lider tv'den de seyredilebilen maç. şampiyonlar ligi, premier lig, uefa avrupa ligi (içtimai tv) derken azericeyi sökmeme az kaldı.
Arsenal Londra'dır: 3-0
İngiltere Premier League'de 11. hafta karşılaşmasında Kuzey Londra derbisinde Arsenal'in Emirates Stadyumu'ndaki konuğu Tottenham'dı. Karşılaşma 3-0 Arsenal üstünlüğü ile bitti.
Arsenal'i galibiyete taşıyan goller 42 ve 60'ta Robin van Persie, 43'te Cesc Fabregas kaydetti. Arsenal'in ilk yarıyı 49 saniye aralıklarla bulduğu iki gol ile 2-0 kapaması maçın ilginç görüntülerinden biriydi. Fabregas'ın attığı golde rakip defansı orta sahadan aldığı topla dizerek ceza sahasına girerek güzel bir vuruş yapması ise Arsenal taraftarlarını mest etti.
Öte yandan 60'ta Robin van Persie'nin kaydettiği golde Tottenham defansında Ledley King ve kaleci Heurelho Gomes'in yaptıkları basit hata maça damga vurdu.
Bu sonucun ardından Arsenal ligde puanını 22'ye yükseltirken Tottenham 19 puanda kaldı.
Takımların maça başladıkları 11'ler şu şekildeydi: Arsenal: Almunia, Sagna, Gallas, Vermaelen, Clichy, Fabregas, Song Billong, Diaby, Bendtner, van Persie, Arshavin. Yedekler: Mannone, Senderos, Nasri, Eduardo, Ramsey, Eboue, Gibbs.
Cesc, barça'nın altyapısından geldi diyorsunda adamlar fabregas'ı bedavaya almışlar yani demekki barcelona'dakiler onda ki yeteneği göremedi ki bunu göremedkten sonra ne önemi var
Fabregas, Arsenal'le sahaya çıktığı ilk sene Barça'dan gece yarısı operasyonuyla kaçırıldı diye kaç defa söylenmiştir. Ayrıca şu anda Cesc için 45-50 Milyon Euro gibi bir parayı gözden çıkarmış Barça.
bence kaka'ya 66 milyon verilen günümüzde fabregas'da en az 60 milyon eder
Listeye ekleme için moderatörün ilk mesajı değiştirmesi gerekiyor , mesaj atıyorum ancak ilk sayfadaki listeyi bir türlü güncelleştiremedi gitti.
Fabregas'ın 2.golü süperdi. Aynı golü fifa'da atıyordum hep.
Formaları süper Arsenal'in :D
Yeni rolünü beğendi
Premier Lig takımlarından Arsenal'in yıldız futbolcusu Robin van Persie, Gunners formasıyla en formda zamanını yaşıyor.
Son olarak Kuzey Londra derbisinde Tottenham'a da bir gol atan Van Persie, Premier Lig'de son 7 maçında 7 gole imza atmayı başardı.
Hollandalı yıldız futbolcu, "Son 4-5 haftadır kendimi çok iyi hissediyorum. Arsenal'de yeni yerimde daha verimli bir futbol sergiliyorum. İkinci forvet olarak başarım daha da arttı. Bu şekilde farklı yönlerimi ortaya çıkarma şansı yakaladım. Benim atacağım goller ve yapacağım asistler, takımımın galip gelmesi için ayrı bir önem taşıyor. Sezona çok hızlı başladık. Enerjimizi doğru kullanmamız gerekli" dedi.
Eboue PSG'ye zarf attı
Premier Lig takımlarından Arsenal'in sağ bek oyuncusu Emmanuel Eboue, Paris Saint Germain'de oynamayı arzu ettiğini belirtti.
Telegraph'ta yer alan haberde, 26 yaşındaki oyunucu kariyerini İngiltere Premier Lig'de bitirmeyeceğini ve kendisini Fransa Ligue 1'de test etmek istediğini açıkladı.
Fildişi Sahilli futbolcu, "Sözleşmem gereği beni bırakacaklarına inanmıyorum; ama yeni şeyler yapmayı çok istiyorum. Ben bir gün Ligue 1'de Paris Saint Germain'de oynamayı hayal ediyorum. Orada çok fazla sürpriz oluyor. Ben PSG hayranıyım. Bana teklif yapsalar, bu duruma çok sıcak bakardım. Hep beraber önümüzdeki yaz neler olacak göreceğiz" dedi.
Sagna varken Eboue biraz sırıtıyor zaten. Gidebilir, izin verdim.
quote:
Orijinalden alıntı: cagann
Yol açın.
oha be kardeşim ne gollerdi yaaa 4-1 aldık maçı
zımba gibi takım..o paslaşmalar müthiş..organizasyonlar şahane
tüm takımların örnek almaları gerekir çoluk çocuk ama süper futbol oynuyorlar gol olmasa bile doyurucu futbol
goller gerçekten izlenmeye değerdi nasri de müthiş bir golle geri döndü
Yabancı sermayenin egemenliği altına giren Ada kulüpleri listesinde pek yakın zamanda Londra kulübü Arsenal'i de görebiliriz.
ABD'li dolar milyarderi işadamı Stan Kroenke 2 milyon dolar karşılığında hissedarlardan 200 paylık bir bölümü daha adına geçirdi ve Arsenal'in hisselerinin yüzde 29.9'una sahip oldu.
Yasalar gereği Kroenke'nin Arsenal'i satın almak için resmen girişimlerde bulunabilmesi için hisselerin en az yüzde 29.99'luk kısmına sahip olunması gerekiyor. Kroenke bunun için bir 60 paylık hisse bölümünü daha satın almak zorunda.
Kroenke'nin sahip olduğu son hisseleri satanın ise Arsenal başkanı Peter Hill-Wood olduğu ifade ediliyor. NBA'de Denver Nuggets,MLS'de Colorado Rapids ve ABD'de bir buz hokeyi takımı olan Colorado Avalanche'nin sahibi olan Stan Kroenke Forbes dergisi tarafından dünyanın en zengin 400 insanı arasında gösterilmişti.
Lakabı 'Sessiz Stan' olan ve derinden derine Arsenal'i yaklaşık 550 milyon dolarlık bir teklif ile 6 ay içinde satın alacağı öne sürülen Kroenke'nin yanı sıra Arsenal kulübünde hisselerin büyük bir kısmına sahip olanlar ve bu satış için ikna edilmeyi bekleyenler şu şekilde: Alisher Usmanov (25), Danny Fiszman (16.11) Lady Nina Bracewell-Smith (15.9), Hill-Wood ailesi (1.04), diğer (12.35)
Jose Antonio Reyes Bi zamanlar böyle bi adam vardı la.
O maç yanlış hatırlamıyorsam Murat Kosova'nın İşte Premier Lig Bu!!! diye bağırdığı, tarihe geçtiği maçtı.
Abi Reyes'i bir kenara koy. O takımda Henry vardı ve maçlar Highbury'deydi. Bir zamanlar budur Arsenal için.
Highbury de olması ve Berkamp'n olması da zaten ayrı bişey tabi canım.Fabregas'n çocukluk zamanları.Zaten beni Fabregas ilgilendiriyor.
quote:
Orijinalden alıntı: cagann
Ben Managerde yolladım bile
"Wenger beni ben yapan insandır"
Sezon başında Arsenal Kulübü'nde Manchester City'e transfer olan Togolu forvet oyuncusu Emmanuel Adebayor bugünkü performansını eski hocası Arsene Wenger'e borçlu olduğunu söyledi.
Lig Kupası'nda çeyrek finalde Arsenal ile karşılaşacak olan Manchester City'de Adebayor eski hocasını yeniden görmek için bu maçı sabırsızlıkla bekliyor. 25 yaşındaki yıldız futbolcu Manchester City'nin resmi sitesinden yaptığı açıklamada, "Arsene Wenger'i seviyorum ve bu sevgim her zaman olacak. Arsene Wenger beni ben yapan insandır. Arsene Wenger'i görmek istiyorum ve gecelek ay yapacağımız çeyrek final karşılaşmasını aklımdan çıkarmayacağım" ifadelerini kullandı.
Arsenal ile yaptıkları ve galibiyetle ayrıldıkları Premeier lig maçında Arsenal taraftarlarına karşı yaptığı sevinç ve eski takım arkadaşı Robin van Persie'nin yüzüne basması hakkında da açıklamalarda bulunan Adebayor, açıklamalarına şöyle devam etti:
"Son maçta olanlar bitti. Olan olaylar hakkında herkese üzgün olduğumu söyledim. Bir hata yaptım ve herkes hata yapar ve sonradan hatalarını düzeltir. Bu bir daha olmayacak."
"4 yıl Arsenal Kulübü'ndeydim ve onlara karşı bir şeyim yok. Sadece duygularımın esiri oldum. Arsenal olduğum zamanlardan çok iyi hatıralarım var. Onlara karşı tekrar oynamak benim için iyi bir his olacak" ifadelerini kullandı.
Wembley'de lig kupasını finaline kalmak isteyen Manchester City'de, Adebayor Arsenal'in bunun için iyi bir maç olacağını söylerken, açıklamalarını şu şekilde noktalandırdı: "Arsenal maçı Lig Kupası'nda bizim için iyi bir çizgi. Şimdi bun maç için odaklandık Arsenal'i yenebiliriz. Lig Kupası finalinde olmak istiyoruz. Arsenal'i bir kere yendik. Şimdi onları tekrar yenmek zorundayız."