artık yenı kanunlara gore stop tusu ıc kapılı asansorlerde olmuycak d kapı ac tusu olucak onunla asansore bırı bınmek ıstedıgınde asansor hareket etmeden o tusa basarsanız kapı acılır ama gıderken bassanızda ıse yaramaz
Apartmandaki 3 asansörün 1 tanesi arada şöyle bir sorun yaşadım. İlk olarak mesela ben asasöre ani bir şekilde bindiğimde biraz çöküyor o problem değil kat ayarı bozuk olabilir. Sonra kapı normal hızından yavaş kapanıyor. Olay burdan sonra başlıyor. Hareket etmeye başladıktan birkaç kat sonra asansörün zorlandığını anlıyorsunuz asansör çekmiyormuş gibi sesler çıkartarak titriyor ve bulunduğu yerde frenliyor. Sonra en yakın kata basıyorum yine zorlanarak hareket ediyor ve yine sesler çıkartarak titreyerek frenliyor. Ondan sonra kat panosu benim kontrolümden çıkıyor. Yönetime haber verip kurtalırıldıktan sonra asansör'e tekrar güç verilince sorunsuz çalışıyor fakat birkaç gün sonra yine aynı sorun oluşuyor. Hiçbir şekilde aşırı yük meselesi değil. Bir de eski bir asansör değil 2012 yılında montajlanan otis'in 8 kişilik gen 2 asansörü boru değil yani. Bakımşar düzenli olarak yapılıyor yetkili servis tarafından.
quote:
Orijinalden alıntı: MAXSTAR
Apartmandaki 3 asansörün 1 tanesi arada şöyle bir sorun yaşadım. İlk olarak mesela ben asasöre ani bir şekilde bindiğimde biraz çöküyor o problem değil kat ayarı bozuk olabilir. Sonra kapı normal hızından yavaş kapanıyor. Olay burdan sonra başlıyor. Hareket etmeye başladıktan birkaç kat sonra asansörün zorlandığını anlıyorsunuz asansör çekmiyormuş gibi sesler çıkartarak titriyor ve bulunduğu yerde frenliyor. Sonra en yakın kata basıyorum yine zorlanarak hareket ediyor ve yine sesler çıkartarak titreyerek frenliyor. Ondan sonra kat panosu benim kontrolümden çıkıyor. Yönetime haber verip kurtalırıldıktan sonra asansör'e tekrar güç verilince sorunsuz çalışıyor fakat birkaç gün sonra yine aynı sorun oluşuyor. Hiçbir şekilde aşırı yük meselesi değil. Bir de eski bir asansör değil 2012 yılında montajlanan otis'in 8 kişilik gen 2 asansörü boru değil yani. Bakımşar düzenli olarak yapılıyor yetkili servis tarafından.
arkadaşlar okulumuz yeni yapıldı ve biz taşınmadan evvel, öğrenciler inip çıkmasın/oynamasın diye öğretmenler ve temizlik personelinin araç kullanması amacıyla asansöre Kartlı sistem tarzında bir şey taktırmak istiyoruz. Nasıl bir yöntem izlemeliyiz. Bu bize kaça mâl olur? teşekkürler
umarım sorumun cevabı vardır sende,
asansörü çağırdıktan sonra içerideki güvenlik kapısı 5-6 saniye sonra açılıyor yani çok geç, sence asansörcü bakıma gelmeden değiştirmemizin bir yolu var mıdır ?
tşk
quote:
Orijinalden alıntı: LillemaN
quote:
Orijinalden alıntı: Muhammet
quote:
arkadaşlar asansör hakkında merak ettiklerinizi bana sorabilirsiniz elimden geldiğince cevaplayacağım
Hocam;
1) Asansörde kalınca; filmlerde üstte ki ışık bölme aşağı iniyor, merdiven oluyor.Bu iş tr de yaygın mı?
2) Diyelim merdivenden çıktık, Halata tutunup nasıl tırmana biliriz?
3) aşağıdaki linkte 5.20 dk da Memati ve bulut asansörü istediği gibi nasıl yönetiyorlar?
1.si öyle birşeyi ben türkiyede görmedim hatta yok öyle bir şey :D
2.si halatların kendisi hafif yağlı oldugu için tutunman zor olur tırmanmak imkansız gibi birşey diyeyim ben sana :D
3.sü asansörün üstünde revizyon kutusu değiimiz bir kutu var
revizyon şalterini 1 konumuna getirince asansör manuel moda geçiyor ve gördüğün düğmelerden istediğin hareketi yaptırabilrisin aşağı yukarı bunun farklı modeli ise maknie dairesindede bulunuyor
o kutuya içerden erişiliyor mu ? he birde elektrik gidince niye durmuyor bu asansörler yav. geçen kaldım öyle yukarı çıkıyordum tavana çarptım ordan geri sektim tabana ordan bida sektim tavana. pinpon topu gibi yarım saat kaldım öyle.
quote:
Orijinalden alıntı: yeniceli2001
arkadaşlar okulumuz yeni yapıldı ve biz taşınmadan evvel, öğrenciler inip çıkmasın/oynamasın diye öğretmenler ve temizlik personelinin araç kullanması amacıyla asansöre Kartlı sistem tarzında bir şey taktırmak istiyoruz. Nasıl bir yöntem izlemeliyiz. Bu bize kaça mâl olur? teşekkürler
öyle bir sistem var mıdır asansör için ama normal kartlı kilitler 250 tl. kart programı falanda uğraştırır biraz. normal anahtar daha iyi olur
quote:
Orijinalden alıntı: Al1mert
quote:
Orijinalden alıntı: yeniceli2001
öyle bir sistem var mıdır asansör için ama normal kartlı kilitler 250 tl. kart programı falanda uğraştırır biraz. normal anahtar daha iyi olur
Alıntıları Göster
gecen hafta asasnor motor bobını yandı sızce o neden kaynaklanıyo
Bizim asansör her hafta bozuluyor neden
quote:
Orijinalden alıntı: Raks60
Bizim asansör her hafta bozuluyor neden
AYLIK PERIYODIK BAKIMI YAPILIYOMU BIDE OZELDEN FACENIZI VERSENE
quote:
quote:
quote:
quote:
arkadaşlar asansör hakkında merak ettiklerinizi bana sorabilirsiniz elimden geldiğince cevaplayacağım
Hocam;
1) Asansörde kalınca; filmlerde üstte ki ışık bölme aşağı iniyor, merdiven oluyor.Bu iş tr de yaygın mı?
3) aşağıdaki linkte 5.20 dk da Memati ve bulut asansörü istediği gibi nasıl yönetiyorlar?
2.si halatların kendisi hafif yağlı oldugu için tutunman zor olur tırmanmak imkansız gibi birşey diyeyim ben sana :D
revizyon şalterini 1 konumuna getirince asansör manuel moda geçiyor ve gördüğün düğmelerden istediğin hareketi yaptırabilrisin aşağı yukarı bunun farklı modeli ise maknie dairesindede bulunuyor
o kutuya içerden erişiliyor mu ? he birde elektrik gidince niye durmuyor bu asansörler yav. geçen kaldım öyle yukarı çıkıyordum tavana çarptım ordan geri sektim tabana ordan bida sektim tavana. pinpon topu gibi yarım saat kaldım öyle.
Revizyonun yapıldığı o kutu asansorun tavaninin üstünde bulunur içeriden kesinlikle erisilemez. Ups gibi bir devre elamani olmadigindan ve asansor eski oldugundan haraket etmis etmemesi lazm. Ups olsaydi sizi bi alt kata indirip kapı acilirdi
quote:
Orijinalden alıntı: xbayman
quote:
quote:
quote:
quote:
Hocam;
Revizyonun yapıldığı o kutu asansorun tavaninin üstünde bulunur içeriden kesinlikle erisilemez. Ups gibi bir devre elamani olmadigindan ve asansor eski oldugundan haraket etmis etmemesi lazm. Ups olsaydi sizi bi alt kata indirip kapı acilirdi
Evet eski biraz. Bir 200 asonsor degiscek bize sıra gelmedi daha. 20 yıllık nerdeyse.
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Hocam;
Evet eski biraz. Bir 200 asonsor degiscek bize sıra gelmedi daha. 20 yıllık nerdeyse.
Binada tse veya royal certin kontrolleri oluyor mu asansorun ruhsatli olduğu binalarda olur ve eksiksize yeşil eksikliye sarı kullanilamaz tehlikeli asansore kirmizi etiket ve mühür takılır.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: BlackSwordDown
Bizim okulun ordaki kafede bir asansör vardi civileri felan dökülüyordu, yukari çıkarken çatır çutur sesler geliyordu.Bir de arada sirada ara katta duruyordu, , ışıklari sonuyordu hareket edince duzeliyordu.Bunlarin nedeni ne olabilir.
Not:Bir de asansörde 4 kisi ayni anda ziplasak asansör çöker mi?
belliki dediğiniz asansör çok eski. eski asansörlerde göz fotoseli içte oldugu için herhangi birini görnce yarı katta durması normal oluyor. ışıklarının sönmesi meşgul durumna geçtiğinin göstergesidir yada kayıt bekliyordur .
4 kişi aynı adnda zıplarsa asansörde çökme söz konusu bile olamaz sadece halatlarda esneme payı oldugu için (30cm felan tabi boyutuna göre değişir) biraz yaylanırsınız :D
Alıntıları Göster
Konuya yazılan çoğu mesajları okudum ancak bizim daha değişik problemimiz var.
Şimdi 0 dan 4 e çıkıyoruz, 1.kata gelince asansör zıplayarak duruyor sonra 2.katta gelincede pat diye yine aynı şekilde sarsılıyoruz. sonra 3e gelincede asansör bizi zıplatıyor.
Biz bu durumla çok karşılaştık ama hiç ciddiye almadık adam akıllı. Anlayacağınız dura dura çıkıyoruz. Bunun nedeni nedir ve bize bir zararı olur mu?
quote:
Orijinalden alıntı: M.victor
Şimdi 0 dan 4 e çıkıyoruz, 1.kata gelince asansör zıplayarak duruyor sonra 2.katta gelincede pat diye yine aynı şekilde sarsılıyoruz. sonra 3e gelincede asansör bizi zıplatıyor.
Biz bu durumla çok karşılaştık ama hiç ciddiye almadık adam akıllı. Anlayacağınız dura dura çıkıyoruz. Bunun nedeni nedir ve bize bir zararı olur mu?
hmm asansör baya eski sanırım . katla alakası yok asansör eskimiş raylar süspaniyon fren vs.
Merhaba, bizim asansörde kapı kapatma tuşu çalışmıyor kabinde asansörün keyfini bekliyoruz bunun sebebi nedir
quote:
quote:
hmm asansör baya eski sanırım . katla alakası yok asansör eskimiş raylar süspaniyon fren vs.
Hocam oturduğumuz bina sıfır ve asansör yepyeni :D
quote:
Orijinalden alıntı: Metin2nin Demircisi
quote:
quote:
Hocam oturduğumuz bina sıfır ve asansör yepyeni :D
Alıntıları Göster
Bizim evin altında market var ben kartla alışveriş yapıyorum aldığım fişide asansörün kapısı açılınca altta oluşan boşluktan atıyorum ileride bir zararını görür müyüz acaba
quote:
Hocam merhaba. Ben de asansör firmasında staj yaptım ancak işim daha çok pano ve kart onarımı üzerineydi.
Bizim binadaki asansörün ne stopu ne alarmı çalışıyor. Frenleme de mekanik anladığım kadarıyla.
Asansörde TSE namına birşey de bulamadım. Yönetici dingil kime verdiyse artık bakım işini.
Arıza sizce revizyonda mıdır? Kayıt verme işini panodaki anakarta yapıyoruz ama hatırladığım kadarıyla alarm ve stop butonu revizyon kutusundaki karta gidiyordu.
Siz hangi markalarla çalışıyorsunuz. Benim staj yerim arkel ve mikrolift ile çalışıyordu.