Şimdi Ara

ArrayList Parçalama(JAVA)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde stringlerden oluşan bir ArrayList mevcut ve bu stringler istisnasız sayı ile başlıyor sayılar artan sırada...Fakat 2 noktada artmıyor ben bu artmayan yerlerden kesip başka arraylist yapısına atmak istiyorum böylece elimde 3 tane artan sırada arraylist olacak... Nasıl yapabilirim ben bir kod denedim ama olmadı...

for(int i = 0 ; i < lines.size(); i++)
    {
    if(Integer.parseInt(lines.get(i).substring(0,3)) > Integer.parseInt(lines.get(i+1).substring(0,3)))
    {
    dogumlar.add(lines.get(i));
    for(int j = i+1; j < lines.size();j++)
    {
    if(Integer.parseInt(lines.get(j).substring(0,3)) > Integer.parseInt(lines.get(j+1).substring(0,3)))
    {
    olumler.add(lines.get(j));
    for(int z = j+1 ; z < lines.size() ; z++)
    {
    olumler.add(lines.get(z));
    }
    }
    else{
    dogumlar.add(lines.get(j));
    }}
    }
    else{

olaylar.add(lines.get(i));
    }
    }

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frknkntr -- 4 Eylül 2014; 15:18:41 >

• Simdi elinde Stringlerden olusan bir array list var ve bunlarin cogu artiyor ve istisnasiz sayi ile basliyor demissin.
    Yani elindeki ArrayList<String> ' in her elementi Integer'a parse edilebiliyor ve genel olarak artiyor. Fakat bazen iki element ustuste birbirinin aynisi oluyor, dogru mu anliyorum ?
    Eger oyle ise, her elementi bi oncekinden ayni mi diye kontrol et, ayni oldugu noktada bol . Integer a parse etmeye de kasma ilk basta, sonra istersen yapabilirsin.
  • hocam hemen hemen dediğinize yakın ama tam değil...şöyle açıklıyayım
    10-i
    11-i
    12-i
    15-i
    6-i
    7-i
    3-i
    4-i

gibi bir arraylist var elimde...

Ben bunu
    1.dizi:
    10-i
    11-i
    12-i
    15-i

2.dizi:
    6-i
    7-i

3.dizi:
    3-i
    4-i

bu şekle sokmak istiyorum...

kodda yapmak istediğim ise

bir for döngüsünde ilk stringin sayı olan bölümünü alıp 2. stringin sayı olan bölümü ile karşılaştırıyorum. eğer ilk string 2. stringden büyükse 2. string ve diğer stringleri diğer arrayliste atıyorum bu durum elimde 3 artan şekilde arraylist olana şekilde devam ediyor... NOT:3ten fazla olma ihtimali yok düzeni bozan ifadelerin...
  • Sorunun nerde olduğunu buldum herkese teşekkür ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: frknkntr

Sorunun nerde olduğunu buldum herkese teşekkür ederim...

Neredeymiş sorun, Hatayı bulduktan sonra çözüm yolunu yazarsan daha iyi olur
  • Hep sayi-i seklinde mi stringler?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hatam verileri teker teker çekmek yerine birden çekip bir listede tutmaktı ama ben şuan verileri bölüm bölüm çekerek istediğim sonuca ulaştım böylece gereksiz ram kullanımından da kurtulmuş oldum....
  • yok hocam sadece her string sayı ile başlıyo sonrası yine kelime olarak devam ediyor...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.