Şimdi Ara

Taşıt kredisi alan kişiye araba satmak riskli mi?(Banka parayı vermiyor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
69
Cevap
3
Favori
23.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bugünlerde aracımı satmaya niyetlendim bakalım inşaallah yarın sorunsuz bir şekilde satarım inşaallah.Fakat bu konuyla ilgili de sizlere sorum olacak.Yaklaşık olarak 7 saattir stres yaşıyorum.Aracı alan arkadaş taşıt kredisi kullandığı için benim adıma türkiye finanstan hesap açtırdı.Ben ona aracın noterden devri verince para banka tarafımdan hesabıma yatacakmış.Bu bilgiyi bana bankada kredi veren personel söyledi.Fakat ben daha önce böyle bir satış yapmadığım için parayı almadan aracın devrini vermeyeceğimi söyledim.Açıkçası o an kandırılacağım korkusuna kapıldım.Banka görevlisi ve aracı alan arkadaş(o da hemen oraya yakın bir bankada çalışıyor)beni ikna etmek için bayağı uğraştı.Sonra birkaç tanıdığa telefon edince ikna oldum.Bu seferde kredi onayı gelmediği aracın satışını yapma işi yarına kaldı.Buna rağmen halen bu banka işinden çekiniyorum.Onun için gene de sizlerin de görüşünü alayım diyorum.Sizce bir sorun olur mu arkadaşlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaya1983 -- 25 Haziran 2013; 14:35:54 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Taşıt Kredisi Alan Kişiye Araba Satmanın Riskleri

Taşıt kredisiyle araç satın alan kişilere araba satmak, çeşitli riskler barındırır. En önemli risk, banka kredinin tamamını ödemeyene kadar aracın sahibi değildir. Bu da aşağıdaki sonuçlara yol açabilir:

• Taşıt Kredisiyle Araç Satmak: Kredi anlaşması şartlarına göre, banka kredinin tamamını ödemeyene kadar aracın mülkiyeti bankaya aittir. Aracı satan kişi, krediyi ödemekte güçlük çeken alıcıya karşı yasal işlem başlatamaz.

• Taşıt Kredisi Kimin Hesabına Yatar: Taşıt kredisi, genellikle alıcının banka hesabına yatırılır. Bu durumda, krediyi ödemekte zorlanan alıcı, aracı satabilir ve kredi borcunu ödemek yerine parayı başka amaçlarla kullanabilir.

• Kredili Araç Satışı: Aracı krediyle satmak, alıcının krediyi ödeyememesini ve aracın geri alınmasını riske attığı için daha risklidir. Aracı satan kişi, geri alınan aracı tekrar satmak zorunda kalabilir veya zarara uğrayabilir.

Bu riskleri azaltmak için, taşıt kredisiyle araç satın alan bir kişiye araba satmadan önce aşağıdaki önlemleri almalısın:

• Alıcının kredi geçmişini kontrol ettir.
    • Kredi anlaşmasının şartlarını dikkatlice incele.
    • Alıcıdan, gelirinin ve harcamalarının belgesini iste.
    • Aracın ipotek edilip edilmediğini kontrol et.
    • Satış sözleşmesini dikkatlice hazırla ve bir hukuk uzmanına danış.

Krediyle araç satmak her zaman riskli bir iştir. Yukarıdaki önlemleri alarak risklerini en aza indirmeye çalışabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bankadan odeme yapilacak tutara dair yazi alin. Yoksa adam 1000 tl kredi cekmistir satis yapildiktan sonra hesabiniza 1000 tl gecer. Siz de kanser olursunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Bankadan odeme yapilacak tutara dair yazi alin. Yoksa adam 1000 tl kredi cekmistir satis yapildiktan sonra hesabiniza 1000 tl gecer. Siz de kanser olursunuz.
    Banka zaten adama para vermez. Araç sahibine verir. Yalnız yukarda arkadaşımız işin cinliğini yazmış. Tek kazık yiyebileceğiniz nokta kredi miktarının düşük olmasıdır. Onu da bankalar hem konut hemde taşıtta satıcıya ödeme güvencesi yazısı verirler. Yani siz gidip tapuda evin noterde ise aracın satışını yaptıktan sonra sizin hesabınıza veya elden size banka tarafından ne kadar para verileceğini bir kağıda yazarlar ve banka müdürü bunu imzalar.

Yani bankadan kağıdı alıp cebinize koyun ve gidin satışı korkmadan verin. Sonra gelip AYNI GÜN içerisinde size kağıdı veren şubeden paranızı alın. En sağlam kazık yemiyeceğiniz model budur.

• Hocam 3.kez bu tip kredi ile araç almış biri olarak yüreğini ferahlatmak isterim.

Öncelikle bu işlem için o bankada hesap acmaniza gerek yoktu. Sizin başka bankada hesabınıza geçerdi.

Bu tip işlemlerde alıcı bankaya gider şu şu marka model araç alıcam bana kredi verin der. Form doldurur. Beyan edilen bilgilere göre on onay alır.

İş artık ciddiye bağlanır. Alıcı sizin ruhsat bilgilerinizi bankaya verir. Gelir beyanında belirttiği belgeler i verir. Bu kez banka satıcı için bir taahhüt kağıdı hazırlar. Bu aracı asıl alan benim. Rehin konsun diye.

Bu kağıt size verilir givence olarak, sizde aracınızı satarsiniz. Noterde araca haciz konur. Satış belgesi ile bankaya gidilir. Parayı dilerseniz elden ister hesaptan alırsınız.

Sizden başka kimseye para ödenmez. Size kullanılan kredi kadar para verilir. Bu da güvence kağıdına yazılıdır. Kalan miktarı alıcı dan almanız gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: w.antilles

Banka zaten adama para vermez. Araç sahibine verir. Yalnız yukarda arkadaşımız işin cinliğini yazmış. Tek kazık yiyebileceğiniz nokta kredi miktarının düşük olmasıdır. Onu da bankalar hem konut hemde taşıtta satıcıya ödeme güvencesi yazısı verirler. Yani siz gidip tapuda evin noterde ise aracın satışını yaptıktan sonra sizin hesabınıza veya elden size banka tarafından ne kadar para verileceğini bir kağıda yazarlar ve banka müdürü bunu imzalar.

Yani bankadan kağıdı alıp cebinize koyun ve gidin satışı korkmadan verin. Sonra gelip AYNI GÜN içerisinde size kağıdı veren şubeden paranızı alın. En sağlam kazık yemiyeceğiniz model budur.

Hocam bugün kredi onayı alınsaydı direk notere gidip satışı verecektim.Çünkü notere gitmeden önce banka bu şekilde ödeme güvencesi yazısı alacağımı söylemedi.Bana bankanın dediği sadece onay gelince ban size telefonda haber vereceğim siz de gidip noterden devri verip gelip sözleşmeyi gösterip paranızı alacaksınız sözüydü.Eğer yarın gittiğimde noterde satışı vermeden ödeme güvencesi yazısını vermezlerse bankanın ödeyeceği tutarı öğrenip notere gitsem güvenli olur mu?İşin diğer boyutu da beni kazıklayacak adam fiyatı 250 tl indirebilmek için yarım saat dil döker mi veya bana kredi onayı alamadığımı bu nedenle yarın gelmemi söyler mi?Duruşundan davranışından dolandırıcı birine hiç benzemese de insan bu devirde kimseye güvenmiyor işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

quote:

Orijinalden alıntı: w.antilles

Hocam bugün kredi onayı alınsaydı direk notere gidip satışı verecektim.Çünkü notere gitmeden önce banka bu şekilde ödeme güvencesi yazısı alacağımı söylemedi.Bana bankanın dediği sadece onay gelince ban size telefonda haber vereceğim siz de gidip noterden devri verip gelip sözleşmeyi gösterip paranızı alacaksınız sözüydü.Eğer yarın gittiğimde noterde satışı vermeden ödeme güvencesi yazısını vermezlerse bankanın ödeyeceği tutarı öğrenip notere gitsem güvenli olur mu?İşin diğer boyutu da beni kazıklayacak adam fiyatı 250 tl indirebilmek için yarım saat dil döker mi veya bana kredi onayı alamadığımı bu nedenle yarın gelmemi söyler mi?Duruşundan davranışından dolandırıcı birine hiç benzemese de insan bu devirde kimseye güvenmiyor işte.

Alıntıları Göster
    bir bankacı olarak

"satıcı lehine virman" imzalarsanız hiç bir şey olmaz kendinizi garantiye almanın en iyi yolu

tutar da yazar ayrıca ... iyi akşamlar dilerim

• quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Hocam 3.kez bu tip kredi ile araç almış biri olarak yüreğini ferahlatmak isterim.

Öncelikle bu işlem için o bankada hesap acmaniza gerek yoktu. Sizin başka bankada hesabınıza geçerdi.

Bu tip işlemlerde alıcı bankaya gider şu şu marka model araç alıcam bana kredi verin der. Form doldurur. Beyan edilen bilgilere göre on onay alır.

İş artık ciddiye bağlanır. Alıcı sizin ruhsat bilgilerinizi bankaya verir. Gelir beyanında belirttiği belgeler i verir. Bu kez banka satıcı için bir taahhüt kağıdı hazırlar. Bu aracı asıl alan benim. Rehin konsun diye.

Bu kağıt size verilir givence olarak, sizde aracınızı satarsiniz. Noterde araca haciz konur. Satış belgesi ile bankaya gidilir. Parayı dilerseniz elden ister hesaptan alırsınız.

Sizden başka kimseye para ödenmez. Size kullanılan kredi kadar para verilir. Bu da güvence kağıdına yazılıdır. Kalan miktarı alıcı dan almanız gerekir.

Hocam verdiğiniz bilgiler için çok sağolun.Yalnız benim kafamı karıştıran tek konu bankaya bugün kredi onayı gelseydi taahhüt kağıdı vermeden beni notere satış vermem için göndereceklerdi.Kafamı kurcalayan konu bazı ince ayrıntılar.Bankacılar işi savsaklıyor mu ne anlamadım.İnsan notere salmadan önce hesabımdan ne kadar çekeceğini bir söyler.Şu arabayı bir satsam rahatlıyacağım valla.Eğer satıcı bana ilk başta bu şekilde satış yapacağımı söyleseydi arabayı satmadan vazgeçerdim.Güya satış vermeden para çekecektim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Odenecek tutara dair imzali kagit almazsaniz dolandirilmaniz an meselesi. Sonucta memurla danisikli dovusuklu bir oyunun kurbani olabilirsiniz. Neyse yetismemis isler de yirtmis olabilirsiniz. Belki bu kagidi aldiginizda adam almaktan vazgectim diyecektir. Caktirmadan baska bir subeden ve memurdan alin kagadi. Bakalim neler olacak. Beklemedeyiz...

• quote:

Odenecek tutara dair imzali kagit almazsaniz dolandirilmaniz an meselesi. Sonucta memurla danisikli dovusuklu bir oyunun kurbani olabilirsiniz. Neyse yetismemis isler de yirtmis olabilirsiniz. Belki bu kagidi aldiginizda adam almaktan vazgectim diyecektir. Caktirmadan baska bir subeden ve memurdan alin kagadi. Bakalim neler olacak. Beklemedeyiz...

Valla siz böyle söyleyince içime bir kurt düştü şimdi.Yarın o zaman ben bankadan mutlaka böyle bir belge isteyim.Artık bana güvenmiyormiyorsun yoksa tribine girip satışı bozarsa da ne yapalım artık.
  • quote:

Odenecek tutara dair imzali kagit almazsaniz dolandirilmaniz an meselesi. Sonucta memurla danisikli dovusuklu bir oyunun kurbani olabilirsiniz. Neyse yetismemis isler de yirtmis olabilirsiniz. Belki bu kagidi aldiginizda adam almaktan vazgectim diyecektir. Caktirmadan baska bir subeden ve memurdan alin kagadi. Bakalim neler olacak. Beklemedeyiz...
    Beyefendi bence bu bankacılar iki kafadar sizi taklaya getirecekler. Siz arkadaşların dediği gibi virman yazısı alın, biz de geçen gün patrona yeni araç alırken aynı şekilde aldık. Kesinlikle bankanın yazısı olmadan hiç bir işlem yapmayın, bu tarz saçmalıklara da kanıp dolandırılmayın. Allah göstermesin dünya para sonuçta.
  • quote:

Merhabalar. başka şubeden alabilir mi o kağıdı arkadaş ? Eğer öyle olursa hakketen bakalım ne olcak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonNn_ -- 18 Haziran 2013; 22:41:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erol Tevfik

Beyefendi bence bu bankacılar iki kafadar sizi taklaya getirecekler. Siz arkadaşların dediği gibi virman yazısı alın, biz de geçen gün patrona yeni araç alırken aynı şekilde aldık. Kesinlikle bankanın yazısı olmadan hiç bir işlem yapmayın, bu tarz saçmalıklara da kanıp dolandırılmayın. Allah göstermesin dünya para sonuçta.

Gerçekten böyle birşey düşünmüş olabilirler mi acaba iyice kafam karıştı.Aracı alan kişi taşıt kredisi aldığı bankanın hemen 20 metre ilersinde kuveyttürk bankasında çalışıyor.Hatta ben kredi onayı beklerken kendisi gişenin birisine geçip müşterilerin işini yapıyordu.En son kendisine telefon geldiğinde yanına gidip ne olduğunu sorunca kredi onayı gelmediği için iş yarına kaldı hocam artık yarın gelip parayı alırsın dedi.Ben de tamam diyip kredi aldığı personelin yanına gidip ne olduğunu sorunca kredi onayı çıkmadığı için işiniz yarına kaldı.Yarın satışı verdikten sonra parayı alırsınız dedi.

Ama ne olursa olsun yarın o bankadan kağıdı isteyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaya1983 -- 18 Haziran 2013; 22:41:38 >

• quote:

Bankadan odeme yapilacak tutara dair yazi alin. Yoksa adam 1000 tl kredi cekmistir satis yapildiktan sonra hesabiniza 1000 tl gecer. Siz de kanser olursunuz.

Allah korusun hocam.Valla zaten çok şüpheci ve stresli bir insanım.Böyle birşey olsa ne hale gelirim bilmiyorum.
  • quote:

quote:

Allah korusun hocam.Valla zaten çok şüpheci ve stresli bir insanım.Böyle birşey olsa ne hale gelirim bilmiyorum.

Alıntıları Göster
    Aman usta! Bak bu kadar kisi uyari da bulunmus, ne yap ne et resmi BANKA MUDURLU onay almadan verme. O subedeki adamla dolandiricilik pesine dustulerse, belki o sahte imza vs atabilir, gozunle mudurun attigini gor. Ondan sonrasi bankanin yasal alani ki onlar da parayi vermemezlik etmez yasal kagit varsa. Eger parayi veya kagidi almadan, noterden araci ustune gecirirsen, adama bedava arabayi vermis olup, onun sozune kalirsin, ki bu olayin sonu da %99 bellidir. Kimsenin hakkini yemeyelim de, muhtemelen siz araci ustune gecirdiginizde, o gun de onay cikmadi vs diye uzatip, araci cukkaliyacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Escape595

Aman usta! Bak bu kadar kisi uyari da bulunmus, ne yap ne et resmi BANKA MUDURLU onay almadan verme. O subedeki adamla dolandiricilik pesine dustulerse, belki o sahte imza vs atabilir, gozunle mudurun attigini gor. Ondan sonrasi bankanin yasal alani ki onlar da parayi vermemezlik etmez yasal kagit varsa. Eger parayi veya kagidi almadan, noterden araci ustune gecirirsen, adama bedava arabayi vermis olup, onun sozune kalirsin, ki bu olayin sonu da %99 bellidir. Kimsenin hakkini yemeyelim de, muhtemelen siz araci ustune gecirdiginizde, o gun de onay cikmadi vs diye uzatip, araci cukkaliyacak.

Sağolsun arkadaşlar da benim gibi işin en kötüsünün olabileceğini düşünerek işimi sağlama almamı istiyorlar.Fakat gerçekten merak ediyorum ikisi de birbirine çok yakın iki ayrı banka şubesinde çalışan personeller.Bu şekilde resmi bir görevde bulunan kişiler bu şekilde dolandırıcılık işi yapabilirler mi?Açıkçası buna inanmak istemiyorum fakat yine de işi sağlama almak lazım tabi.

• quote:

quote:

Sağolsun arkadaşlar da benim gibi işin en kötüsünün olabileceğini düşünerek işimi sağlama almamı istiyorlar.Fakat gerçekten merak ediyorum ikisi de birbirine çok yakın iki ayrı banka şubesinde çalışan personeller.Bu şekilde resmi bir görevde bulunan kişiler bu şekilde dolandırıcılık işi yapabilirler mi?Açıkçası buna inanmak istemiyorum fakat yine de işi sağlama almak lazım tabi.

Vallahi kendini ortam cakali sanan insan cok. Yaparlar mi yaparlar, bankada calissa ne olacak, yani aracin fiyatini bilmiyorum ama orta deger birsey bile olsa, parayi bolusseler, en az 1 yillik maaslari eder, oyle dusun bir de.

• quote:

Orijinalden alıntı: LasciateSperanza

quote:

quote:

Vallahi kendini ortam cakali sanan insan cok. Yaparlar mi yaparlar, bankada calissa ne olacak, yani aracin fiyatini bilmiyorum ama orta deger birsey bile olsa, parayi bolusseler, en az 1 yillik maaslari eder, oyle dusun bir de.

Alıntıları Göster
    Baktın çıkmaza giriyorsun vazgeç işten caydım de, bir anlık heves müşteri buldum diye çarpılma sakın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Erol Tevfik

Baktın çıkmaza giriyorsun vazgeç işten caydım de, bir anlık heves müşteri buldum diye çarpılma sakın.

Alıntıları Göster
    Alıcının bir arkadaşı arar, kredi çıktı, devri verin, gelip parayı alın der. Tabi sözüm bu adamlara değil tanımam da iş bu kadar basit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Acayip bir paranoya konusu olmuş, sonuçta yazılı onaylı kağıt varsa sıkıntı olmayacaktır bu işin kuralı belli değil mi ? Taşıt kredi deniyorsa banka rehin almayacak mı aracı ?. Çok içinize sinmiyorsa ayrı bir sözleşme daha yapın noter onaylı tabi.
  • ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt
    Durum nedir hocam? Satabildiniz mi sağ sağlım aracınızı?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.