Niye özel bankaya devrolmasın? Garanti veya iş bankasındaki hesabımdan evden kolayca vergimi ödeyebilecekken, niye elime nakit alıp vakıfbankta kuyrupğa girmek zorunda kalıyorum? Virüs kaparsam suçlusu kim olacak? |
Artık devlet özel bankalar üzerinden neden vergi ödemelerimizi almıyor? (2. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: djozNiye özel bankaya devrolmasın?
Garanti veya iş bankasındaki hesabımdan evden kolayca vergimi ödeyebilecekken, niye elime nakit alıp vakıfbankta kuyrupğa girmek zorunda kalıyorum?
Virüs kaparsam suçlusu kim olacak?
Alıntıları GösterKamu bankaları haricinden alterrnatif ödeme kanalları var. Gib sistesinden ödenebiliyor. Bu durum pandemi için değil zaten, pandemi öncesinde başlayan bir uygulama. Pandemi zamanı esnetilebilirdi. Buradaki olay, kamu tahsilatlarının hızlı bir şekilde devletin kasasına girmesi, buradan elde edilen kanağında yine kamu bankalarında değerlendirilmesi. Pandemi zamanı gibi kriz zamanlarında kapıları kapatan, kredi desteğini çeken özel bankalara kaynak vermenin anlamı yok. Forumdaki yazılarıma bakabilirsiniz, muhalifim, ancak bu nokta bazı gerçekleri de görmek yazmak lazım. Bu konuda mağdur olan tayfa genelde teknolojinin nimetlerini kullanamayanlar için oldu.
-
quote:
Orijinalden alıntı: CemKamu bankaları haricinden alterrnatif ödeme kanalları var. Gib sistesinden ödenebiliyor. Bu durum pandemi için değil zaten, pandemi öncesinde başlayan bir uygulama. Pandemi zamanı esnetilebilirdi. Buradaki olay, kamu tahsilatlarının hızlı bir şekilde devletin kasasına girmesi, buradan elde edilen kanağında yine kamu bankalarında değerlendirilmesi. Pandemi zamanı gibi kriz zamanlarında kapıları kapatan, kredi desteğini çeken özel bankalara kaynak vermenin anlamı yok. Forumdaki yazılarıma bakabilirsiniz, muhalifim, ancak bu nokta bazı gerçekleri de görmek yazmak lazım. Bu konuda mağdur olan tayfa genelde teknolojinin nimetlerini kullanamayanlar için oldu.
Alıntıları GösterGİB kredi kartı istiyor.
Kredi kartı kullanıyor olsam zaten özel bankadan da ödeyebilirdim.
Vatandaşa eziyet, başka bir şey değil.
Kriz zamanı kredi desteğini çekmelerini de ben mantıklı buluyorum.
Nakite sıkışan firma batarsa sadece o batmış olur, ama banka batarsa parası benden çıkıyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: djozGİB kredi kartı istiyor.
Kredi kartı kullanıyor olsam zaten özel bankadan da ödeyebilirdim.
Vatandaşa eziyet, başka bir şey değil.
Kriz zamanı kredi desteğini çekmelerini de ben mantıklı buluyorum.
Nakite sıkışan firma batarsa sadece o batmış olur, ama banka batarsa parası benden çıkıyor.
Alıntıları GösterOrada çok ince bir çizgi, hassas bir denge var. Hızlı bir şekilde banka korumacı bir pozisyon alınca firma batmayacak olsa da batıyor. Özel bankalar bu anlamda dengeyi kuramıyor, bu sefer iş kamu bankalarına kalıyor, yük onlara biniyor, haliyle yüksek riski de kamu bankaları almış oluyor. Burada hassas bir denge genelde özel bankalar bunu bozuyor, kamu bankaları da dengeyi sağlıyor, yada en azından sağlamaya çalışıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X