Şimdi Ara

Western Digital, SSD pazarından çıkıyor: SanDisk yerini alacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Executor Arhentir Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Western Digital, SSD pazarından çıkıyor: SanDisk yerini alacak
    Sabit disk ve SSD ürünleriyle depolama sektöründe en büyük oyunculardan biri olan Western Digital, SSD bölümünü tamamen ayırdı. Şirket artık Western Digital markalı SSD ürünleri üretmeyecek, bu ürünler artık SanDisk markası altında müşterilere sunulacak.

Sabit disk sürücülerine odaklanacak

Şirket uzun süredir bu dönüşümün altyapısını hazırlıyordu. Hazırlıklar tamamlandı ve SSD bölümü tamamen SanDisk'e devredildi. Western Digital bundan sonra yalnızca sabit disk sürücülerine odaklanacağını açıkladı. 

Western Digital, özellikler oyuncu odaklı WD_Black serisiyle piyasadaki en iyi SSD'lerden birini üretiyordu. Bu seri artık SanDisk'e devredilecek. Serinin SD_Black olarak yeniden markalanabileceği belirtiliyor.

Ayrıca Bkz.SSD sağlığı nasıl öğrenilir? En iyi SSD sağlık testi programları

Şirketin SSD üretiminin önemli bir kesinti olmadan devam etmesi bekleniyor. Western Digital, NAND üretimi için Kioxia'nın (eski adıyla Toshiba) üretim tesislerini kullanıyordu ve bu düzenleme SanDisk'in yönetimi altında devam edebilir. Alternatif olarak, SanDisk üretim ihtiyaçlarını karşılamak için Samsung gibi diğer üreticilerle ortaklık kurabilir.

Western Digital, yapay zeka ile hard disklere talebin artacağını öngörüyor ve odağını veri merkezlerine kaydırıyor. Ayrıca bulut hizmetlerinin gelişmesi de büyük miktardaki verinin depolanması için hard disklere olan ihtiyacı arttırıyor. Şirket, geliştirdiği HAMR gibi teknolojilerle maliyeti azaltıp depolama yoğunluğunu arttırarak pazar payını arttırmayı hedefliyor.

Kaynak:https://www.techspot.com/news/107039-western-digital-exits-ssd-market-shifts-focus-hard.html#commentsOffset

• WD demek kalite demek, güven demekti. Hey gidi günler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tükürdüğünü yalamakta bi marifettir.
    Sandisk gibi marka dururken western digital israri zaten doğru değildi.
    Sandisk ultra ve pro modellerini tekrar bekliyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WD hardisk olarak;
    Üretimden kaynaklı donanımsal bir sıkıntı yoksa yani üretim sırasında hatalı üretilmediği sürece WD hala güvenli ve kaliteli. Benim wd alıp da pişman olduğum diski neredeyse yok. Ki bende 3 tane WD hard disk var. 2'si sistemdeki en eski parçalardan. Sistemi 3 kez yeniledim. Bu yenileme sırasında 2 wd diskim hiç değişmedi. Nazar değmesin sağlık ve performansları %100'lerde hepsinin. En eskisi 13 senelik. WD dediğim gibi üretim aşamasında hatalı yapılmamışsa, disk çalışırken hareketli bir kasada değilse ve vurma, düşme, çarpma gibi durumlara maruz kalmamışsa, diskin bozulması aşırı zor.

2 wd diskimden sonra fiyatı biraz ucuz gördüğüm için 2tb seagate aldım. Ucuz gördüm dediğime kanmayın. Disk kendi segmenti içerisinden depolama yönünden kaliteli sınıfta idi. 3 sene sonra mı ne diskin sağlığı azaldı. Sonra sistemde takılmalar oldu. Disk programı ile kontrol edince seagate diskte sıkıntı olduğunu gördüm. Sorunlu ve bozuk sektörleri vardı. Diskin içini boşaltıp diski eski yöntem ile uzun format atıp yenilerken pat diye bozuldu format sırasında. Gidiş o gidiş. Tahminen Elektronik kartı bozuldu ama onun fiyatı da disk fiyatına yakın fiyatlara geliyor. Çıkma da bulamıyorum. O yüzden emekliye ayırdım onu. Üretim hatalı değildi çünkü baya sonra bozuldu.

Ben Hard Disk konusunda WD'den başka marka tanımam. Hatalı ürün gelebilir ona bir şey demiyorum ama haricinde kalitesi 5 üzerinden 5 yıldız. 13 senelik diskim halen daha verilerimi yedeklemeye devam ediyor. Tekrar nazar değmesin.

• WD efsanevi VR serisini devam ettirseler harika olur.

• Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    2013 Yilina ait WD var bende.. 2 TB 7200 RPM daha sagligi 97 bad sector,okuma,yazma hizi dusme durumu kafa vurma vs hix bir sorun yok. Ama SEAGATE ah ulan bana neler cektirdi.. 😀

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • vay be ilk ve tek hdd yaklaşık 10 yıl önce 200tlye almıştım wd harici 1 tb hdd. filmleri vs. depolayıp yurda götürürdüm yurtta internet yavaş ve torrent siteleri yasak olduğu için. hey gidi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • piyasalarda vitesi boşa attık havası eserken , hafıza pazarının daralmaması mümkün değil zaten

• killnOd kullanıcısına yanıt

Bence laptoplara SAS arabirim koysunlar daa ii

• Zaten wd ssd lerin üzerinda sandisk nand ve kontrolcü var farkeden birşey olmayacak

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.