Şimdi Ara

Asansör Çalışınca İnternet Kopuyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
6.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşlar bende uzun zamandır cinnet geçiriyordum.asansör çalıştığı anda internetim gidiyordu.kısaca hemen söyleyeyim.modemden direk binanın girişindeki internet ve telefon kutusundaki hatta kablo çektik.binanın tesisatına sakın bağlamayın..sorunum kalmadı.binanın iç tesisatından kaynaklanan bir problem vardı.10 metre kablo artı 20 tl verdim kurtuldum.tamirci az önce çıktı bende sizlerle paylaşıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zugo23

arkadaşlar bende uzun zamandır cinnet geçiriyordum.asansör çalıştığı anda internetim gidiyordu.kısaca hemen söyleyeyim.modemden direk binanın girişindeki internet ve telefon kutusundaki hatta kablo çektik.binanın tesisatına sakın bağlamayın..sorunum kalmadı.binanın iç tesisatından kaynaklanan bir problem vardı.10 metre kablo artı 20 tl verdim kurtuldum.tamirci az önce çıktı bende sizlerle paylaşıyorum.

Kafaları yiyecem aynı sıkıntı bende de var Asansör çalışınca gidiyor net zaten berbat olan iyice gidiyor. Hocam bizim apartman yeni ama galiba alt yapı sağlam değil asansör çalışmazken de kopma oluyor. Kabloyu direk aşağıdaki internet kutusuna bağlasam sorun çözülür mü ki? Bir de kopma sorunlarından da kurtulmuş olur muyum ki? Senin sorunun çözüldü mü :)

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 gündür aynı sorunu yaşamaktayım. ttnet ile kavga ettik günlerce adamlar herşey düzgün diyor , sinyal mükemmel falan filan , farklı modemle denedik o da sonuç vermeyince bende binanın girişindeki ttnet kutusuyla alakalı bir sorun olabilir düşüncesine yöneldim kablolardan mı acaba diyerek ama son olarak dikkat ettiğimde asansör çalışınca modem reset atıyor. Çok salakça bir problem ama bunu asansörü 7-8 kere kendim çalıştırıp modemin reset attığını görünce anladım. Araştırdığım kadarıyla bu elektriksel bir problem ve işin enteresan yanı bunun bina içinde sadece benim dairede olması. Asansör firmasını aradım ve ordaki elemanda bizle alakalı bir durum yok elektrikçi çağırmanız gerek dedi. Asansörün elektrik hattı binaya mı ait acaba ?

Ayrıca konuyu açan arkadaş bir çözüm bulabildi mi acaba bu konuya? Ev tipi küçük regülatör alsak bu iş çözülür mü? Alttaki linkteki gibi
    http://www.bimeks.com.tr/urun/142806/tuncmatik-reguline-600-va-roleli-regulator-monofaze.aspx#photos

• aynı sorun 4 gündür bendede var. Asansör çalışmaya başlayınca internet bağlantısı kopuyor kafayı yiyecem bina yeni 1 senelik. 1 hafta öncesine kadar böyle bir sorun yoktu
    çözümünü bulabilen varsa lütfen söylesin ttneti arıyorum saçma sapan şeyler diyor yok binanın içinde bi problem varsa bizi ilgilendirmiyor bilmem ne :(((
  • Demekki asansör çalışınca internet gidebiliyormuş, yeni birşey daha öğrendik :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoRTaLNIGHTMARE

4 gündür aynı sorunu yaşamaktayım. ttnet ile kavga ettik günlerce adamlar herşey düzgün diyor , sinyal mükemmel falan filan , farklı modemle denedik o da sonuç vermeyince bende binanın girişindeki ttnet kutusuyla alakalı bir sorun olabilir düşüncesine yöneldim kablolardan mı acaba diyerek ama son olarak dikkat ettiğimde asansör çalışınca modem reset atıyor. Çok salakça bir problem ama bunu asansörü 7-8 kere kendim çalıştırıp modemin reset attığını görünce anladım. Araştırdığım kadarıyla bu elektriksel bir problem ve işin enteresan yanı bunun bina içinde sadece benim dairede olması. Asansör firmasını aradım ve ordaki elemanda bizle alakalı bir durum yok elektrikçi çağırmanız gerek dedi. Asansörün elektrik hattı binaya mı ait acaba ?

Ayrıca konuyu açan arkadaş bir çözüm bulabildi mi acaba bu konuya? Ev tipi küçük regülatör alsak bu iş çözülür mü? Alttaki linkteki gibi
    http://www.bimeks.com.tr/urun/142806/tuncmatik-reguline-600-va-roleli-regulator-monofaze.aspx#photos

1 sene sonra kendi mesajıma alıntı yapıyorum.

Kendi tecrübelerime dayanarak yazıyorum sizin durumunuz farklı olabilir. Zamanında problemi araştırırken elektriksel bir durum söz konusu olabileceği üzerine gittim fakat elektrikle alakası yok bu konunun. Yani modem reset atmıyor. Telefon-İnternet hattı gidiyor.

Sorunu ben , bina içine ilk giren TTnet kutusundan yukarıya (4.kat oluyor) yeni bir hat çekerek çözdüm. Biraz zahmetli bir iş olsa da asansör boşluğundan çektim hemde babalar gibi çalışmakta.

Asıl sorunun neden kaynaklandığını da kendimce şuna bağlıyorum. Binanın tesisatında elektrik ve merkezi uydu kablosu aynı yerden çekilmiş. Asansör çalıştığında bir şekilde o tesisatı etkileyen manyetik alan oluşuyor yada tesisatın bir yerinde kaçak akım olması olabilir. Bunun takip edilip çözülmesi ile uğraşacak bir bina yönetimi maalesef olmadığı için kendimce son çare olan aşağıdan yukarıya ayrı bir hat çekerek çözdüm.

• Voltaj çok düşük geliyorsa, asansör çalışınca modeme gerekli güç gidemiyor olabilir. UPS öneririm.
  • Arkadaşlar ne kadar kötü Türkçe kullanıyorsunuz böyle? Okurken gözlerim kanadı adeta, mideme kramplar girdi. Lütfen biraz daha dikkat edelim.

Konuya dönecek olursak, bu sorunun kaynağı asansörün kontrol kabinine yakın olan duvardaki telefon soketinin l, asansör motorunun oluşturduğu manyetik alandan etkilenip, telefon bağlantısını resetlemesidir. Bu sorun eminim sadece en üst kattaki kullanıcıların başına geliyordur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dosto D kullanıcısına yanıt

hooooorrrrttttt

• quote:

Orijinalden alıntı: Karanlık Ülke

hooooorrrrttttt

Bu soruna çok rastlanıyordu zamanında. Bizzat kendim modemin olduğu odada şarja telefon koyunca internet hızı düşüyordu :))

• Arkadaşlar konuyu hortlatayım gene sorun asansör kablolarının internet kablolarına yakın bağlanmasından kaynaklanıyor.Asansör fazla akım çektiği için manyetik alan oluşturuyor ve haliyle manyetik alan sizin data hattınızı etkiliyor. Çözümü basit kabloları kontrol edip birbirinden olabildiğince uzaklaştırmak. Bu tarz sorunlar elektrikçilerden kaynaklanıyor. Malesef ülkemizdeki elektrikçilerin eğitimsizliğinden kaynaklanıyor bu durum.

• Merhaba.Asansör ve internet bağlantısının kopması biraz tuhaf bir durum.4 aydır bu sorunu evimizde böyle bir problem yaşiyorduk.Ben canlı ders yoğunluğundan kaynaklandığını düşünüyordum.Bizim çocuk tespit etti asansör çalışınca internet kopuyordu.Bizzat kontrol ettim.Asansör çalışınca bağlantı koptu.Internette arana yaptım.Bu konuyla ilgili sorun yaşayan insanlar var.Birkaç defa türk telekoma arıza kaydı bıraktım geldiler bişey bulamadılar ama bana telekomdan emekli olmuş bir elektrikçi abinin tlf nu verdiler. Adamı aradım geldi ve problemi 15 dk da çözdü.Evin Internet ve tlf kablolarının geçtiği yeri açtık bazı kablolar deforme olmuş ucundaki siyah bantlar kopmuş ve ucu açık kablolar birbirlerine değdiği için asansör çalışınca manyetik alan oluşturuyormuş.Evin içindeki hat ile dışındaki kabloya bir apart bağladı hattın geldiği kablo tespit edilince onu ayırdı ucundaki oksitlenme olan kısmı kesip yeniden bağladı.Denedik ve sorun çözüldü.Binanın girişinden bizim daireye kadar kablo değişmeye gerek kalmadı.Biz ufak bir mudahele ile çözdük. Bu kablolardaki en büyük sorun su veya güneş olduğunu söyledi.Bizim kapıcı binanın içini hortumla temizliyordu büyük ihtimal o kısma su kaçtı ve arıza oluştu.inşallah yrd. olmuşumdur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.