Şimdi Ara

Siyah ve gri araç trafik te farkedilmiyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen bisikletle kavşaktan geçerken gri bmw 20 ile falan geliyordu, bir an duruyor gibi algıladım, fazla yavaştı, evlere bakıyorlardı herhalde. Neyse bu hafif fren yapti, ben gectikten sonra öyle diyor yanindakine, herif bakmiyor bile. Sonra araştırayım neden beynim algılamadı diye, meğer yol rengi olduğu için ve ses olmadigi için beyin yok veya park etmiş sayiyormuş aracı. Aman dikkat!!!

Konu ile ilgili yazı;

Trafik kazalarının bir çok nedeni var. Avustralya Melbourne’deki Monash Üniversitesi kazalarla ilgili 20 yıllık bir araştırmayı yayınladı. Çalışmada kazaların tek nedeni kural ihlali ya da teknik sorunlar değil.

Siyah renkli araçlar, diğer renktekilerden yüzde 47 daha fazla kaza yapıyor.

Avustralya, Melbourne’deki Monash Üniversitesi’nde 20 yıl süreyle yapılan araştırmaya göre siyahtan sonra en riskli renkler gri ve gümüş.

850 bin kaza inceleyen ekip en güvenli rengin beyaz ve sarı olduğunu söylüyor. Siyah, gri, gümüş ve onları takip eden mavi ve kırmızı araçların yol ve çevre rengi içinde görünürlüğünü yitirdiği için kazaya yol açtığını belirten uzmanlar siyah araçların gündüzleri yüzde 12, geceleri yüzde 47 daha fazla kazaya sebep olduğunu belirtti.

Radikal- The Daily Mail

http://www.turbofsi.net/forum/showthread.php?23628-En-%C3%A7ok-hangi-renk-otomobil-kaza-yapar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• saçmalık.

ülkede nerdeyse suriyeliden çok gri araba var, o yüzden bizim millet bağışıklık kazanmıştır griye.ama "siyah arabayı duruyormuş gibi algıladım" demek tamamen saçmalık, bunu diyen arkadaşın ya gözlerinde problem var ya da algılama problemi var demektir.
  • Gri araba modasi gecti siyah cok pisleniyor. Beyaz forewa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gündüz farı bunun için var. Ya da gündüz far yakıp seyir etmek.
  • ne yapsın adam arabayı mı boyatacak ? kaldı ki şahsen iki renkte en sevdiğim renktir benim,gündüz gör ve görül kuralı vardır buna uyup farlarını yakarsan o ufak ihtimalleride en aza indirgemiş olursun.gündüz farların varsa zaten mesele yok.

• r0x kullanıcısına yanıt
    Aaaaa ama hayır,burada benim Suriyeli kardeşimin hakkını yedirtmem. Onlar bu ülkede gri arabadan fazla nüfusa sahiptir,o kadar.

• o değilde gri arabaya kuşlar çok mıçıyoonlarda görmüyo heralde sile sile tuvaletçi oldum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cam tavanlı siyah cam filmli Beyaz araba candır can..

• Gri'yi anlarım da "siyah" araba nasıl tercih ediliyor hakikaten anlamak zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: snoppy

Gri'yi anlarım da "siyah" araba nasıl tercih ediliyor hakikaten anlamak zor.

Hocam şöyle birşey de var.Bazı arabalara gerçekten yakıştığını düşünüyorum.5 serisi alacak olsa siyah alırdım mesela.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.