Aracım metalik mavi renk. Yetkili serviste tampon komple boyandı. Ancak yeni boyanmış tamponun rengi aracın fabrikasyon boyasina göre açık renkli gözüküyor. Tamponun rengini tek başına değerlendirdiğimde gayet güzel boyanmış. Tek sorun fabrikasyon parçalarla renk uyuşmazlığı. Yetkili servise bi daha gidip sil baştan boyatmaya gerek var mı yoksa zamanla renk tonu fabrikanin boyasina benzer mi acaba? Yoksa bugün renk tonu neyse öyle devam mi eder yıllarca? Rengin ismi: Skoda yarış mavisi edit: fotolar eklendi. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 3 Şubat 2024; 23:0:2 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yetkili servisin boyadığı tamponun renk tonu aracın geri kalanıyla tutmuyor
-
-
güneş görsün biraz renk değiştirir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Beyaz renk bile bazen tutmuyor.
Özel renkler, ustanın işi bilmesi gibi durumlar çok fark ediyor. Bir de arabanın yaşı arttıkça boyada renk farkıda oluşuyor.
Benim araç 2 aylıkken tamponu boyatmıştım. Metalik gri. Herhangi bir ton farkı olmamıştı. 10 seneyi geçti zamanla fark oluştuysa da gözle görülür bir durum yok.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Tampon plastik , aracın kaportası metal. Ton farkı hep olur böyle durumlarda . Normaldir .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aracın kalanına bi polisaj yaptırmak da iyi olur, çok fazla yıkama çiziği vs varsa parlaklığı düşer daha açık renk gibi görünür göze. Yarış mavisi ne yaparsan yap %100 tutacağını da sanmıyorum çünkü adam boya koduna göre boyuyor ama aracın kalanı güneşin uv ışınını yedikçe rengi değişiyor, çok büyük fark yoksa takılma derim ben.
"Yetkili" güzellemesi yapanlar gelsin
Hiçbir şekilde beceremiyorlar. "Kabul edin, gerek yok" falan diyenlere de hayret ediyorum.
Bir arkadaşım "doğru düzgün boyansın, kabul etmem yoksa" demesine rağmen katil gibi boyadı yetkili servis, bir de çakallık yapıp arabayı akşam teslim etmek istediler, arkadaşım başına gelecekleri anladı, akşam araba mı teslim edilir, almıyorum, geri götürün yarın gelip kontrol edeceğim dedi. Tabi ertesi gün gittiğinde renk farkı kabak gibi ortada... Eh ben demedim mi dedi, tekrar boyandı araba. Ve "isterlerse" yapıyorlar, eşek gibi yaptılar.
Ki bu tanıdık işi, servis de sigorta da hesapta tanıdık, yine de çakallık yapmaya çalıştılar. Çok fırça kaydı arkadaşım, haklısın abi haklısın abi...
"Usta" bi boyacı ona göre boyar, yetkili servis elbette ki sadece boya koduna bakıp devam ediyor. "Usta" ise ona göre atıyor boyayı.
-
Beyaz arabaya laf edenler, metalik cancanlı renkte ilk çizikte kapının tümünün boyandığını ve renk tutmadığını görünce anlıyor durumu.
Pasta yaptırın araca genel olarak, ya da servise gidin bunu beğenmedim deyin.
-
Hocam bir fotoğraf eklesen de görsek.
-
fotolar eklendi ilk mesaja.
-
Siyah renkte nasıl boyarsan boya böyle bir dert yok.Rütuş bile belli olmuyor neredeyse
siyah renk de çabuk kirleniyor ve yazın cehennem gibi oluyor içerisi. bundan sonra düz beyaz alacam. beyaz renk grandlandım ve ibizam vardı. hiç kazası belası olmadı. ama bu mavi fabiayı aldığımdan beri arabanın başına gelmeyen kalmadı nazardan.
bundan sonra beyaz araç almaya devam. metalik renk defterini kapatıyorum. varsın sevimsiz gözüksün.
-
pasta arabanın boyasını inceltiyor hocam. 1 yıllık arabaya yazık olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 5 Kasım 2023; 21:12:21 > -
Aynen hocam ben de imkanım olsa beyazdan başka renk tercih etmem.En avantajlı renk.Siyah araçların bir diğer yönü bütün renklere göre geç paslanması hocam
Rengi güzel maşallah ama tutmamış tonu ve hep öyle kalacak polisaj pasta cila vb ne yaparsan yap.
Boyamadan önce metal bir plakaya deneme yapması gerekirdi tonu aynımı diye
Sizin konuyu okuyunca aklıma geldi son aldığım 2 sıfır aracımın da ön tamponu(arka tamponlarda böyle bir fark yoktu) çok hafif gövdenin kalanından koyuydu o şekilde gözüm alıştığı için garip gelmemişti(corolla boya soyulmasından dolayı serviste komple boyanmıştı boyanınca o fark da kaybolmuştu)…Gözlem olarak da sonradan boyanan plastik parçalarda bir miktar fark oluyor hocam ben bi ara kafayı takıp araştırmıştım da sonra normalleştirdim (beni de çok rahatsız eder araba konusunda biraz takıntılıyım )
Hocam hiç can sıkılacak gibi durmuyor bence ama tabi kişisel fikrim diğer forum arkadaşlarımız ne derler bilmiyorum. Bu arada renk çok güzel maşallah diyelim.
-
Hocam çokta sorun yok gibi ya plastik parça ile metal parça arasında mutlaka fark oluyor. İşçilik güzel gibi duruyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Elleme dursun.dangalağın biri sürter dalarsın çizik olur.gayet iyi işçilik.
Tampondaki boyanın altı plastik, kaportadaki boyanın altında ise astar var. Bu durum ton farkına neden olabiliyor. Bayide duran sıfır arabalarda bile görüyorum ben böyle ton farkını.
Kafaya takılacak bir durum yok bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 6 Kasım 2023; 15:28:52 >
Benzer içerikler
- sahibinden çek karşılığı araba
- inci akü mü varta mı
- dizel egzozdan duman ve koku
- otomatik araçlarda baskı balata var mı
- mini cooper elektrikli yorumlar
- yeni 5008
- mg 2024 fiyat listesi
- bmw fiyat listesi
- yol tutuşu en iyi kış lastiği
- seat arona fiyat listesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X