Şimdi Ara

Asansör Çalışınca İnternet Kopuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
6.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar Başlığı nereye açacağımı bilemedim çünkü böyle saçma bir problemle kim karşılaşır hiçbir fikrim yok. Gecenin bu saatinde kimseyle kafa bulmuyorum ama sinirlerim çok bozuldu, bilgisayarcıyım ve hiçbir çözüm bulamamak beni delirtiyor. Başlıkta da okuduğunuz gibi apartmanda asansör çalışınca internet bağlantısı kopuyor. Ve asansör her çalıştığında bu oluyor. Sanırım asansör takıldı ve sürekli yukarı çıkıp iniyor. Böyle birşeyle karşılaşan varsa(ki sanmıyorum) en azından akıl verecek birisi varmı acil bitirmem gereken yazılar var teşekkür ederim...

• Siz hangi bağlantı ile nereden bağlanıyorsunuz acaba? Benim bir tanıdığımda doğal gaz sobası yanınca kablosuz bağlantısı kesiliyor probleme inanmamak diye bir şey söz konusu olurmu ki o saatten sonra

NOT: Kablosuz bağlandığınızı düşünüp bir öneride bulunuyorum. Modemlerde kablosuz yayın frekansları mevcut, bunların en uygun olanları 4-6 ve 11. kanallar olarak belirtiliyor. Sizinkisi gibi kopma, sinyalda düşüklük, verim alamama, menzil dahilinde bağlantı sorunlarının çözümü için kendinize en uygun kanalı seçmenizi tavsiye ediyorlar. Sizde kendiniz için en uygun kanalı dene gör mantığı ile bulup problemden kurtulabilirsiniz diye düşünüyorum.
  • dopac34 kullanıcısına yanıt
    ilginiz için teşekkürler ama kablosuz modem kullanmıyorum. Kablosuz modem ile de denedim ama onda da ayı sorun devam ediyor. Dediğim gibi şu an gündüz ve sorun yok ama geceleri asansör çalışınca başlıyor. İlginç olanı yüksek voltaj kaybından olduğunu tahmin edersek geceleri enerjiye az yüklenme nedeniyle olmaması lazım. Sorun modem kaynaklı veya frekans kaynaklı değil 3 modem denedim. Sorun tamamen voltaj ile ilgili. Ben bu problem ile karşılaşan yada birlikte ortak bir çözüm bulabilirmiyiz diye bu konuyu açtım ama
    sizden başka kimsenin konuya ilgi göstermemesi oldukça can sıkıcı. İnsanın acil bir sorunu olduğunda birilerinin keyfini beklemek ne acı. Herneyse size tekrar teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: estemr

ilginiz için teşekkürler ama kablosuz modem kullanmıyorum. Kablosuz modem ile de denedim ama onda da ayı sorun devam ediyor. Dediğim gibi şu an gündüz ve sorun yok ama geceleri asansör çalışınca başlıyor. İlginç olanı yüksek voltaj kaybından olduğunu tahmin edersek geceleri enerjiye az yüklenme nedeniyle olmaması lazım. Sorun modem kaynaklı veya frekans kaynaklı değil 3 modem denedim. Sorun tamamen voltaj ile ilgili. Ben bu problem ile karşılaşan yada birlikte ortak bir çözüm bulabilirmiyiz diye bu konuyu açtım ama
    sizden başka kimsenin konuya ilgi göstermemesi oldukça can sıkıcı. İnsanın acil bir sorunu olduğunda birilerinin keyfini beklemek ne acı. Herneyse size tekrar teşekkürler

hocam cidden bana modem ve internet sorularına dair ne sorsan cevaplayabilirdim ama çok saçma olmuş yahu bu nasıl sorun.

apartman yöneticisine bildir veya ttneti ara konuş neden olabilir felan adam yolluyorlar onlar gelsin incelesin boşuna kendini sinirlendirme.

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

hocam cidden bana modem ve internet sorularına dair ne sorsan cevaplayabilirdim ama çok saçma olmuş yahu bu nasıl sorun.

apartman yöneticisine bildir veya ttneti ara konuş neden olabilir felan adam yolluyorlar onlar gelsin incelesin boşuna kendini sinirlendirme.

Kardeşim sinirlenmemek mümkün mü? Dediğin gibi çok saçma bir sorun. Teknik bilgisayar bilgilisi hiç bir işe yaramıyor işin içinden çıkmak çok zor. Ama sanırım modem ups alıp sorunu çözmeye çalışacağım ilgin için teşekkürler

Bu arada ttnet soyguncu olmuş eve gelseler çok basit işlem için dünya para alıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estemr -- 29 Ekim 2013; 22:23:02 >

• quote:

quote:

quote:

Kardeşim sinirlenmemek mümkün mü? Dediğin gibi çok saçma bir sorun. Teknik bilgisayar bilgilisi hiç bir işe yaramıyor işin içinden çıkmak çok zor. Ama sanırım modem ups alıp sorunu çözmeye çalışacağım ilgin için teşekkürler

Bu arada ttnet soyguncu olmuş eve gelseler çok basit işlem için dünya para alıyorlar

haklısınız hocam bende birkere çağırdım evin içine giremeyiz dediler dedim bakın splitterdamı ne evin içine girersek 20 tl alıyoruz dedi dedim tmm girme ben bakarım Allahım ya hayır birde türklere gitse neyse sattılarda telekomu elalemin arabına ingilizine para bayılıyoruz resmen.

• quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

quote:

quote:

quote:

haklısınız hocam bende birkere çağırdım evin içine giremeyiz dediler dedim bakın splitterdamı ne evin içine girersek 20 tl alıyoruz dedi dedim tmm girme ben bakarım Allahım ya hayır birde türklere gitse neyse sattılarda telekomu elalemin arabına ingilizine para bayılıyoruz resmen.

Alıntıları Göster
    Cevabi cok basit eski binada oluyodu or neyin biz turksattan aliyoduk intermeti onun bi kutusu var tnetingibi onlarda bi yukselticivar asasorcalisinca gucu smuruyor ve sinyal gucu azliyo cazumu binanin merdiven sigorta gucunu artirmak

Dogalgaz sobasinin yaninda cekmemeside cokbasit bi olay yuzunden onlarda guvenliknedeniyle manyetik sinyal bozucu var bu telefonlari etkilemiyor sadece radyo ve wifiyi etkiliyo ama bazen radyoda terstepiyo rus kanallarinifilan cekiyo
    Umarim yarali olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    wireless sürekli kopuyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Playexata

Cevabi cok basit eski binada oluyodu or neyin biz turksattan aliyoduk intermeti onun bi kutusu var tnetingibi onlarda bi yukselticivar asasorcalisinca gucu smuruyor ve sinyal gucu azliyo cazumu binanin merdiven sigorta gucunu artirmak

Dogalgaz sobasinin yaninda cekmemeside cokbasit bi olay yuzunden onlarda guvenliknedeniyle manyetik sinyal bozucu var bu telefonlari etkilemiyor sadece radyo ve wifiyi etkiliyo ama bazen radyoda terstepiyo rus kanallarinifilan cekiyo
    Umarim yarali olur

Alıntıları Göster
    bina kaç katlı?

asansörü boz

• Malesef kardeşim. Sorun bizde ama satılırken sesimiz çıktımı ülke olarak dünyanın en lanet ve en pahalı internetini kullanıyoruz neyse siyasi olaylara girmeyelim. Ben şimdi eve çağırırsam adamları hiç bir işe yaramayacak apartman yöneticisine söylesem oda eveleyip geveleyecek herhalde sorun birtek bendeki kimsenin dikkatini çekip halletmemişler. Ben 10. kattayım ve asansör motor dairesi tam odamın arkasında. Büyük ihtimal dediğim gibi voltajtan kaynaklanıyor. Ya gidip regulatör lü modem alıcam yada modem usb.
  • 10. kat. oda bir çözüm tabi..
  • Playexata kullanıcısına yanıt
    Aynen kardeşim sorun tam olarak böyle ama biz yeni taşındık. 10 katlı bir binada bunun önlemini daha önce almadılarsa sorun bir tek bende herhalde. Şimdi kalkıpta böyle birşey talep etmem doğru olmaz. Benim son katta oluşum ve asansör motor dairesinin tam arkamda oluşu nedeniyle bu sorun oluyor. teşekkür ederim ilgin için
  • estemr E kullanıcısına yanıt
    yaw gardaşım akşam akşam kriz geçirdim senin yüzünden

• AMD HASTASI 044 kullanıcısına yanıt
    Benim için b..tan bir durum olsada seni gülümsettiyse ne mutlu bana
  • quote:

Benim için b..tan bir durum olsada seni gülümsettiyse ne mutlu bana
    Ani gerilim düşmesinden kaynaklı bir durum. İnternet sağlayıcınıza problemi bildirin paralel bir bağlantı yapacaklardır, iyi akşamlar.
  • mertilgin kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ilginiz için peki ttnet bu hizmeti ücretsizmi yapıyor ?
  • quote:

Teşekkürler ilginiz için peki ttnet bu hizmeti ücretsizmi yapıyor ?
    Sizin kontrolünüz dışında olan bütün sorunları ücretsiz çözmek zorundalar, ücret talep ederlerse de şikayet edeceğinizi söylerseniz bir şey istemezler.
  • estemr E kullanıcısına yanıt
    modem baglanıyorsan o baglandıgın modemin yerini başka bi oda yada yerini degiştir

2. şık modemle baglanıyorsan yani wifi ile degil kablo ile baglanıyorsan ttnt servisini çagır durumu anlat ve size gelen (ana hat ) ordaki kabloya bak
  • mertilgin kullanıcısına yanıt
    Peki denemek lazım. teşekkürler
  • quote:

Peki denemek lazım. teşekkürler

senin sorunun tesisatta kablolamada sıkıntı var eğer bina eskiyse vede interneti asönsör boşluğundan alındıysa yapılacak tek şey kablonuzun yeri değişmesi ve telefon bağlantı hattı kutunuz eski ise kablolar gevşemiş ve yerinden oynadıkça hatkesilir....Ttneti mi ararsın yoksa ptt yi mi ararsın onu bilemem....
  • peer16401 kullanıcısına yanıt
    Hayır kardeşim bina yeni 3-4 yıllık. Sorun senin dediğin gibi olsa apartmandaki herkes bu sorunu yaşamaz mıydı ? 20 Dairelik bir apartman illaki bu sorunu birileri hallederdi ozaman. Ama bana ait telefon hattı kutusunu kontrol ettircem yarın teşekkürler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.