Şimdi Ara

Aracın üzerindeki siyah noktalar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
8.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Araç 2006 Gökyüzü mavisi Getz. Aracın boyasının üzerinde birçok siyah nokta var. Normalde çoğu zaman kendim süngerle yıkadığım için hep gözüme batıyor ve artık çıkariyim diyorum onları. Özellikle sağda ve solda, çıtaların alt taraflarında çok var. Önde arkada tek tük var. Sanki asfalt gibi garip bir madde, bir kere denedim bastıra bastıra süngerle ama korktum sonra yayılır gibi oldu. Nedir arkadaşlarım o noktalar? ve nasıl kurtulabilirim?

Saygılar

• hani yoldan zivt sıçramış olabilirmi diyeceğim ama belli noktalarda olur gazyağı ile gözükmeyen bir yerinde dene birde pasta polish ile dene belki faydası olur ben zivtleri gazyağı ile siliyorum çıkıyor
  • Mazot cıkarıyormuş onları.Benzinlikteki elemanlara söyle onlarda halleder.

Benim kaputtada beyaz delikler var
  • Gazyağı ile deneyeceğim bugün Büyük bi ihtimalle zift çünkü araç 2000km'ye kadar hiçbirşey yoktu, daha sonra Ayvalık'a gidip geldim sonra oldu sanki onlar. Bir deneyelim bakalım gazyağını
  • quote:

Orjinalden alıntı: ..dEnZeL..

Mazot cıkarıyormuş onları.Benzinlikteki elemanlara söyle onlarda halleder.

Beyaz delikleri nasıl yaptın ya Işık hızına mı ulaştın en sonunda

Bu arada jantların hayırlı olsun, çok hoş olmuş aracın. Allah kaza bela göstermesin

• Teşekkürler snoopcess

Taş izi benimkiler ama baya cogalmış Rötüş yaptırmak lazım.
  • bu yolların allah cezsını versin daha doğrusu bu hale getirenlerin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @emirbayramacar

aynen arkadaşım ama işte yapçak bişi yok

biraz sonra inip denicem şu gazyağı olayınıda zor geliyo bi kalkamadım makinenin başından

Daha plakalıkları sökçem, selülozik tiner ve 3M'in dış kullanım için çift taraflı bantlarından aldım ama daha inmedim aracın yanına
  • quote:

Orjinalden alıntı: ..dEnZeL..

Mazot cıkarıyormuş onları.Benzinlikteki elemanlara söyle onlarda halleder.

geçen yaz yazlığa giderken yolda keçi sürüsünün arasına girdim. hayvanoğlu hayvanlar boynuz ata ata geçti kaputta bi sürü delik var. dün cila yaparken yine gözüme battı. unutmuştum

geçen sene de salak bi kedi gece kaputa yatmış, biri de gelip böh demiş hayvana kaput boydan boya tırmalama izi. bi bulsam radyatörün önüne koyup arabayı çalıştırcam

• asfalt ziftinden olusmustur o siyah noktalar
  • snoopces@ arkadaşım ne yaptın çıktımı siyah noktalar merak eetim biara yazarsın sağlıcakla kal
  • Herşeyi denedikten sonra en son pastayı dene...
    quote:

Orjinalden alıntı: snoopcess

Merhaba arkadaşlar,

Araç 2006 Gökyüzü mavisi Getz. Aracın boyasının üzerinde birçok siyah nokta var. Normalde çoğu zaman kendim süngerle yıkadığım için hep gözüme batıyor ve artık çıkariyim diyorum onları. Özellikle sağda ve solda, çıtaların alt taraflarında çok var. Önde arkada tek tük var. Sanki asfalt gibi garip bir madde, bir kere denedim bastıra bastıra süngerle ama korktum sonra yayılır gibi oldu. Nedir arkadaşlarım o noktalar? ve nasıl kurtulabilirim?

Saygılar
  • geçen sene taze asfalt üzerinde sıcak havada yol alırken benim doblonun da etekleri komple kapkara asfalt zifti olmuştu. sinirim çok bozuldu

bana en kolay yöntemin gazyağı olduğunu söylediler, gittim aldım, 2 tane de iş eldiveni aldım gazyağını küçük pet şişeye koyup kapağını iğneyle deldim ve el değmeden ziftlenmiş bölgelere sıktım inanırmısınız zift eriyip aktı, sonra bezle yağı emdirip arabayı yıkadım, tertemiz oldu.

bu en kolay ve zahmetsiz yöntem boyaya da zarar vermedi, zaten sizinki daha basit sıçramalardan oluşmuş, pamuğa gazyağı değdirip silseniz bile kolayca temizlenir...

saygılar
  • Cevap yazan herkese teşekkürler,

Tinerle ve pamukla bu işi hallettim arkadaşlar, hemde bütün arabaya en fazla 5 gram tiner gitmiştir. Sıcak ve yeni asfaltlardan sıçrayan zift parçalarıymış noktalar. Sinirimi bozuyordu, arabayı yıkadıktan sonra cillop gibi araba, siyah siyah noktalar, şimdi gitti hepsi. Tek ihtiyaç pamuk ve tiner arkadaşlar.

Saygılar
  • TİNER ÇIKARIR...
    ANCAK,
    ÖZELLİKLE SELÜLÖZİK TİNER ARAÇ BOYASINA ZARAR VERİR. ÇÜNKÜ ARAÇ BOYALARI SELÜLÖZİK TİNERLE İNCELTİLİR...
    SENTETİK TİNERSE BOYAYA ZARAR VERMEZ. BU FARKI BELİRTMEKTE YARAR GÖRÜYORUM...
    BUNUN YANINDA ASFALT ZİFTİNİ EN ZARARSIZ ŞEKİLDE TEMİZLEMENİN YOLU GAZYAĞIDIR...

quote:

Orjinalden alıntı: snoopcess

Cevap yazan herkese teşekkürler,

Tinerle ve pamukla bu işi hallettim arkadaşlar, hemde bütün arabaya en fazla 5 gram tiner gitmiştir. Sıcak ve yeni asfaltlardan sıçrayan zift parçalarıymış noktalar. Sinirimi bozuyordu, arabayı yıkadıktan sonra cillop gibi araba, siyah siyah noktalar, şimdi gitti hepsi. Tek ihtiyaç pamuk ve tiner arkadaşlar.

Saygılar
  • @roverci bilgi için teşekkürler

Güzel bir yere değinmişsin, Ben yazmayı unutmuştum . @Roverci kardeşimizin dediği gibi eğer tinerle hallediceksek işimizi, selülozik tiner kesinlikle kullanmıyoruz arkadaşlar, Sentetik tiner kullanıyoruz. Fakat en etkili ve zararsız yöntem Gazyağı imiş

Saygılar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.