|
Artık daha akıllı ve daha güçlü: Google Pixel 9 tanıtıldı
-
-
6.3 inç olan güzelmiş.
-
Bu sefer görünümü hoşuma gitti.
-
IMEI kaydı 30k olmayacaktı arkadaş...
-
Telefon o kadar çirkin ki özelliklerine bakasım gelmedi. Sony Xperia z ve ion serisini özledim la.
-
Kamera tasarımı berbat.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ekranı dimdik, yuvarlatılmamış diklemesine kendi kendine duran cihazları özledim be kardeşim :/
-
Kamera tasarımı güzel ama çok çıkıntılı. Koruyucu kılıf alırsan da telefon kalas gibi oluyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Telefona bayıldım valla, ABD'de olup alasım geldi. 6.3" cihaza adamlar 4700 mAh pil sığdırmış. Katlanabilir telefonu Z Fold 6'ya anca 4400 mAh batarya koyabilen Samsung mühendisleri utanır mı? Sanmam.
-
15 Pro Max‘dan gecilir mi Dostlar?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yıllar oldu... Bi allahın kulu distribütor bu Pixel telefonları Türkiye'ye getiremedi! Bilkom falan bi el atsa keşke! Onca dandik şeyi ithal ediyoruz...
-
O kadar çok yapay zeka demişler ki donanıma bakmaya gerek yok galiba, 1 sn nile bakmadım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bunu almaktansa bir yil daha bekleyip pixel 10 almak daha mantikli, pixel 9 cpu hala samsung exynos tabanlı ki isinma donma gibi sorunlar olacakdir uzun kullanimda. Gelicek yildan itibaren pixeller daha güçlü olacak.
-
Tensor G4
Exynos tabanlı
Samsung 4LPP+ ya da 4LPP
Hızı düşürülmüş X4
kullanıyor
Tensor G5
Google tabanlı
TSMC N3E
Muhtemelen yine hızı düşürülmüş X925 kullanacak
Ekim ayında zaten 8G4, E2500, D9400 hazır oluyor.
E2500
X925
SF3
D9400
X925
N3E
8G4
Custom
N3E
Kullanmakta ve erken benchmark testleri arada 2 nesile yakın fark ortaya koyuyor
Pixel bu sene erken tanıtım yaptı. Gelecek sene de aynı zamanda tanıtılsa G5 birçok telefona kıyasla çipset açısından çöp olacak. Ha G4 olmuş ha G5 olmuş bir anlamı yok çünkü 8G5, E2600, D9500 bir üst seviye çekirdeklere ve bir üst seviye üretim bandına geçecek. Her şeyi geçtim Google sürekli saat hızını düşürdüğü sürece diğer telefonların kenarından köşesinden geçmeyecek ki
-
Zaten hiçbir zaman kas gücü iddaası olmayacak bunların, öyle bir misyonu yok cihazların. Exynos kaynaklı modem sorunu, batarya verimliliği durumlarını iyileştirsinler yeter.
-
Fotoğraf ve basit kullanım dışında iddiası olmayan telefonun 1100 $ / 1200€ gibi iddialı bir fiyatı olması ironik, fiyatı ucuz olsa hak verirdim. Bu Xiaomi nin Avrupa da telefonlarına 1500€ satış fiyatı koyması gibi bir şey.
Daha acı olan geri getir kampanyasında en çok değer kaybeden telefondan markası.
Rakipleri 4 yıl güncelleme sunarken kendileri 3 yıl sunuyordu. Rakipler 7 yılın üzerine çıkınca kendisi arttırmaya karar verdi. Yazılım desteği bazında da muazzam değildi ki, tam tersi bir durum olması gerekirdi.
Satış rakamları zaten açıklıyor, 2016 dan 2023 yılına kadar 38 milyon satılmış, çoğu markete giremiyor bile çünkü girse satılmazdı. 2023 de satış rakamları %13~ azalmış
-
Zaten tamamlarken mesajın sonuna çok aşırı bir günlük kullanım cihazı yazacaktım unutmuşum. Saf performans gibi bir hedefi yok yani. O fiyat segmentinde Apple kullanan %90'lık hardcore olmayan kitleye Android tarafında hitap etmeyi amaçlıyorlar. Pixel cihazları ekonomik kaygıyla da çıkarıyor gibi görünmüyorlar, yazılımları için bir prototip kafasında üretiyor Google.
Çok fazla bir kaygıları olsa Pixel 8'de çıktıkları 7 yıl güncelleme işi, AI gibi PR unsurlarını direkt ortaklıkla Galaxy AI anlaşmasıyla Samsunga da sağlamazlardı. Samsung-Google ortak lansmanı gibi geçiyor Samsung lansmanları. Her şeyi verdikten rakamlarda kayıp olması da gayet normal.
Ama temelde uzun ömürlü olsun, akıcı olsun, güncel olsun, kamerası iyi olsun gibi aslında son kullanıcı beklentilerinin çoğuna hitap eden bir cihaz. Donanım bazında performans arayan biri Samsung S serisine yöneldiğinde kaybı neredeyse olmuyor artık. Hedef kitleye yönelik asıl problemleri bu cihazların pil ömürleri, ısınma sorunlarıydı. Bu da eğer Exynos kaynaklıysa çözülür umarım yakında.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Kamera açısından Google çoğu şirketten daha iyi işler başarıyor, kör kamera testlerinde pixel telefonlarının hiç yenildiğini görmedim.
Şahsen bende Tensor G5 i merak ediyorum, bakalım Google özelleştirilmiş çipseti nasıl olacak
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X