasımı gusel bunun!) he he tmm abi 10 dk sonra.
-cemaaaallll lan bu cd okumuyo... -ters takmışsındır..
ve sonuc.. arkadaş lafı dinleyin
Alıntıları Göster
teflon kaplı ve çizilmeye karşı dayanıklılıar onun için okuma ve yazma problemleri az....
quote:
Orijinalden alıntı: nakka
teflon kaplı ve çizilmeye karşı dayanıklılıar onun için okuma ve yazma problemleri az....
Alıntıları Göster
iyide ne kaplı olursa olsun kaliteli olmadıktan sonra okumuyo bende bisürü var bu siyahlardan yepyeni cdrom ya çok zor okuyo yada okumuyo :-)
quote:
Orijinalden alıntı: braveheart28
iyide ne kaplı olursa olsun kaliteli olmadıktan sonra okumuyo bende bisürü var bu siyahlardan yepyeni cdrom ya çok zor okuyo yada okumuyo :-)
Alıntıları Göster
Arkadaşlar 2 çeşit siyah CD var. 1. Siyah, tıpkı normal CD'ler gibi arkası sadece siyah ile kaplanmış. ( Altın, Mavi, Sarı, Yeşil gibi ) 2. Siyah ise yine arkası TEFLON ile kaplanmış ve verileri teflonun arkasında tuttuğu için çizilsede yine verileri CD-ROM okuyabiliyor. ( Tabii cd-rom temizse.)
Ben önemli Programlarımı veya verilerimi hep Teflonlu CD'lere kaydederim. Sizlerede tavsiye edeyim, önemli verilerinizi bu gibi CD'lere kaydedin !!
Kolay gelsin ve başarılar. KitapGibi
quote:
Orijinalden alıntı: KitapGibi
Arkadaşlar 2 çeşit siyah CD var. 1. Siyah, tıpkı normal CD'ler gibi arkası sadece siyah ile kaplanmış. ( Altın, Mavi, Sarı, Yeşil gibi ) 2. Siyah ise yine arkası TEFLON ile kaplanmış ve verileri teflonun arkasında tuttuğu için çizilsede yine verileri CD-ROM okuyabiliyor. ( Tabii cd-rom temizse.)
Ben önemli Programlarımı veya verilerimi hep Teflonlu CD'lere kaydederim. Sizlerede tavsiye edeyim, önemli verilerinizi bu gibi CD'lere kaydedin !!
Alıntıları Göster
Artık dvd lere geçme zamanı. Tüm yedekler dvd de. (imageları). Gerçek teflon cdler daha dayanıklı diğerlerine göre. Bu arada cd-rom lar artık performans olarak teknoloji gerisinde kaldı. Zaten Lg firmasıda yanılmıyorsam artık Cd-Rom üretmeyeceğini açıklamıştı.
quote:
Orijinalden alıntı: X Files
Artık dvd lere geçme zamanı. Tüm yedekler dvd de. (imageları). Gerçek teflon cdler daha dayanıklı diğerlerine göre. Bu arada cd-rom lar artık performans olarak teknoloji gerisinde kaldı. Zaten Lg firmasıda yanılmıyorsam artık Cd-Rom üretmeyeceğini açıklamıştı.
Alıntıları Göster
Araba Cd changerlar da ya black kullanacaksınız ya da gercek audio cd adı altındakileri ancak ozmn okuyorlar...(kimse normal cd le auido cd arasında bir fark yok demesin o yuzden cd yi ilk yapanlardan firma philips ayrı ayrı cıkartıyor derim ) Black is rulez...
quote:
Orijinalden alıntı: KitapGibi
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: KitapGibi
marka onerebilirmisin
quote:
Orijinalden alıntı: LINEBACKER
quote:
Orjinalden alıntı: KitapGibi
marka onerebilirmisin
Alıntıları Göster
Kullandığım markalar dışında çok fazla bilgim yok ama, kullandıklarım gerçekten çok iyi bir CD markaları. DIAMOND ve Data Master. Normal CD'lerdende PRINCO'yu tavsiye ederim. Belki diğer firma CD'leri daha kalitelidir, ama ben bunları kullanıyorum vede çok memnunum.. Hoşça kal ve iyi akşamlar. KitapGibi