Şimdi Ara

E-Ticaret database hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MySql workbench oluşturduğum database basit bir eticaret sitesi yapımında bana yetrlimi arkadaşlar yaptığım bir hata söz konusumudur.
     E-Ticaret database hk.

• up
  • ben resimi tam göremiyorum.
  • http://d1303.hizliresim.com/17/f/l0jmn.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hercule Poirot -- 13 Mart 2013; 11:33:19 >
  • ben sepetin databasede tutulmasına karşıyım. sepeti sessionda tutup databaseye yazmaman daha mantıklı. kişi tablon çok kalabalık. onu bölebilirsin. yoksa kişiler tablosunu cektiginde çok fazla data çekmiş olursun. Sipariş tablosu da biraz sıkıntılı ve detaysız.

öncelikle kişiyi bölelim.

Kisi tablosunda Kisi_int PK notnull , isim , soyisim, created (yani oluşturma tarihi) yeterli.
    kişinin kullanıcı adı parola vs bilgilerini Account tablosu yapıp gene kisi_id fk ile kisi tablosu ile eşleştirebilirsin.
    telefon nuamraları ve adresler de o şekilde kisi_ID ile ayrı tablolarda tutman lazım.

menu urlsinin kisi tablosu ile iliskisini cozemedim.

Ürün tablosunda stok takibi yapmak yerine Envanter diye bir tablo olusturup orada Tedarikçi (yani bir firma tablosu yaratman firma adı firma yetkilisi tel email vs... lazım) ile ürün ve stok bilgisini tutman lazım.
    yani Firma_id , firma adı , yetkilisi diye bir tablo ve envanter tablosu yaratman lazım. envanter tablosunda da , firma_ID , urun_ID ve stock (int) tutuyor olman lazım. sonucta aynı ürünü birden fazla tedarikçiden sağlayabilirsin. ce tedarik satışın en önemli ayağıdır. tedarik olmazsa satış da olmaz.

Bunun yanında Siapriş tablosuna ek olarak siparis_urun diye bir tablo olusturman lazım . bu tabloda Siparis tablosuna siparis_ID ile bağlı olmalı ve hangi üründen kaçtane alındıgını tutması lazım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    E-Ticaret Sitesi
    4 gün önce açıldı
    SQL ve Python hk.
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.