Şimdi Ara

ASANSÖR TAM YERE DÜŞECEKKEN YUKARI DOĞRU ZIPLASAK DÜŞMEDEN ETKİLENİRMİYİZ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
9.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mantıksal olarak kurtulursun fiziksel olarak da biz sana fatiha okuruz
  • şimdi git eline bir şemsiye al onu bir güzel sil sonra koltuğun üstüne çık şemsiyesi aç ve atla bakalım şemsiye paraşüt görevi görüyomu

asansörle birlikte düşerken nasıl bağımsız hareket edebilirsin ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armagedon. -- 22 Eylül 2010; 4:32:36 >
  • Myth busters geç gelmiş
  • Bende bayaadır bu soruyu düşünüyordum ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: skyw@lker

quote:

Orijinalden alıntı: Filippa

o zaman ben bi tahta alirim yanima uçaktan atlarim tahtayida ayağisimin altina koyarim yere düşecekken tahta üzerinde ziplarim be gardaş ölmem be

Tahtayla uğraşma havada sıçra, hatta zorlarsan uçarsın.

• bi çay koyayım bari
  • asansör düşerken kurtulmanın tek yolu stop düğmesine basmak ben bi kere düşüyordum son anda bastım kurtuldum
  • bunu düşünmüştüm
  • test edıldı ıse yaramıyor oluyorsun.
  • asansörün üstü komple açık olursa ve sen insan üstü bi güçte havaya zıplayabilirsen evet bişey olmaz...ama bunu yapabilmek imkansızdır...yani direk ölürsün...gerçi asansör yere 15-20 cm yakındayken ipleri koparsa o zaman bişey olmaz...:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: dOmi

quote:

Orijinalden alıntı: Doobly

quote:

Orijinalden alıntı: IuFuKI

beyler bakın otobüstesiniz otobus son hızla gidiyor
    eger zıplarsanız otobusun icinde, ne olur otobus gider siz yere indiginizde otobusun daha gerisinde yere iniş yaparsınız çaktınız mı arka koltukta

Senin ayakkabılar sürtünmesiz galiba.
    Fiziksel olarak açıklama olayına hiç girmiyorum. Günlük hayat bakımından düşünürsek zıpladığın yer civarlarına düşersin. İstersen dene bunu. Beyin bedava.

otobus hızını değiştirmez ise o esnada aynı yere düşersin...yataydaki hızlarınız ve dogrultularınız aynıyken, (otobusle aynı hıza sahip olursun, gaza basınca koltuguna yapısma hissi duymandaki neden seninde hız kazanman) sen birde yukarı zıplarsan yerçekimi etkisi ile düşeydeki hızın + dan tekrar sıfıra dondugun süre boyunca yataydaki hızın otobusle aynı kalmıs olacagından aynı yerde olrsun..

Buyrun arkadaş fiziksel olarak da açıklamış

@dOmi; Sağolasın üstad, ben de şimdi millet yok hava sürtünmesi yok bilmemne diyecek diye civarları dedim. Bir de pratikte yere 90 derece ile zıplamak çok zor olduğundan arkadaş deneyecek sonra gelcek buraya "zıpladım aynı yere düşmedim dicek" iyice gerginlik çıkıcak. O yüzden birazcık esnetmek lazım cevabı.

Ama @IuFuKI; sen beni çok güldürdün ya. İşte asıl fizik terk budur.

• tavuk mu yumurtadan çıkar, yumurta mı tavuktan
  • quote:

Orijinalden alıntı: NiHilistt

tavuk mu yumurtadan çıkar, yumurta mı tavuktan

Adamın bmw si var beyler
  • Şöyle bişey olsa peki... Asansörün tavanından emniyet kemeri gibi bişey sarkacak ona atlayıp havada asılı bir şekilde yere çakılacaksınız. Burun buruna bir trafik kazası etkisi olur. Belki kurtulursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cirrus Ice

quote:

Orijinalden alıntı: NiHilistt

tavuk mu yumurtadan çıkar, yumurta mı tavuktan

Adamın bmw si var beyler

adamın iphone'u var beyler
  • asansörün kaç metreden düştüğüne bağlı dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Norrin Radd

G kuvvetine karşı koyabilirmisin? Sanmıyorum, hızı bilinse daha iyi olur ama hızlı olduguna göre zıplamanda biraz zor olacaktır.

Istersen Asansorü olan bir yerde denersen bize sonuçu bildirebilirsin. Yaşarsan tabi : )

asansörün g kuvvetine karşı koyamassın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Filippa
    o zaman ben bi tahta alirim yanima uçaktan atlarim tahtayida ayağisimin altina koyarim yere düşecekken tahta üzerinde ziplarim be gardaş ölmem be

Şu yazdıgını okuyup okuyup kopuyorum ya
  • hayırdır kardeş çok kilolusun galiba asansörün bile ipini koparabildiysen artık.
    sanki makasla kesilebilecek bişi .
  • O zaman aynı mantıkla giden otobüsün içerisinde zıplarım ve geriye doğru giderim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.