Şimdi Ara

ASANSÖR HAKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
720
Cevap
49
Favori
133.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkürler.
  • Shindler asansorde calisan varsa maas bilgisi nedir acaba, esnek calisma saatleri varmi?hafta sonu calisma var mi ? Ki bana attiklari. Mailde 8-17 saatleri arasindan bahsediyor hafta sonu calisma yok denmis ki bunlar guzel seyler heleki teknik islerde belli bir giris cikis saati olmasi ve haftasonu calisma olmamasi garibime gitti

Daha once guvenlik sistemleri islerinde calistim 5 kadar firma ile ve hic birisinde 8-17 demedim 8-~(is ne zaman biterse)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lost.shoot

Shindler asansorde calisan varsa maas bilgisi nedir acaba, esnek calisma saatleri varmi?hafta sonu calisma var mi ? Ki bana attiklari. Mailde 8-17 saatleri arasindan bahsediyor hafta sonu calisma yok denmis ki bunlar guzel seyler heleki teknik islerde belli bir giris cikis saati olmasi ve haftasonu calisma olmamasi garibime gitti

Daha once guvenlik sistemleri islerinde calistim 5 kadar firma ile ve hic birisinde 8-17 demedim 8-~(is ne zaman biterse)

Schindler seviyesindeki bi firmada montaj elemanı olarak çalışıyorum bende. Genelde 8-5 olur bu işler ve haftasonu tatil olur fakat montaj yoğun iştir hiç boş kalmaz. Sürekli iş olur o yüzden genelde haftasonları mesai yaparsın.

Sen hangi bölümle görüşüyorsun?
  • Merhaba konu çok yararlı... denizli tokilere taşındık ve 13 katlı binanın 12. Katında oturuyoruz.. 2 asansör var ve ikiside ürkütüyor beni.. geçen birinde kaldık ve kendi kendine 2 kere aşağı doğru inmeye başlarken durdu.. kapısı ise ilk sayfalarda fotosel olayını okumuştum ama sanırım bunlarda yok.. geçerken kapanma olayı çok oluyor. Dediğiniz fren veya paraşüt sistemi sanırım tokilerde mevcut değil. . Bunu nereye denetletebiliriz? Yönetime dediğimizde hep yapılacak deniyor. Aydındaki tokilerde geçen yıl düşen asansör beni bayağı korkutuyor..

Ayrıca asansöre bindiğimizde yukarı çıkmak istediğimiz vakit önce -1. Kata iniyor kapı açılıyor ve diğer kapı görünüyor.. sonra bekliyoruz tekrar ilk kata çıkıp yine aynı olayı yaptıktan sonra istediğimiz kata çıkıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bazzzingaaa -- 11 Ağustos 2014; 7:40:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bazzzingaaa

Merhaba konu çok yararlı... denizli tokilere taşındık ve 13 katlı binanın 12. Katında oturuyoruz.. 2 asansör var ve ikiside ürkütüyor beni.. geçen birinde kaldık ve kendi kendine 2 kere aşağı doğru inmeye başlarken durdu.. kapısı ise ilk sayfalarda fotosel olayını okumuştum ama sanırım bunlarda yok.. geçerken kapanma olayı çok oluyor. Dediğiniz fren veya paraşüt sistemi sanırım tokilerde mevcut değil. . Bunu nereye denetletebiliriz? Yönetime dediğimizde hep yapılacak deniyor. Aydındaki tokilerde geçen yıl düşen asansör beni bayağı korkutuyor..

Ayrıca asansöre bindiğimizde yukarı çıkmak istediğimiz vakit önce -1. Kata iniyor kapı açılıyor ve diğer kapı görünüyor.. sonra bekliyoruz tekrar ilk kata çıkıp yine aynı olayı yaptıktan sonra istediğimiz kata çıkıyor..

hocam bu asansör, öyle yapılacak deyip geçiştirmek olmaz. sonuçta can taşıyor. asansörün sorunlarına gelicek olursak benim burdan size birşeyler demem birşeyi değiştirmez. siz en yakın veya bildiğiniz güvendiğiniz bir firmaya gidip anlaşın. düzenli oalrak bakımlarını yaptırın. asansörde eksikler varsa gerekli modernizasyonları yapsınlar.

• maalesef düşen bir asansör inşaat halindeki binadan. Muhtemelen tedbirsizlik

Mecidiyeköy'de asansör faciası: Yaralılar var
    Mecidiyeköy'de yıkılan Ali Sami Yen Stadı'nın arazisine yapılan inşaatın asansörü 14. kattan zemine çakıldı.

Kaza saat 20.00'da meydana geldi. İnşaatı devam eden 36 katlı binanın 14 katında duran asansör henüz belirlenemeyen bir nedenle içinde işçiler varken zemine düştü.

Olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi. Edinilen bilgiye göre kazada bazı işçilerin yaralandığı ifade edildi.

http://www.haber7.com/genel-olaylar/haber/1198571-mecidiyekoyde-asansor-faciasi-yaralilar-var

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr Xzibit

maalesef düşen bir asansör inşaat halindeki binadan. Muhtemelen tedbirsizlik

Mecidiyeköy'de asansör faciası: Yaralılar var
    Mecidiyeköy'de yıkılan Ali Sami Yen Stadı'nın arazisine yapılan inşaatın asansörü 14. kattan zemine çakıldı.

Kaza saat 20.00'da meydana geldi. İnşaatı devam eden 36 katlı binanın 14 katında duran asansör henüz belirlenemeyen bir nedenle içinde işçiler varken zemine düştü.

Olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi. Edinilen bilgiye göre kazada bazı işçilerin yaralandığı ifade edildi.

http://www.haber7.com/genel-olaylar/haber/1198571-mecidiyekoyde-asansor-faciasi-yaralilar-var

haber yanlış vali mutlu gece 01:00 haberlerin de açıklama yaptı ntv de 32. kattan düşen asansörde 15 işçi hayatını kaybetmiş son dakika ölü sayısı her an yukselebilirmiş

• Asansörlerde yaşlı ve engellilere yer verin yazmazken neden hala bizden önce ilk onlar biniyor, ne hakla yani bizde yorgunuz, yorgun dönüyoruz vs.

• quote:

Orijinalden alıntı: BarryAllen

Asansörlerde yaşlı ve engellilere yer verin yazmazken neden hala bizden önce ilk onlar biniyor, ne hakla yani bizde yorgunuz, yorgun dönüyoruz vs.

Şuan tek derdimiz keşke bu olsaydı kardeş.

10 can gitti 10 o metal kutunun içinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isovmelih -- 7 Eylül 2014; 1:54:21 >
  • Asansör niye kalıyo?

• http://www.ensonhaber.com/cinde-asansorde-korkunc-olum-2014-09-18.html

Çin'de asansörde korkunç ölüm İZLE

Son günlerde meydana gelen asansör kazalarının bir yenisi de Çin’de yaşandı. Korkunç kazada genç bir adam tonlarca yükün altında kalarak feci şekilde can verdi.

ASANSÖR İLE KAT ZEMİNİ ARASINDA SIKIŞTI
    Kameraya yansıyan o anlarda asansörün bir katta durduğu görülüyor. Çıkmak için adımını atan gençlerden biri boşluğa düşen asansör ile kat zemininin arasında sıkışıp kalıyor. Asansördeki diğer genç içeride mahsur kalırken sıkışıp kalan şahıs ise tonlarca yükün altında boğularak ölüyor.

bu niye olur asansör nerede ve ne arızası yapmıştır
    fotoselmi acaba
    bilen cevap yazabilirmi

• quote:

Orijinalden alıntı: ozkan1979

http://www.ensonhaber.com/cinde-asansorde-korkunc-olum-2014-09-18.html

Son günlerde meydana gelen asansör kazalarının bir yenisi de Çin’de yaşandı. Korkunç kazada genç bir adam tonlarca yükün altında kalarak feci şekilde can verdi.

ASANSÖR İLE KAT ZEMİNİ ARASINDA SIKIŞTI
    Kameraya yansıyan o anlarda asansörün bir katta durduğu görülüyor. Çıkmak için adımını atan gençlerden biri boşluğa düşen asansör ile kat zemininin arasında sıkışıp kalıyor. Asansördeki diğer genç içeride mahsur kalırken sıkışıp kalan şahıs ise tonlarca yükün altında boğularak ölüyor.

bu niye olur asansör nerede ve ne arızası yapmıştır
    fotoselmi acaba
    bilen cevap yazabilirmi

sorun sanırım fren kaynaklı. motor boşa çıkmıştır büyük ihtimal. durum böyle olunca hangi taraf ağır basmışsa asansör o tarafa doğru hareket etmiştir. bana kanıtlayın deseler fren kaynaklı olduğunu şunu söylerim;

çocuk arada kalıyor ve asansör sıkışıp duruyor normal şartlarda bu imkansız o kabin en aşağı 850-900 kg arası yani arasına bir insan sıkışıpta o kabini havada durduramaz parçalar ikiye böler yine aşağı düşer yani. niye durdu derseniz bence fren görevini kısa süreliğine yapmadı veyahutta gecikmeli olarak yaptı.

• Otomatik kapili bir asansorde kapiya sikisip hareket ederse buna neden olan arizalar ne olabilir
    Sensorler mi bozuktur kumanda kartimi

Birisi kapiya sikisarak Kapi tam olarak kapanmadan hareket etmekte ve kafasi tavana 20 cm kala durmakta kazanin nedeni ne olabilir

• Bu sene asansor yenileme diye daire basi 1200 tl para toplandi
    Toplam 24 daireden yaklasik 30000 tl yapiyor
    2 asansor var
    4 kisilik 1.5 mt2 kadar
    1 tanesinin tadilati bitti yanliz sadece kabin icindeki butonlar degisti. Halat motor vs bakim mutlaka yapilmistir.
    Aklima takilan 30000 tl toplandiktan sonra kabin ve kapilarin degismemesi normalmi?

• İşlevini tam yerine getirmeyen kısımların revizyonu yapılmıştır. Kabin kapı ve kabin içerisinde bi problem yoksa eğer değişmesi gerektiğini düşünmüyorum
  • Merhaba

Manisa ilçesindeyim...

5 duraklı ve 4-5 kişilk bir asansör tüm malzemeler, montaj, işçilik vs.. herşey dahil toplamda kaça mal olur?

Yanlız bina 30 senelik... Bina içinde haliyle asansör boşluğu fln yok... Asansör; binaya girintili olan dış cephe köşelerinden birinden yapılacak... Bu durum ilave masraf çıkaracak sanırım...

Cevaplarınız için teşekkürler...
  • Bizim asansorde kalkarken inanilmaz titriyor stop edecek saniyorum vallahi

• Size iki sorum olacak;
    birincisi:11 katlı bir binanın dokuzuncu katında oturuyorum , binamızda çift asansör var . bu iki asansörlere aylık bakım ücreti olarak 400 lira ödüyoruz , bakım için gelen elemanın pek bir şey yaptığını zannetmiyorum,
    aylık rutin bakıma gelen elemanlar ,asansöre nasıl bir bakım yapalarlar?
    yada yapılmalıdır ?
    kısaca özetlerseniz sevinirim.

ikinci sorum: son on yılda bir çok ilde olduğu çok katlı binaların sayısındaki artışdan dolayı, bir talep patlaması buna bağlı olarak da mantar gibi asansör firmaları ortaya çıktı, sizce en iyi yerli ve yabancı asansör üreticileri hangileridir?
    cevabınız için şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.felek

Size iki sorum olacak;
    birincisi:11 katlı bir binanın dokuzuncu katında oturuyorum , binamızda çift asansör var . bu iki asansörlere aylık bakım ücreti olarak 400 lira ödüyoruz , bakım için gelen elemanın pek bir şey yaptığını zannetmiyorum,
    yada yapılmalıdır ?

ikinci sorum: son on yılda bir çok ilde olduğu çok katlı binaların sayısındaki artışdan dolayı, bir talep patlaması buna bağlı olarak da mantar gibi asansör firmaları ortaya çıktı, sizce en iyi yerli ve yabancı asansör üreticileri hangileridir?

+ 1

biz biliçsiz olarak asansöre bakım yapan eleman bakım yaptım diyip gidiyorsa biz nereden anlıyacaz bakım yapıldıgını ?

arkadaşın dedigi gibi asansörde bakılması gerekeken olmassa olmaz aylık mutlaka bakılması gerekir dediginiz noktalar varmıdır ( en ciddi noktalar )

• quote:

Orijinalden alıntı: ozkan1979

quote:

Orijinalden alıntı: mr.felek

Size iki sorum olacak;
    yada yapılmalıdır ?

+ 1

biz biliçsiz olarak asansöre bakım yapan eleman bakım yaptım diyip gidiyorsa biz nereden anlıyacaz bakım yapıldıgını ?

arkadaşın dedigi gibi asansörde bakılması gerekeken olmassa olmaz aylık mutlaka bakılması gerekir dediginiz noktalar varmıdır ( en ciddi noktalar )

size verilen aylık bakım fişinde yapılması gerekenler yazıyor fakat, günümüzdeki firmaların %99u yapmıyor malesef raylara bir yağ döküp çıkıyorlar genelde mesela 11 katlı binada oturan arkadaş gelen firmanın orada en az 3 saat kalması gerekiyor.

en iyi yerli asansör firmalarına birşey diyemem ama en iyi yabancı firmaların başlıca şunlar;

ThyssenKrupp
    Schlinder
    Otis

otis ve schlinder'i bilmiyorum ama thyssenkurupp evlere asansör yapmıyor yani en az trilyonluk anlaşmaları olucak yoksa işe girişmiyorlarmış

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.