Şimdi Ara

ASANSÖR TAM YERE DÜŞECEKKEN YUKARI DOĞRU ZIPLASAK DÜŞMEDEN ETKİLENİRMİYİZ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
9.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Beyler geçenlerde Bear Grylls yeni programında bu konuya değindi youtube'da bulabilirsiniz.
  • discovery'de bir aralar brainiac diye bir program vardı.hala var mı bilmiyorum ama çok severdim.
    ordan öğrendiğim bir kaç soru:

bugün hava 0 derece yarın bugünkü havanın 2 katı peki yarın kaç derece?

bir bukelamunu aynalarla dolu bir odaya koyarsanız hangi rengi alır?

asansör düşerken son anda zıplayarak kendinizi kurtarabilir misiniz?

bir arabayla ışık hızında giderken farları yakarsan ne olur?

uzayda pusula hangi yönü gösterir?

geyik böceğinin erkeğine ne denir?

yapıştırıcı her şeyi yapıştırıyor da neden kabına yapışmıyor?
  • bir arabayla ışık hızında giderken farları yakarsan ne olur?
  • haha bende hep düşünürdüm bunu sonunda mantıklı bi cevap buldum :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: dOmi

quote:

Orijinalden alıntı: Doobly

quote:

Orijinalden alıntı: IuFuKI

beyler bakın otobüstesiniz otobus son hızla gidiyor
    eger zıplarsanız otobusun icinde, ne olur otobus gider siz yere indiginizde otobusun daha gerisinde yere iniş yaparsınız çaktınız mı arka koltukta

Senin ayakkabılar sürtünmesiz galiba.
    Fiziksel olarak açıklama olayına hiç girmiyorum. Günlük hayat bakımından düşünürsek zıpladığın yer civarlarına düşersin. İstersen dene bunu. Beyin bedava.

otobus hızını değiştirmez ise o esnada aynı yere düşersin...yataydaki hızlarınız ve dogrultularınız aynıyken, (otobusle aynı hıza sahip olursun, gaza basınca koltuguna yapısma hissi duymandaki neden seninde hız kazanman) sen birde yukarı zıplarsan yerçekimi etkisi ile düşeydeki hızın + dan tekrar sıfıra dondugun süre boyunca yataydaki hızın otobusle aynı kalmıs olacagından aynı yerde olrsun..

Hız kazanmamız değil, biz olduğumuz yerde dururken otobüs hızlanınca biz konumumuzu korumak isteriz ancak otobüse bağlı olan bir koltukta oturduğumuzdan yahut ayakta tutacağa tutunduğumuzdan otobüs ile birlikte biz de hız kazanırız. Aynı şekilde otobüs birden yavaşlayınca biz aynı hızda devam etmek isteriz ve öne doğru gideriz ve daha sonra kendimizi frenleyip olduğumuz yerde kalırız. Eğer otobüsün içinde birden zıplarsak gene zıpladığımız yere düşeriz, ancak biz zıpladıktan sonra yere inene kadar otobüs hızını belli bir seviyede arttırırsa bizim hızımız zıpladığımız anki hızda kalacağından otobüse göre yavaş kalırız ve daha geriye düşeriz...

• quote:

Orijinalden alıntı: Filippa
    o zaman ben bi tahta alirim yanima uçaktan atlarim tahtayida ayağisimin altina koyarim yere düşecekken tahta üzerinde ziplarim be gardaş ölmem be

• quote:

Orijinalden alıntı: harun95

discovery'de bir aralar brainiac diye bir program vardı.hala var mı bilmiyorum ama çok severdim.
    ordan öğrendiğim bir kaç soru:

bugün hava 0 derece yarın bugünkü havanın 2 katı peki yarın kaç derece?

bir bukelamunu aynalarla dolu bir odaya koyarsanız hangi rengi alır?

asansör düşerken son anda zıplayarak kendinizi kurtarabilir misiniz?

bir arabayla ışık hızında giderken farları yakarsan ne olur?

uzayda pusula hangi yönü gösterir?

geyik böceğinin erkeğine ne denir?

yapıştırıcı her şeyi yapıştırıyor da neden kabına yapışmıyor?

• Montla atla...
  • Edit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Just4ForMe -- 15 Mart 2011; 22:39:15 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.