Şimdi Ara

^^Arsenal Fan Club^^ Mikel Arteta (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.799
Cevap
36
Favori
364.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kısa süre önce İngiltere Premier Lig takımlarından Arsenal ile 2011 yılına kadar profesyonel sözleşme imzalayan 17 yaşındaki Türk futbolcu Oğuzhan Özyakup ilk kez DHA mikrofonlarına konuştu. İki hafta sonra Nijerya'da başlayacak olan Gençler Dünya Kupası hazırlıkları için Hollanda'da bulunan genç yetenek, Türk milli takımından bugüne kadar hiç davet gelmediğini söyledi.

Arsenal'in genç oyuncusunun DHA muhabirine verdiği röportaj şöyle:

-Oğuzhan, henüz 17 yaşında olmana rağmen büyük başarılara imza atmaya başladın. Kısa süre önce de Arsenal'le iki yıllık profesyonel sözleşme imzaladın. Neler hissediyorsun?

"Ailemin, akrabalarımın, arkadaşlarımın ve spor camiasının desteği olmasaydı bu başarıyı yakalayamazdım. Öncelikle onlara teşekkür ederim. Bu imza benin için gurur verici bir olay, çok mutluyum"

- Profesyonellik imzasını atarken Arsenal teknik direktörü Arsene Wegner, senin yanındaydı ve seni ilk tebrik eden kişi de oydu. Sana neler söyledi?

"Bana çok güvendiğini söyledi. Hatta bir ara bana 'Oğuzhan, sen geleceğin büyük bir futbolcusu olabilirsin. Onun için senin yanındayım. Sana çok güveniyorum. Ama unutma ki başarılı olman için çok çalışmalısın' dedi. O anda çok duygulandım ve gururlandım"

- Bundan sonraki hedefin nelerdir?

"Şu anda tek bir hedefim var. O da Arsenal'in A takımında top koşturmak. Bunu da başaracağıma inanıyorum ve onun için çalışıyorum."

- Yaklaşık 5 yıldır Hollanda Genç Milli takımlarının formasını giyiyorsun. Hatta kaptanlıklarını da yapıyorsun. Türk Milli takımının neden formasını hiç giymedin. Ay yıldızlı formayı giymek istemedin mi?

"Nasıl istemem, her Türk genci gibi tabii ki bende istedim. Ama inanın bugüne kadar hiçbir kimseden bir davet almadım. Aslında davet ederler diye çok bekledim ama olmadı. Demek ki onların gözünde yeterli değilmişim. Şimdi Hollanda Milli takımı için ter döküyorum. Burası da benim için ikinci bir vatan sayılır."

- Senden geleceğin Zinedine Zidane'ı olarak bahsediliyor. Sen hangi futbolcuyu kendine örnek aldın?

"İlk olarak futbolu bırakan futbolculardan Zidane'yi kendime örnek aldım. Şu anda ise faal futbolculardan Arsenal'li Cesc Fabregas'ı örnek alıyorum"

- İngiltere'de, bir İngiliz ailenin yanında yaşıyorsun. Ailenden uzakta olmak zor olmuyor mu?

"Ailemle sık sık görüşüyoruz. Benim için zor olmuyor. Zaten benim tek bir düşüncem var o da Futbol"

Oğuzhan Özyakup'un Arsenal'le iki yıllık profesyonel sözleşme imzalamasından dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen baba Muzaffer Özyakup ise küçüklüğünden beri oğluna destek verdiğini kaydederek, "Oğuzhan'ın futbolcu olacağına 9 yaşında karar vermiştim. Çünkü o yaşlarda futbolcu ışığını yansıtmaya başlamıştı" dedi.

Baba Özyakup Türkiye Futbol Federasyonu'na çok kırgın olduklarının altını çizerek, "Vatanını, ülkesini seven bir baba olarak aslında çok kırgınım. Türk Futbol Federasyonu'ndan bugüne kadar bizi hiçbir kimse ne aradı ne de sordu. Oğuzhan küçüklüğünden beri ay yıldızlı milli takım formasını giyip, onunla yatıp onunla kalkardı. Eğer bugün Oğuzhan, Türk milli takımının formasını giymiyorsa, bunun tek bir suçlusu var. O da onu görmemezlikten gelenlerdir" diyerek Türk Futbol Federasyonu'na sitem etti.

Hollanda'da ikamet eden Trabzon'lu gurbetçi ailenin tek erkek çocuğu olan Oğuzhan Özyakup 1992 yılında Kuzey Hollanda'nın Zaandam kentinde doğdu. Çok küçük yaşlarda Zaandam kentindeki amatör kulüplerden Hellas Spor'da futbola başlayan Özyakup, ilk olarak AZ Alkmaar'ın alt yapısına transfer oldu. Yaklaşık bir yıl önce de oradan İngiltere'ye transfer olan genç yetenek kısa süre önce Arsenal'le iki yıllık profesyonel sözleşmeye imza atmıştı. Oğuzhan Özyakup'un Türk Milli takımı formasını giyme şansı devam ediyor.

12.10.2009

Kaynak : DHA

• Bunu da alamayız biz , zaten elemanın aklı varsa Terim gittikten sonra gelir.
  • ulan 14 ne halt yemeye bıraktın bu takımı. buraya o kadar yakışıyor ki.
  • Clichy: “Sadece Arsenal’i düşünüyorum”
    Hakkında çıkan transfer haberlerine cevap veren Gael Clichy, Arsenal’in başarısından başka bir şey düşünmediğini ifade etti.

Goal.com

Arsenal’de forma giyen Fransız savunma oyuncusu Gael Clichy’nin, Real Madrid’in transfer listesinde olduğu ifade edildi.

Savunmanı solunda problem yaşadığı biline İspanyol devinin, ara transfer döneminde bu bölgeye takviye yapmak istediği biliniyor.

News of the World’e açıklamalarda bulunarak, hakkında çıkan transfer haberlerine önem vermediğini belirten 24 yaşındaki oyuncu, “Şimdi sadece Arsenal ve milli takımın başarısını düşünüyorum. Dünya Kupası’nda oynamayı çok istiyorum ve sadece futbol düşünmeliyim” dedi.

___

Çok bomba oyuncu ya.

• Arsenal arkayı üçledi: 3-1

İngiltere Premier League'de 9. hafta karşılaşmasında Arsenal'in Emirates Stadyumu'nda konuğu Birmingham'dı. Mücadele 3-1 Arsenal üstünlüğü ile bitti.

16. dakikada Robin van Persie, 18. dakikada Vassiriki Diaby Arsenal'i 2-0 öne geçirirken, konuk ekipte 38'te Lee Bowyer farkı 1'e indirdi. 84'te Arsenal'de Arshavin sahneye çıktı durumu 3-1 yaparak maçın skorunu tayin etti.

Arsenal bu sonuçla ligde puanını 18'e yükseltirken, Birmingham 7 puanda kaldı. Arsenal 16 Eylül'den bu yana oynadığı 6. resmi maçında da galibiyet uzanmış oldu. İngiliz ekibi bu 6 maçta rakip filelere 17 gol bıraktı.

^^Arsenal Fan Club^^ Mikel Arteta

• goller burda

• Van Persie'nin golü güzel cidden.
  • Wenger kupa sözü verdi
    Arsenal Wenger, doğum gününde sezonu en az bir kupa ile kapatacaklarını söyledi.

Goal.com

Arsenal Menajeri Arsene Wenger, kulüp yöneticilerine bu sezon bir kupa kazanacaklarının garantisini verdi.

Bugün 60. yaşını kutlayan başarılı teknik adam, genel kurulda bir konuşma yaparken taraftarı heyecanlandıracak şeyler söyledi.

Dört yıldır kupa kazanmadıklarını hatırlatan Wenger, "Artık zamanı geldi, eminim bu yıl bir kupa kaldıracağız" dedi.

Verilecek bir sözün yeterli olmayacağını belirten Fransız çalıştırıcı, "Biz gerçekten inanıyoruz. Bu sezon şampiyonluğa bile hazırız. Şampiyonlar Ligi kupasını bile kazanabiliriz. Biz gelişimimizi sürdürürsek bizi durdurabilecek bir takım olmayacak. Buraya 13 yıl önce geldim. Arsenal geleneği olan bir kulüp. Diğer takımlar her zaman bize saygı duydu. Biz daima Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ediyoruz. Çoğunlukla da son dörde kalıyoruz" ifadelerini kullandı.

• Londra derbisinde 4 gol!

İngiltere Premier Lig'de 10. hafta maçında West Ham United ile Arsenal karşı karşıya geldi. Upton Park'ta oynanan Londra derbisi 2-2 berabere sona erdi.

Arsenal'in gollerini 16. dakikada Robin van Persie ve 37. dakikada Gallas kaydetti.

West Ham United'ın gollerini ise 74. dakikada Carlton Cole ve 80. dakikada penaltıdan Alessandro Diamanti kaydetti.

Son 15 dakikaya 2-0 üstün giren Arsenal, derbi maçında ezeli rakibini mağlup edemedi. 8 dakikada iki gol bulan West Ham United, Arsenal'den bir puanı kopartmayı başardı.

Arsenal bu sonuçla puanını 19'a yükseltirken; West Ham United da puanını 6'ya çıkardı ve ligde 19. sırada kaldı.

• Henry gibi forvet gelmez Henry = Arsenal benim için.Gelmez senin gibi golcü
  • ^^Arsenal Fan Club^^ Mikel Arteta

Liverpool kupanın dışında: 2-1

Carling Cup'ta karşı karşıya gelen Arsenal ve Liverpool'dan gülen taraf ev sahibi Londra temsilcisi oldu.

Arsenal 2-1 Liverpool
    Goller: Merida 19', Bendtner 50'/ Insua 26'

Karşılaşma dengede başladı. İlk birkaç dakika pozisyonsuz geçildi. Ancak, 8. dakikada Liverpool'un Degen'le girdiği pozisyonun ardından, maça heyecan geldi. Karşılıklı ataklarla geçilen 28 dakikanın ardından, ev sahibi Arsenal aradığı golü buldu. Merida, ceza sahasının dışından mükemmel bir şut çıkardı ve dengeyi bozan isim oldu. 26. dakikada ise, Liverpool Insua'yla cevap verdi. Insua'nın, Merida'nınkini aratmıyacak volesiyle ilk yarının skoru tayin edilmiş oldu: 1-1

Gülen taraf Arsenal

İkinci yarıya ev sahibi Arsenal daha iyi başladı. İlk yarının etkisiz isimlerinden Bendtner, 50. dakikada attığı şık golle Arsenal'i ikinci kez öne geçirdi. İlerleyen dakikalarda, Liverpool beraberlik golü için baskısını iyice arttırdı. 79'da Babel ve 81'de Voronin'le gole çok yaklaşan Liverpool, aradığı golü bir türlü bulamadı ve sahadan 2-1 mağlup ayrılan taraf oldu.

• Merida ne gol attı ya.
  • Ekle beni de.

Bu arada Liverpool'a gençler ile çaktık. Gençler denince akla gelen ilk takım Arsenal olsun bundan sonra. Kimin altyapısından Fabregas - Bendtner - Walcott yetişti?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AsterStyle

Ekle beni de.

Bu arada Liverpool'a gençler ile çaktık. Gençler denince akla gelen ilk takım Arsenal olsun bundan sonra. Kimin altyapısından Fabregas - Bendtner - Walcott yetişti?

Genç denince Arsenal'in akla gelmesi gerek tabii ilk ama Barça'yı sevmesem de Cesc Barça alt yapısının ürünü. Alt yapı konusunda Arsenal pek de üstün sayılmaz ama Wenger kurduğu gözlem sistemi mükemmel olduğundan sürekli potansiyelli gençler buluyor, çıkarıyor takım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagann

quote:

Ekle beni de.

Genç denince Arsenal'in akla gelmesi gerek tabii ilk ama Barça'yı sevmesem de Cesc Barça alt yapısının ürünü. Alt yapı konusunda Arsenal pek de üstün sayılmaz ama Wenger kurduğu gözlem sistemi mükemmel olduğundan sürekli potansiyelli gençler buluyor, çıkarıyor takım.

ayrıca wenger sadece adamları bulmakla kalmıyo onların değerlerini de arttırıyo 1 e milyon katıyo

kazma adebayor nasıl bu halde olurdu ki

• FM (2008) de Arsenal kadroma bakın.

^^Arsenal Fan Club^^ Mikel Arteta
  • güzel kadro

@cagann

Cesc, barça'nın altyapısından geldi diyorsunda adamlar fabregas'ı bedavaya almışlar yani demekki barcelona'dakiler onda ki yeteneği göremedi ki bunu göremedkten sonra ne önemi var
  • quote:

Ekle beni de.

Arsenal'in alta yapısı iyi değil, Arsenal'in Wenger'i iyi. Öyle scout gelmez bir daha.
  • Ne maç ama 43.dakikada 2 gol oldu 2-0
  • Tottenham'a üçlü çektiriyoruz be aslanlarım benim.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.