Arkadaşlar merhaba öncelikle umarım iyisinizdir, her şey yolundadır :) Sınavlarım bu hafta bitecek sonrasında sql ve pythona giriş yapmak istiyorum ikisinin de hakkında hiçbir fikrim yok fakat ilerde kariyer olarak düşündüğüm hft, algo trade ve quantitative alanları için sql ve python hakkında temel atmam gerekiyor. Deneyimli ve cidden iyi bildiğini düşünen arkadaşların önerisine açığım. (Youtube, udemy vs. fark etmez sağlam temel atmak istiyorum.) |
SQL ve Python hk.
-
-
Ben elektrik müh okuyorum o yüzden sadece C kodlamayı hakkıyla öğrendim
Ama bölüm dışı ilgi olarak phyton yazdım. Bunla alakalı udemy kursunu özelden önerebilirim. Beğenmezsen iade edersin,ama benim dediğim kurs gayet detaylıydı bana da yaramıştı.
Finansal piyasaların teknik analiz kısmıyla alakalı şahsen uğraşıyorum, algo trade artık c# tabanlı yazılıyor. Bunun dışında pinescript baktım kendim. Tamamını finansal anlamda kullanmak için. Fikir almak, fikir vermek istediğin her zaman yazabilirsin. Phyton ile finansal kodlama için yolum düşmedi, ama bu aralar yabancı kaynaklarda phyton temalı machine learning konseptlerini finansa uyarlamaya çalışıyorlar. -
Çok iyi bildiğimi iddia edemem ama youtubeda anlaşılır ekonomi kanalında python, excel, sql gibi pek çok programla ilgili video var. Oraya da bakabilirsiniz. -
Ceng'de derslere gel hocam
-
Hocam bana özelden atabilir misin kursu?
İlerleyen dönemlerde yazarım hocam paslaşırız. Benim 4 aylık bi staj sürecim oldu teknik analizde baya ilerledim süreçte fakat kariyerimin devamında aracı kurmda çalıçma konusunda kararsızım yeni mezun maaşlarından dolayı. Bu hft, quant ve algo yapan küçük şirketler genelde ilanlarda python, sql ve pinescript vb. şeylerde beceri arıyor eğer halledebilirsem bu alanlara kayacam yoksa equity research kısmından devam etmeyi düşünüyorum.
-
Hocam sağ olasın abone oldum inceleyeceğim :)
-
once kendi derslerime gitmem lazim saka maka okulda python kursu veren bi yer varmis da kacirdim orayi benim arkadas ordan ilerliyor iyi diyordu.
-
Trde bu tarz alanlar için iş var mı ki? Quant alımı trde çok çok az galiba, yurt dışı için de m.s/phd lazım gibi gideceğin ülkeye göre
-
SQL için PostgreSQL öneririm. birçok yeni projede artık mysql yerine postgre kullanılıyor, yazılım sürekli olarak kendinizi yenilemeniz gereken bir alan olduğu için yeni teknolojilere adapte olmak en iyisidir. trading'e meraklıysanız makine öğrenimi(ML) de ilginizi çekebilir, bunun için en iyi dil tam olarak Pythondur.
-
ek olarak kesinlikle yabancı kanallar öneririm, udemydeki Türk elemanlara para kaptırmayın YouTube'da onlarca çok daha kaliteli içerik var. (freecodecamp, ML için microsoftun eğitimleri vs. vs.)
-
Bilgisayar mühendisliği okuyacaksan python sql öğrenmeyi değil de algoritma problemi çözmeyi öğrenmeni öneririm hackerrank, leetcode, topcoder vs. artık hangisinin görüntüsü hoşuna giderse. dil fark etmez, ben javayla başlamıştım şimdi hep python kullansam da.
-
Kanka istanbul'da 4-5 tane yer var ful top5 okul mezunu/öğrencisi, ben corp. finance veya equity research düşünüyorum ama traderlık istersem buralara kayabilirim
-
Evet hocam ML'de çok önemli sağ olun tavsiyeler için
-
SQL'i öğrenirsin sorun değil zaten yapmak istediğin şeyin veritabanı ile bir alakası yok veriyi programa çektikten sonrası full yapay zeka ve makine öğrenmesine giriyor. Python'u ve ML library'lerini yalayıp yutman gerekiyor ama bu işin %1'i bile değil. Python bilmekle yapay zekacı olamıyorsun. Master veya Doktora yapmadan işe girmek zor bu alanlarda, kendini iyi geliştirip okurken makine öğrenmesi alanında stajlar yapman, part time çalışman gerekiyor. gerekirse ücretsiz çalışacaksın. Rekabetin çok olduğu, birçok kişinin ilgisini çeken ve birçok kişinin de en az yüksek lisans yaptığı bir alan. Python için de bin tane kaynak var ama CS50'nin python kurslarını izleyebilirsin CS50 sağlam oluyor. Sonrasında Introduction to AI with Python da izleyebilirsin. Sonra Coursera'da DeepLearning.AI'ın serisi var onları izleyip bitir. Bol bol proje yap, günlük hayata uyarlamaya çalış öğrendiğin şeyleri. Arkadaşlarla fikir bulun mobil teknolojilerle harmanlayın proje yapın yenilikçi bir şeyse TÜBİTAK projesi de yapabilirsiniz yapay zeka alanında çok proje potansiyeli var. Bilgisayar mühendisliği okuyorsan ara projeni ve bitirme projeni sağlam bir yapay zeka projesiyle yaparsan da öne çıkarsın.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X