Şimdi Ara

Samsung, sessizce 60 TB’lık SSD modelini piyasaya sürdü: Sırada 120 TB var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung, sessizce 60 TB’lık SSD modelini piyasaya sürdü: Sırada 120 TB var
    Samsung, daha çok veri merkezlerini hedefleyen okuma ağırlıklı depolama uygulamaları için tasarlanan BM1743 SSD modelini sessiz sedasız piyasaya sürdü. 61.44 TB'a kadar kapasite ile PCIe 4.0/5.0 x4 arabirimlerinin sağladığı avantajları getiren yeni SSD, halihazırda piyasada bulunan en yüksek kapasiteli modellerden birisi. Öte yandan Samsung, aynı 3D V-NAND teknolojisine dayanan 120 TB’lık SSD’leri de piyasaya sürmek istiyor.

Samsung’tan 60 TB kapasiteli SSD

Samsung BM1743 SSD, hem PCIe 4.0 hem de PCIe 5.0 x4 arayüzlerini ve şirketin 7. Nesil V-NAND (3D NAND) QLC belleğini destekleyen tescilli kontrolörünü kullanıyor. Yüksek kapasiteli yeni SSD, 7.200 MB/s sürekli sıralı okuma hızının yanı sıra 2.000 MB/s sürekli sıralı yazma hızı da sunuyor.

Samsung, sessizce 60 TB’lık SSD modelini piyasaya sürdü: Sırada 120 TB var
    Toplamda 61,44 TB kapasite sunan Samsung BM1743, bahsettiğimiz gibi veri merkezlerini hedefliyor. Günümüzün trendi olan yapay zeka iş yükleri ve içerik dağıtımı gibi okuma ağırlıklı uygulamalarda bu SSD’ten tam olarak yararlanılabilir. Samsung, SSD’nin güç tüketimi bilgilerini açıklamadı. Ancak bu tip ürünlerde esas odak kapasite olduğu için enerji tüketimi birincil tercih sebebi olmuyor.

Ayrıca Bkz.Japonya, disket kullanımını sonlandırma kararı aldı

Samsung BM1743 için rekabet ortamı da çok şiddetli değil. Şu anda sadece Solidigm (D5-P5336) ve Western Digital (SN655) PCIe arayüzü ile 61,44 TB kapasiteli SSD modelleri sağlayabiliyor. Kioxia, Micron ve SK hynix gibi diğer üreticilerin ise herhangi bir alternatifi bulunmuyor.

Kaynak:https://www.tomshardware.com/pc-components/ssds/samsung-quietly-launches-6144tb-ssd-talks-about-12288tb-model

• şunların için birde raid 0 olarak çalışabilecek bir kontrolcü koysalar fena olur.

• fiyatını görmek için girdim görmedim, sessizlik sebebi bu olabilir mi? Samsung, sessizce 60 TB’lık SSD modelini piyasaya sürdü: Sırada 120 TB var Samsung, sessizce 60 TB’lık SSD modelini piyasaya sürdü: Sırada 120 TB var 

• Ne alaka ??

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • _köle_ _ kullanıcısına yanıt
    uzaya mi cikacan?

• ssbrutality S kullanıcısına yanıt

böyle bir haberden sonra en kesin bahsedilecek konuların başında fiyatı gelir ve o yok sen millete salça olu10, sen ciddi misin? Samsung, sessizce 60 TB’lık SSD modelini piyasaya sürdü: Sırada 120 TB var Samsung, sessizce 60 TB’lık SSD modelini piyasaya sürdü: Sırada 120 TB var 

• Bir de engellemiş hayır mantik kurmaya çalışıyorum sessizlik fiyat ne alaka? Size hangi dersleri veriyorlar nasil düşünce sistemi bunlar yahu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    250 gb samsung ssd - 2. El
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • şundan al 1 tane en iyi film dizi müziklerin 4k ve flac lerini yapıştır içine vur kilidi kaldır :D

seni ilgilendirir mi?

Eleman merak etmiş fiyatı için haberi okumuş. Ben de form faktörünü merak ettim ve o da yok. Şimdi eminim "naalaka" diyeceksindir. Ben de "form faktörü nedir sen bilir misin" diyerek trolleyeceğim felan. Neyse... Kısaca insanların meraklarına saygı duymayı öğrensen iyi olur (bully case).

• LuckyNack5 L kullanıcısına yanıt
    felan

• crashris kullanıcısına yanıt

Hadi müzik neyse de filmleri stoklayıp ne yapacaksın her gün aynı filmleri mi izleyeceksin?

• WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt

hocam dizi 20tb ise müzik 5tb ise film de 5tb tutsa dursun işte arşivde çoluk çocuk torun tombalak izlesin zamanı gelince ufukları açılsın çer çöple büyümesinler

• Bu raid yapılan bilen sunucu modelidir. Dell ve Diğer markaların sunucu SSD modellerinide Samsung üretiyor.

Arkadaşlar bu ürün 2500$ altında değildir. 2TB olanları için bile fiyatlar 400$ civarında.

• Niye U.2 ki? Yap U.3 . Yap SAS4. Hayret bişi ya.

Ha bu arada 25, 40, 50, 60, 100 GB kapasiteli 3,5" SATA SSD'ler var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.