Şimdi Ara

Artık taşınabilir HDD alır mıydınız? “WD My Passport 6TB”

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• WD My Passport'un güncel fiyatı ve satın almak için - WD My Passport

Bu videoda WD My Passport 2.5 inç taşınabilir HDD'ye yakından bakıyoruz. Boyutları ve tasarımı nasıl, hangi arayüzü kullanıyor, sentetik ve gerçek dünya performansı nasıl? Tüm detaylarına iniyoruz.

*Bu içerik sponsorlu iş birliği içermektedir.

• Dişi Type-C olacağına micro usb ile uyumlu micro-b ( usb 2.0 hızında veri transfer eder ) bence eskimiş ...

En önemlisi UASP özelliği yok! Paralel rasgele çoklu okuma yazma vs daha verimli olmaktadır. Neticede her açıdan UASP protokolü olsaymış bir nebze anlamlı olurdu.

Micro-B kablosu ile uğraş !

6 TB ( gerçekte 5.5GB imiş ) için okuma yazma hızları berbat. 150MB yazma hızlarında olanları var.

Arşiv odaklı . Yavaş yavaş transfer etmek için.

Belirtildiği gibi 5GBPS bant genişliğinde ...

• WD hem dahili hem harici disklerde üzüyor.

• Haber başlığında “artık” ifadesi bunların yeni olduğunu mu düşündürüyor. Uzun yıllardır; bulut haricinde hala böyle HDDler kullanıyorum ve kullanıyoruz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İlk versiyonlarında wi-fi bağlantı performansı çok kötüydü (mesela sürekli kopuyordu). Bu versiyonda nasıl?

• Pro değilmiş...

• 4 yıl önce aldığım WD kabının içinden çıkma Toshiba HDD çıkmıştı, umarım bu sahtekarlıklara da bir önlem alırlar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • interwap kullanıcısına yanıt
    O Seagate olmasın sakın ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • interwap kullanıcısına yanıt
    10 yıldır kullandığım WD My Passport Ultra 2TB modeli var. Bir kez bile üzmedi. Şimdiki tasarımı pek sevmiyorum eski tasarım daha iyiydi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arşiv için 2 adet 3,5 seagate vardı 2 senede bozuldu bir şey anlamadım darbe filanda görmedi sabit bir yerde durduğu halde. wd 1 tb black serisini sistemde 10 yıldır kullanıyorum o kadar format, oyun program yükleme filan banamısın demedi. taşınabilirlerdemi sorun var anlamadım. arşiv için yüksek kapasiteli (en az 4 tb) sağlam uzun ömürlü ne tür bir hdd almak lazım?

• ssbrutality S kullanıcısına yanıt

Bana WD denk geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aktarım hızı rezalet. 100 mb ortalaması var, 10 sene önceki harici hdd'im vardı onla hızları aynı. Eyvallah kapasite artmış ama hız aynı kalmış bir manası yok. Bunu alıp torrent serverı mı yapacağız ? oyun mu atacağız ki oyunların artık neredeyse çoğu ssd istiyor buraya oyun atıp pc'e takıp oyunu öyle mi oynatacağız ? iş için yada genel kullanıma pek uygun da değil. Anca buna ailenizin fotoğraf video arşivini atarsınız o kadar. Ha onda da hdd'e güvenmek 6 tb veriyi emanet etmek, sarsıntıdan bile bozulabilen bir yapıya emanet etmek bilemedim, tercih meselesi. Tavsiyem birtane 1 2 tb yada ara ara indirimler oluyor 4 tb harici ssd alın geçin. Mis gibi type-c oluyorlar minnacıklar parmak kadar, yazma okuma hızları ölüsünün zaten 500 mb saniye çoğunun 1 gb saniye falan hdd gibi de öyle çoklu dosyalarda birkaç mb yazmaya da düşmezler takır takır işinizi de görür. 6 bin lira şu alete vermeyin derim.

• OrcunFix kullanıcısına yanıt
    5000rpm mekanik disk koymuşlardır da ondan. Açıkçası, ben çok da kötü olarak görmüyorum. Bu tür diskler uzun ömürlü depolama için artık.

• Pro değilmiş, pardon...

• Uzun süreli depolamada HDD halen daha iyi. SSD arıza yaparsa veri kurtarma şansı yok ancak HDD'den kurtarılabilir.

Ama bence de bu taşınabilir modellerin çok bir anlamı yok, ordan oraya veri taşınacaksa SSD alınır geçilir. Arşiv için ise sabit kullanımlı 20TB ve üstü mybook

duo modeller var kendi içinde Raid yapılı olarak geliyor, ben onu kullanıyorum. Okuma/Yazma hızları daha fazla ve foto/video depolamak, medya merkezi olarak kullanmak için ideal.

• lterlemez L kullanıcısına yanıt

Zaten 7200 pek olmaz 2.5 için çok aşırı ısınıyorlar. Birde şimdi eskisi gibi de değil ki 6 tb diyoruz içinde kaçtane platter var ? platter sayısı azaldı veri yoğunluğu disk üstünde arttı dolayısıyla zaten daha hızlı okuma yazma değeri vermesi lazım. Bu diskin içinde ben sanmıyorum yani 1 er tblık 6 tane platter olsun mümkün değil. Ya 2 tane 3 er tblık vardır ya da 1 tane vs. biraz kalınca ama 2 tane olabilir. Şu devirde yani 1 gbps internet hızında resmen bu hdd pek bunun olmaması lazım. En azından bir 250 300 mb saniye olsaymış daha iyi olurmuş.

• Thunderbolt 5 ile 6000MB/s ler rülüyor X 60 KAT

Sabrent Rocket XTRM5 Portable SSD with Thunderbolt 5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 16 Aralık 2024; 13:28:38 >

• OrcunFix kullanıcısına yanıt

Tek plaka iki kafa, en iyi ihtimalle de iki plaka iki kafadır ama ben ilkine daha çok ihtimal veriyorum. 7200'lük 2.5'luklar artık o kadar ısınmıyor...

• 1.5 yıl önce kendi topladığım HGST 1TB 7200RPM HDD ve Orico Mesh USB 3.0 sürücü kutusu ile mutluyum. Firmalar bütünleşik ürünlerde hep bir şeyi ucuza kaçıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.