Şimdi Ara

Arşiv dosyalarında corrupt hatası!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arşiv içeren(zip, rar, cab....) dosyalarımı bir medyadan(mesela harddiskten) farklı bir medyaya(örneğin, DVD'ye veya flashdiske) taşıyıp açtığımda corrupt hatası veriyor. Genellikle 500 mb veya daha büyük arşiv dosyalarında bu sorunu yaşıyorum. Harddiklerimi, flashdiski kontrol ettim herhangi bir bad sector olayı yok. DVD-Writerı(NEC marka) zaten yeni aldım. Fakat aynı medyadan aynı medyaya taşıyıp arşivi açınca problem ÇIKMIYOR. Mesela harddiskim 3'e(C, D, E olarak) böldüm. C'de yer alan bir arşivi D'ye taşıyıp check ettiğimde error VERMİYOR. Sadece faklı medyalara taşıyınca CRC Checksum error corrupt hatası veriyor. Bunun sebebi ne olabilir? Nero'da imagelarını alıp DVD'ye kaydettiğim birçok oyunumu install ederken sırf bu corrupt hataları yüzünden kullanamıyorum. İlginize şimdiden teşekkür ediyorum.

Winrar 3.51 kullanıyorum. İşletim sistemim WinXP Service Pack2. Harddikler NTFS.

NOT: Arşiv olmayan dosyalarda(doc, wav gibi...) problem yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesture -- 15 Eylül 2006; 19:34:01 >

• Sorunuma yardımcı olabilecek arkadaşlar lütfen cevap bekliyorum.
  • Harddiskinize format atarken ayırma birim boyutunu default seçin(küçük bir ihtimal ama ne olur ne olmaz). Şimdi gelelim asıl konuya, CRC hatası verdiği zaman dosyanın bozuk olduğunu söylemişsiniz zaten. DVD'ye ne ile kaydediyorsunuz? Kaydederken hangi hızlarda kaydediyorsunuz? Eğer yüksek hızlarda yazarsanız(16X,12X gibi) ve de sisteminiz bu hıza yetişemiyor ise ayrıca kayıt esnasında başka uygulamalar kullanıp kayıt işlemini etkiliyorsa bu gibi hatalar oluşması olasıdır. Daha düşük hızlarda kayıt yapmayı deneyin. Benim tavsiyem kaliteli dvd medyaları tercih edin ve 8X üzerine çıkmayın. Kayıt kalitesini ve medya ömrünü arttırmış olursunuz. Kayıt esnasında yaşanan milisaniyelik bir gecikme mb'larca boyuttaki arşiv dosyalarında hatalara neden olabilir.
  • bu hata kopyalanırken dosyalardan veri atlanması ile olur..

bende nec kullanıyorum..zamanında testlerde 1. çıktı vs. gibi hikayeye geldik..çok memnun değilim..kaç tane dvdim gitti..DVD ler daha gitmesin diye en düşük hızda yazıyorum..ayrıca çok kaliteli dvdler kullanmaya özen gösteriyorum..flash diske atarken de sorun yapıyorsa sorun harddiskten de kaynaklanıyor olabilir..

ama sadece dvd sorunsa neclerde dosya atlaması oluyor maalesef..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.