Torpili, işsizliği, hayat pahalılığını, sığınmacı sorununu... Dize getirseniz bir de. AKP yurt içinde her istediğini aldı ya. Yurt dışında da aynısını yapmaya çalışıyor. Ama nasıl ki yurt içinde atıyorum 10 isteğinden dokuzunu söke söke alıyorsa yurt dışında tam tersi. Akıllanmıyor da. |
Artık İnstagramı Dize Getiren Bir Türkiye Var (2. sayfa)
-
-
Mark Zuckerberg namaza başlamış onun üzerine Instagram sansürü kalkmış beyler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Alakayı biliyorsun ve anladın. Forumdaki en zeki üyelerdensin. Digerleri tiktok, roblox da garnitur niyetineydi ama olmadı. Senden dobra bir cevap zaten beklemiyorum. Mesajım kızım sana söylüyorum gelinim sen anla mesajı.
Burada kimse instagram aşığı değil. Savunulan da instagram değil. Ben şahsım adına memnun bile oldum, daha az ekrana baktım ve kotam az gitti. Ama sosyal medya bir gerçek. Katolog suçlara bir bak. Şu an youtube'da sana tonla aykırı paylaşım bulurum. Başka platformlarda da. Bunu engellemek çok zor. Tüm sosyal medyayı yasaklamak gerekir.
Sıfırlamak zaten imkansız bazı şeyleri ama kendince önlem almak veya azaltmaya çalışmaya karşı çıkmayın hiç yoktan.
Muhalefete kalsa İnstagram a TEK KELİME EDİLEMEZ hiç bir şey yapılamaz modunda geziyorlar. Böyle devlet adamlığı olmaz. Bak devlet 8-9 gün kapattı ve alacağını aldı. Alamamışsa tekrar kapatılır devlette adalet yavaş işler hatta emekleyerek gider ama illaha bir gün yolunu bulur.
Bu ülkede Atatürk ile ilgili hakaretvari videoları kaldırmadı diye yıllarca Youtube bile yasaklı kaldı. Sonra kaldırdı tertemiz bir sayfa olarak tekrar açıldı.
Veya Vikipedia 5 yıl flan kapalı kaldı heralde. Sonra o bizim istediğimiz şeyleri sildi ve tekrar açıldı bu işler böyledir. ( Bizi terör örgütleri ile bir gösteren Ermeni Soykırımı yaptığımız flan iddia edecek ve hee bunlara hiç bir şey yapamayız deyip devlet susacak mı ?
Not: Mesela akşam muhalif basını izliyorum 9:30 İnstagram açılacak haberi geldi ya. Bildiğin modları düştü yüzleri asıldı. Abi nasıl olur ya diye :D Böyle muhaliflik olmaz . Açılıncada senaryolar geliyor danışık dövüş yok korktular ondan açtılar yok Fahrettin Altun mesaj attı ama içinde İsrail yok kime söylüyor belli değil flan diye nasıl saldırıyorlar :D Gerçekten muhaliflik bu değil.
-
-
https://x.com/etkilihaber/status/1822395303913570362
Şu anda kafasına göre mi sansür yapıyor mu bilmiyorum ama şöyle gerizekalı paylaşımlar hala kaldırılıyor.
Hamas dünyanın bir çok ülkesine göre terör örgütüdür. TÖ propagandası yaparsan banı yersin.
Hala yapmak istiyorsan İnstagram'a girmeyeceksin. İnstagramda yapmayacaksın. Bu kadar basit.
-
İnstagram'ı dize getiren (!) ancak Rum Ortodoks kilisesine sözünü ve otoritesini geçiremeyen bir Türkiye var desek daha doğru olur.
Bilmeyenler için kısaca bahsedeyim.15-16 Haziran 2024 tarihinde İsviçre'de Rusya-Ukrayna savaşı dolayısıyla bir uluslararası toplantı yapıldı ve bu toplantı sonunda bildiri yayınlandı.Bu toplantıya Türkiye'de katıldı ve ilginçtir 1923 Lozan Anlaşması ile Türkiye Cumhuriyeti İstanbul Fatih Kaymakamlığına bağlanan Rum Ortodoks kilisesi sanki Türkiye'den bağımsız bir yapıymış ve siyasi yetkileri varmış gibi bu uluslararası toplantıya Türkiye'den bağımsız olarak katılmış,Lozan ile kaldırılan 'ekümenlik' adını ve 'ekümenlik bayrağını' kullanmış,toplantıda konuşma yapmış ve ardından açıklanan bildiriye 'imza' atmıştır.Dahası toplantı sonunda çekilen fotoğrafta hem Rum Ortodoks kilisesinin başındaki papaz hem de bizim Türk dışişleri bakanı yer almıştır.
Soru şu;Türkiye'de bir kaymakamlığa bağlı ve sadece 'dini' yetkileri olan Rum Ortodoks kilisesi nasıl oldu da Türkiye'ye rağmen Türkiye'den bağımsız bir yapıymış ve tıpkı Lozan öncesindeki siyasi haklara sahipmiş gibi bu toplantıya katılabildi,konuşabildi ve bildiriye imza atabildi?Nasıl oldu da Lozan ile kaldırılan 'ekümenlik' adını ve 'ekümenlik bayrağını' kullanabildi?
Nasıl?
Türkiye sınırları dışına nasıl çıkabildiler?
Türkiye dışişleri bakanının bulunduğu bir toplantıya nasıl katılabildiler?
Nasıl?
Aman boşverin...Ne de olsa artık instagramı dize getiren bir Türkiye var..
Kimin umurunda Rum Ortodoks kilisesi (!),Lozan hükümleri vs değil mi?
aydınlık‘Ekümenlik mevzusu uluslararası tezgâh’https://www.aydinlik.com.tr/haber/fener-rum-patrigi-bartholomeos-ukrayna-zirvesine-nasil-katildi-fener-rum-patrigi-bartholomeos-ukrayna-zirvesine-neden-katildi-477728
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 12 Ağustos 2024; 5:49:47 >
-
ekrem bey ve ekibi keşke ingsrama uğrasalar parise bir uğradılar 40yıldır altınsız döndümorduk sayelerinde 0 çektik.
-
Üstteki arkadaş gene BİLMEDEN bir şeyler yazmış.
Olayları takip etmeyip burada yanlış bilgi veriyor birde. Aynı gün İzahat istedik İsveçten.
Devamında da 3 gün sonra özür diledi Rum Ortokos kilisesi ve imza geri çekildi.
-
Yukardaki arkadaş yine KILIF uydurma derdine düşmüş ama onuda becerememiş.
Birincisi izahatı sadece İsviçre'den değil Rum Ortodoks Kilisesinden de istemen gerekir.
İkincisi Rum Ortodoks Kilisesinin Türkiye'den habersiz şekilde bu toplantıya nasıl katılabildiğini ve bununla kalmayıp 'ekümenlik' adı ile 'ekümenlik bayrağını' nasıl kullandığını,açıklamada bulunduğunu ve bildiriye imza attığını açıklaması gerekir
Üçüncüsü Rum Ortodoks Kilisesi böyle bir girişimde bulunurken Dışişleri olarak ne yapıyordun bunuda ayrıca açıklaman gerekir.Bu adamların İsviçre'ye kadar giderken kimse mi duruma uyanmadı?Bunda kimlerin ihmali söz konusu?Bunlarında açıklanması gerekir.
Bunların hangisi yapılmış?
HİÇ
Ha bir de Rum Ortodoks Kilisesinin adı hala daha resmi bildiride 'gözlemci' adı altında hem de 'ekümenlik patriği' şeklinde yer almaya devam ediyor.İsmi sadece imzacılar kısmından çıkarılmış.Buyrun resmi bildiri;
Şurayada bildiriden sonra çekilen toplu fotoğrafı bırakıyorum.Hem Türkiye dışişleri bakanı hem de Rum Ortodoks Kilisesi papazı aynı karede fakat birbirinden 'bağımsız' şekilde bu toplantıda yer alması tarihe geçen bir görüntü oldu ;
-
Haniye için değmez diyip vazgeçmişlerdir
Hem beni engelliyorsun. Hem mesajlarımı okuyorsun :D ve gene yalan yanlış veya eksik cevap veriliyorsun.
2 ay öncesinin konusunu ve konu kapanmış. Muhalefet bu konuyu ağzına bile almamış ve sanki orada kalmış Türkiye hiç bir şey yapamamış gibi lanse etmeye çalışıyorsun.
Anında açılama yapıldı o dönemde resmi olarak İzahat istendi ve devamında imzası kaldırıldı. Statüsü sildirildi.
Olay zaten Ukrayna- Rusya savaşı bitsin diye yapılan bir toplantı 90 farklı ülke katılıyor bazı sivil toplum kuruluşları ile dini guruplarda katılıyor. ( Bizim Rum Patrikhanesinin katılmasında da sorun yok. Sonuçta kendi dindaşları savaşıyor ve savaş bitsin istiyorlar. Mesele onların imza yetkisi varmış gibi listeye yazılmaları. Listeye yazanlar ayıp olmasın buraya kadar geldi gibisinden yazmış olsa gerek. Ama bu bizim Tarafımızdan sert bir dille karşı çıkılınca onlarda hemen geri adım attı ve LİSTEDEN ÇIKARDILAR konu kapandı gitti.
Şimdi aylar sonra gelip burada bilmeyen araştırmayan kitleye algı kasmaya çalışmayın lütfen.
-
Seni engelliyorum zira işin gücün kılıf uydurmaktan,bahane üretmekten başka birşey değil.Forumda sabah akşam kılıf uydurmaya çalıştığını bilmeyen mi var?İşin gücün bahane üretmek,kılıf uydurmak..Bana cevap yazmasaydın muhattap bile almazdım ama arkamdan atıp tutarsan elbette cevabını alırsın.
Konuya dönersek dışişleri bakanlığının yaptığı açıklama zaten başlı başına fecaat bir durum.Zira Rum Ortodoks kilisesinin Türkiye'ye rağmen uluslararası bir toplantıya çağrıldığını ve bundan toplantıya gidilinceye kadar Türkiye olarak habersiz olduklarının itirafı gibi olmuş.İsviçre Rum Ortodoks kilisesini toplantıya Türkiye'den bağımsız olarak çağırırken Dışişleri bakanlığı ne yapıyordu?Bu konuda bir açıklama var mı?Elbette yok..
Skandalın başka bir boyutu ise Rum Ortodoks kilisesinin Fatih Kaymakamlığına bağlı 'dini' bir yapı olmasına rağmen siyasi gücü varmış ve Türkiye'den bağımsız bir yapı olarak görülmesi.Dahası Rum Ortodoks kilisesi papazı Türkiye'den İsviçre'ye giderken bir Allahın kulu bu adam nereye gidiyor diye sormadı mı?Hadi sormadı bizim dışişleri bakanı ve heyeti toplantıdayken bu adamın ne sıfatla orada bulunduğunu sormadı ve üstüne adamla aynı fotoğraf karesinde yer almayı sorun etmedi?
Rum Ortodoks kilisesi Türkiye'ye bağlı olarak en fazla Türkiye dışişleri bakanlığının oluşturduğu heyette 'Türkiye' heyetinin bir üyesi olarak yer alabilirdi.Ama bunun dışına çıkarak Türkiye'den bağımsız bir yapı olarak toplantıya katılmış,açıklamada bulunmuş,bayrak kullanmış ve bildiriye imza atmış.Hem de tüm bunları bizim dışişleri bakanı ve heyetinin önünde yapmış.
Skandalın büyüklüğünü hala daha idrak edemiyor musun yoksa işine mi gelmiyor?
Dahası Rum Ortodoks kilisesinin bu davranıştan ötürü ne hesap sorulmuş ne de Rum Ortodoks Kilisesinin Türkiye'den habersiz nasıl bu toplantıya katılabildiği açıklanmamış.Dostlar alışverişte görsün hesabı bir tek İsviçre ve Ukraynadan izahat istenmiş onda da adamlar Rum Ortodoks kilisesini bildiriden komple çıkartmak yerine yine bağımsız bir yapıymış gibi 'gözlemci' sıfatıyla bildiride tutmaya devam etmiş.
Hala daha gelmişsin kılıf uyduruyorsun...
Muhalefet elbette bu konuyu konuşmaz.Mevcut muhalefetin en çok sizlerin işine yaradığını bilmeyen mi kaldı?Muhalefetin bu konuyu tartışmaması skandalın üstünü örtmüyor.Ha siz her zaman ki gibi üstü örtülsün,konuşulmasın istersiniz.Zira bu işinize daha çok gelir.Ondan sonra gelir 'Türkiye İnstagram'a diz çöktürdü' diye algı kasarsınız halbuki gerçekte daha bir papazı kontrol edemiyorsunuz.
Neyse siz daha egemenliğimiz altındaki papazın Türkiye'den bağımsız hareket etmesini engellemeyi başarın ondan sonra gelip burada algı kasmaya devam edersiniz.
Bir de resmi bildirinin linkini paylaşıyorum hala daha 'ismi' kaldırıldı diye algı kasıyorsun.Eh bu kadarına pes doğrusu.Buyur tekrar resmi bildiriyi ve ilgili kısmın ekran görüntüsünü paylaşıyorum.Adamlar 'gözlemci' sıfatı ile Rum Ortodoks kilisesini 'Ekümenlik Patriği' adı altında bildiriye dahil etmeye devam etmiş;
Ekümenlik adı kaldırılmıştı değil mi?
Resmi bildiriyi paylaştığım halde hala daha gelip 'İsmi silindi','Bildiriden adı çıkartıldı' diye yanlış bilgi veriyorsun.
Pes doğrusu...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 12 Ağustos 2024; 16:29:9 >
-
Sıvamayı geçtin iyice tüğ dikmeye çalışma lütfen.
Attığın şeyin tarihine baksan yetecek.
19 Haziranda Resmi olarak karşı çıkıldı ve 20 sinden sonra heralde resmi olarak KALDIRILDI o statüsü ve imzası. Ama sen 16 haziranın haberini atıp aaa bak orada şöyle yazıyor diyorsun şaka mısn :D
Ayrıca kendi didaşlarının barış toplantısına katılmaları yasak diye bir şey yok ki ! Katılır dinler orada neyin ALGISINI kasmaya çalışıyorsun halen daha ?
Ne olacak sanıyorsun adamlar bağısmsızlık ilan edip bizden toprak alacak flan mı ? Yapmayın kendinizi şöyle. Muhalif olacaksınız diye saçmalamak zorunda değilsiniz. Devlet yetkilileri en üst perdeden gereken cevabı vermiş üstünden 2 ay geçmiş neyin derdindesiniz belli değil.
-
Ah be OzkanK. Asıl kendin iyice sıvadın şimdi tüy dikme aşamasına geldin ama o kadar durumundan habersizsin ki...
Yahu basit seviye İngilizcende mi yok senin ?
Bildirinin yayınlandığı tarih 16 June 2024 yani 16 Haziran 2024.Burası doğru.
Peki az biraz sayfayı aşağıya indirdiğinde katılımcıların yazıldığı kısımdaki tarihe hiç mi bakmadın da balıklama mı atladın?
Bir de bizim dışişleri bakanlığı ancak 19 Haziran'da tepki gösteriyor.Bildiri ise 16 Haziran'da yayınlanıyor.
Tam üç gün boyunca ses soluk çıkmıyor.
Şimdi kim sıvadı?
Mesajımda belirttim.Rum Ortodoks kilisesi Türkiye'ye bağlı bir dini yapı olduğu için ancak Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanının HEYETİNDE üye olarak yer alabilirdi.BAĞIMSIZ DEĞİL.
Aradaki farkı biliyor musun?
Neyse dostum sen git biraz temel ingilizce çalış..Bari ayları falan ezberle..
Hadi onuda yapamıyorsun bari şu internet tarayıcılarından girdiğin ingilizce sayfaları otomatik Türkçeye çevirmeyi öğrende böyle ortaya balıklama atlama.
Yazık ya..
Ondan sonra neden beni engelledin diyorsun...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 12 Ağustos 2024; 16:48:56 >
-
Gerçekten şu ülkenin kaliteli muhalife ihtiyacı var ya. Adam neyi eleştirdiğinden veya neyi savunduğundan bir haber.
Patrik zirveye katıldı mı katıldı ! Ortak bildiriyi destekliyor mu destekliyor. AMA ORADA Kİ İMZASI SİLDİRİLDİ bunu anlayamıyor musun gerçekten ? Ve statüsü kaldırıldı.
Ve gerçekten muhalifçilik oynayacaksınz diye boş yapıyorsun. Kapanmış olayları sanki bir şey varmış gibi sunarak.
-
OzkanK. arkadaşım Rum Ortodoks Kilisesi Türkiye Cumhuriyeti Fatih Kaymakamlığına bağlı bir dini yapı.
Bak yine söylüyorum Türkiye Cumhuriyetine BAĞLI diyorum.BAĞIMSIZ değil.
Adı da 'Fener Rum Patrikhanesi' olarak geçer.'EKÜMENLİK' olarak değil.Kendisine ait bir bayrağı yoktur.
Bu kilise ancak TÜRKİYE CUMHURİYETİ Dışişleri Bakanının oluşturduğu heyet içerisinde o da lüzumu görülürse ÜYE SIFATI ile yer alabilir
BAĞIMSIZ DEĞİL.
Bir açıklama yapılacaksa bunu Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri bakanı yapar,imzayı atar ve sadece TÜRKİYE'nin adı yazılır.
İmzacı devletler arasından çıkartılıp GÖZLEMCİ olarak ayrı ele alınması durumu KURTARMIYOR.
Bu sadece 'dostlar alışverişte görsün' düzenlemesinden başka birşey değil.
O ismin komple silinmesi gerekiyor.
Bunu anlamıyor musun yoksa işine mi gelmiyor?
Bu kilise BAĞIMSIZ değil ve ayrı bir yapı olarak GÖZLEMCİ SIFATI dahi olsa uluslararası bildiride ADI GEÇEMEZ.
Yahu bu kilise Fatih Kaymakamlığına bağlı diyorum FATİH KAYMAKAMLIĞI'na..
Anlamıyor musun yoksa işine mi gelmiyor?
-
Gidemez diye bir şey yok Barış görüşmeleri olan bir toplantıya katılmasından siz neden rahatsız oluyorsunuz ?
Ama Ekümenlik almış gibi imza yetkisi olamaz.
Zaten süreçte hayırdır bu ekümen gibi imza attırmışınız diye izahat isteniyor ve devamında GERİ ADIM ATTIRILIP SİLDİRİLİYOr.
Sadece barış görüşmelerine katıldı ve destekliyor yazmışlar oraya bir İMZASI VE STATÜSÜ YOK LİSTEDE... ( Katılmış adamı katılmamış gibi mi göstersinler ne istiyorsun )
Ama siz sığ tartışma ve bir bardak suda fırtınalar koparmak istiyorsanız kazara iktidar olursanız siz adamları sokağa bile salmayın kendi cemaatinin kendi dinine mensup insanların savaşını önlemek için bile bir yere gitmelerine izin vermezsiniz olur mu !
Muhalefet bile bu kadar boş yapmadı 1 gün haber oldu ve Statüsü kaldırılıp imzası çekilince iş bitti Ama boş yaparak konuyu uzatarak nereye varmaya çalışıyon çözemedim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X