Şimdi Ara

Artık devlet özel bankalar üzerinden neden vergi ödemelerimizi almıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yapılan bir düzenleme ile özel bankalar üzerinden vergi ödemelerini yapamıyoruz. Ya kredi kartı olacak ya da devlet bankasında hesabın. MTV'yi ve trafik cezalarını bile başka bankadan ödeyemiyoruz. Amacım siyasi bir tartışma çıkarmak değil. Sadece nedenini merak ediyorum. Çok düşündüm ama bunun nedenini çözemedim. Biri bana devletin neden artık özel bankalar üzerinden vergi ödemelerimizi almadığını mantıklı bir şekilde anlatabilir mi? Gerçekten bu düzenlemenin amacını hiçbir şekilde çözemedim? Kaçırdığım nokta ne çok merak ediyorum.

• Niyet, vatandaşı devlet bankalarında hesap açmaya, para bulundurmaya "teşvik" etmek.

Sonuç ise vatandaşa zorluk, çok az kişi hesap açıyor, millet nakit taşıyıp getiriyor.

• Sebebi devletin vatandaşın yatırdığı birkaç yüz liralık verginin 2 günlük faizine kadar düşmüş olması. Sebebi buydu, özel bankalar iki gün parayı işletip öyle maliyeye veriyordu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ipli jeton

Sebebi devletin vatandaşın yatırdığı birkaç yüz liralık verginin 2 günlük faizine kadar düşmüş olması. Sebebi buydu, özel bankalar iki gün parayı işletip öyle maliyeye veriyordu.

Yanıt için çok sağol hocam. Büyük bir aydınlanma daha yaşadım şu an. Ben de diyorum haberlerde bu düzenlemenin nedenini neden yazmıyorlar.

• Özel bankaları bir nevi cezalandırmak, kamu bankalarına kısa vadeli fon sağlamak. Ancak Hüseyin Aydın yakın zamanda tekrar özel bankalarında tahsilat işlemi yapabileceğini açıkladı. Şahsi kanaatim özel bankalara devrolmaması.

• gib gov tr den girip kredi kartına taksitli olarak ödeyebiliyorsun 

• quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

gib gov tr den girip kredi kartına taksitli olarak ödeyebiliyorsun 

Niye kredi kartı? Banka kartını kabul etmiyorlar. Herkeste kredi kartı yok varsa bile düşük limitliler var benim gibi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Mükellefiyet gerektiren KDV, ÖTV gibi vergiler sadece kamu bankaları üzerinden ödenebiliyor. Kredi kartı ile MTV odeyebilmek sorunu ortadan kaldırmıyor.

• Devlet özel bankalara pay vermek istemiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TIGERSHARK kullanıcısına yanıt

Hükümet diyecektin dilin sürçtü dimi :)

Bu hükümetin ben var ya taaaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih_abi_81 -- 13 Şubat 2021; 10:49:38 >
  • Fatih_abi_81 kullanıcısına yanıt
    Silivri tatili çekilişine hak kazanmak üzeresiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Vanished Man

Niye kredi kartı? Banka kartını kabul etmiyorlar. Herkeste kredi kartı yok varsa bile düşük limitliler var benim gibi.

Alıntıları Göster

banka kartı da kabul eder. nerden çıkardınız ?

kredi kartının limiti düşükse hesaptaki parayı kredi kartına atıp alışveriş yapabilirsiniz ayrıca.

• quote:

Mükellefiyet gerektiren KDV, ÖTV gibi vergiler sadece kamu bankaları üzerinden ödenebiliyor. Kredi kartı ile MTV odeyebilmek sorunu ortadan kaldırmıyor.

geçici vergi vs herşey çıkıyor. gib e giriş yapın e devlet şifreniz ile

• Ben de merak etmiştim ama araştırma yapmamıştım. Hesapta ne kadar paranız olursa olsun ödeme yapmanıza izin verilmiyor. İlla kredi kartı olacak. Önceden böyle birşey yoktu. Ben kredi kartına teşvik amaçlı olduğunu düşünmüştüm doğrusu.

• e_capkan kullanıcısına yanıt
    Özel bankaya ait banka kartını girince sistem kabul etmiyor. Zaten kredi kartı KDV, ÖTV öderken geçmiyor. Sadece kamu bankalarına ait debit kartlar kabul ediliyor bu vergilerde.

• quote:

Özel bankaya ait banka kartını girince sistem kabul etmiyor. Zaten kredi kartı KDV, ÖTV öderken geçmiyor. Sadece kamu bankalarına ait debit kartlar kabul ediliyor bu vergilerde.

Ben maximum ile ödedim

garanti pay falanda var

• quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

banka kartı da kabul eder. nerden çıkardınız ?

kredi kartının limiti düşükse hesaptaki parayı kredi kartına atıp alışveriş yapabilirsiniz ayrıca.

Alıntıları Göster

Kabul edilmiyor. Ben kaç kere emlak ve gelir vergisi ödemeyi denedim. Sadece kredi kartı geçerli. Önceden banka kartı oluyordu artık olmuyor. 1300 lira limitli kartın varsa 3 binlik ödemeyi nasıl yapacaksın?

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    1300 liralık karta internet bankacılığıdan 2000 lira yatirsan limitin 3000'e çıkar. Hemen yaptırırsın. Kart limiti az bi farkla yetmediğinde yaptığımız bir yöntem.

• Devlet kurumları çalışanları asık suratlı, bir de emir kipiyle ve senli benli konuşup insanı hasta ediyorlar, bu yuzden olabildiğince uzak duruyorum, sıkıntı olmasın diye

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.