İşçilik ücreti şoku!
Kimsenin el emeğine dil uzatmak istemem. 2005 model 50 bin liralık bir araba aldım. Bazı kusurları vardı. Tamamladığım veya tamamlamak istediklerim;
-Teyp 250 lira, montaj işçilik 80 lira ( pazarlık ile 60 liraya hallettim. işlem maks 10 dk). Farklı yerlere sorarak sonunda bulduğum fiyat. 150 tl çeken bile var.
-sağ kapı açık uyarısı iptali için işçilik 150 lira. Kapı içi sök tak işlemi yapılarak siviç iptali. maks 20 dakika.
-Arka alt torsiyon tamiri için sök tak 500-1000 lira arası işçilik, torna işlemi ile birlikte toplam 1200-1500 tl arası. Araç servise sabah verilip akşam alınacak. Yüzde 90 işçilik fiyatı. Bunu yaptırmadım.
-2 far temizleme işlemi için aramalar sonunda 225 tl den 100 tl ye kadar düşürmeyi başardım. İşlem toplam 15 dk. Fiyat aralıklarında işçilik kalitesi farkı da olabilir.
İlk defa arabam olduğu için karşılaştırabildiğim bir tecrübe olmamakla birlikte söylenen fiyatlar ekonominin genel yansıması sanırım. Asgari ücret ile çalışan bir kişinin günlük kazancı 100 lira iken bu fiyatlar gerçekten zulümdür. Motor şanzıman problemi yaşasam anahtar ruhsat teslim edeceğim herhalde.
Bakın Ne Buldum. Konu VERGİ!
|
BAYRAKLARI ASIN
|
Damat Gitti, Ekonomi Konuları Bitti
|
Herkes Dertli Amaaa!
|
Ekonomiye Güven Artıyor ÇILDIRMAYIN
Kızılay Coştu Yakalayınnnn
|
1 Günde Kazandığımı 10 Dakikada Harcadım
Dolar 8 TL iken ülkeye neden yatırım gelmiyor?
|
Yerli Aşı Tamamdır
|
SamsungGalaxyNote20ULTRA, SamsunGalaxyWatch4Classic, LogitechZ506, T15 Bluetooth Kulaklık, Toshiba750GB-E.STORE, AsusGL(FX)502VE, Haylou ls02 <<<<<< Kısmette Varsa Uçmak, Engel Değil Balık Olmak >>>>> |
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 10 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 591
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 11.523 (Bu ay: 85)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 347 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar