Şimdi Ara

ASelsan da Çalışanlar Amele mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
1.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Benim arkadaş duzenli bereal atiyodu valla, departmandan departmana değişiyor olabilir, iltarende de belli bir yere sokulmuyodu sadece ama kapidan cikinca telefon devam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lextor L kullanıcısına yanıt

Hocam size birsey sorcam 30 yaşında uçak mühendisliğine başlayıp yüksek ortalama ile bitirsek tusaş veya roketsanda iş bulabilirmiyiz

• bulamazsın, hiçbir yer işe almaz.

yıllardır aynı soruyu soruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: sky is blue

Hocam size birsey sorcam 30 yaşında uçak mühendisliğine başlayıp yüksek ortalama ile bitirsek tusaş veya roketsanda iş bulabilirmiyiz

Yorumsuz... Deneyim yoksa bazı şeyler zor gibi. Bu gibi yerlerde staj çok önemli. Veya deneyim. Yaşına bakmazlar ama meslek öğrenmenin yaş aralığı 14-25 arasıdır. O saatten sonra kafan kaldırır mı senin bileceğin iş. Bölümü okulu bu kadar kafaya takmayın ya hepimiz kapitalin kölesiyiz. Rahat iş diye bir şey söz konusu değil bu düzende. PAran olur vaktin olmaz, vaktin olur parn olmaz. Ortası yok.

• Hocam sizce tıp,diş gibi bölümler hariç yaş şartının önemsiz olduğu bölümler var mı?

• sky is blue kullanıcısına yanıt

yok, hepsinde yaş önemli. tıpta önemsiz sadece.

• lextor L kullanıcısına yanıt

Hocam sizce benim yaşıma uygun en iyi mühendislik nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C1508D13E

yok, hepsinde yaş önemli. tıpta önemsiz sadece.

Reis tıpada benim ilgim yok işte bir ara plastik cerrah olmak istiyordum tıpın ders notlarını görünce vazgeçtim hep Latince kelimeler var nasıl ezberliyecez onları adam kafayı yer

ticaret yap bu yaştan sonra okunmaz.

Bu yaştan sonra boşuna vakit harcama bence. İşin varsa idame ettir ekstra olarak yine keyfine oku. Ama okuyacam iş sahibi olaacm diyorsan on sene öncesinde kaldı o. Ben bilgisayar bitirdim üç yıldır çalışıyorum iş değiştirmek istedim piyasa berbat halde. Eskiden havada kapıyordu herkes. Makine ci arkadaşım istifa verdi muhtemelen 6 ay işsiz takılacak. Mühendis olan büyük adam olur bir yalandı ve tuttu.

35 ten sonra çok çok iyi deneyimin olmalı ki bir şeyler yapabilesin. Okul sana hiçbir şey katmayacaktır malesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: lextor

Bu yaştan sonra boşuna vakit harcama bence. İşin varsa idame ettir ekstra olarak yine keyfine oku. Ama okuyacam iş sahibi olaacm diyorsan on sene öncesinde kaldı o. Ben bilgisayar bitirdim üç yıldır çalışıyorum iş değiştirmek istedim piyasa berbat halde. Eskiden havada kapıyordu herkes. Makine ci arkadaşım istifa verdi muhtemelen 6 ay işsiz takılacak. Mühendis olan büyük adam olur bir yalandı ve tuttu.

35 ten sonra çok çok iyi deneyimin olmalı ki bir şeyler yapabilesin. Okul sana hiçbir şey katmayacaktır malesef.

Hocam odtü-bilkent de mühendislik okusam bile mi iş bulamam sanırım bu yaştan sonra tıpdan başka alternatifim yok cevap verdiğiniz için teşekkür ederim

kurumsallarda iş bulamazsın aselsan, havelsan, turkcell vs.

zaten çoğu firmanın genç yetenek programlarında 26-27 yaş sınırı var.

• Hocam yurt dışında doktora yapsak ondada mı yaşa bakılıyor mesela yüksek ortalama yapıp odtü,bilkentden abdye giden çok var

hocam tavukla siftah edemeyen horoz rüyasında atmaca severmiş.

bilkent'i odtü'yü nasıl kazanacaksın

hadi kazandın nasıl ortalama yapacaksın kolay mı sanıyorsun?

bir de bu yaşa kadar ne yaptın?

gazla yapılacak işler değil realist olmak lazım.

ticaret, iş yeri açma vs. daha mantıklı.

uyum sağlayamazsın bu tür yerlere.

• Bilkentin paralısını tuttururum

neyse umarım yaparsın

• 8 yıldır işsiz bilgisayar mühendisiyim, 2017 de mezun oldum, iş başvurularında bulundum hem de binlerce... Ama olmadı.

İş ilanlarına bak hepsinde min 2 yıl tecrübe istiyor ve iş görüşmesine gitsen de tecrüben yok diye işe almıyor.

Bilgiye değil de iş tecrübesine bakılması kadar saçma bir şey olamaz olmaz da..

İş görüşmelerinde bazılarında hem yazılı hem de sözlü mülakat olur. Yazılı mülakatı ki teknik mülakattır, iyi yapardım ve bildiğim şeylerdi ama sözlü mülakatta ki mülakat da değil bu, böyle nasılsın, ne ediyorsun, nasıl hissediyorsun, bekar mısın neden evlenmedin ya da neden evlendin gibi sorular soruldu. ve sonuç hep olumsuz geri dönüşler oldu...

Bir çok yerde sertifika da aldım ama işe giriş için yetmedi. İlla ki tecrübe istiyorlar, ee yeni mezun biri işe başlamadan nasıl tecrübe edinecek? diye soruyorsun ama umurlarında değil. Velhasılı kelam çok sevdiğim mühendisliği 3 yıl önce bıraktım, 2022'den sonra artık kod yazmayı da bıraktım. Çünkü çok çabaladım ama olmadı. O sektördeki ik'cıları da Allaha havale ediyorum, bilgiye bakmadan sadece sgk dökümlü kağıda bakarak işe alım yaptıkları için...

Şimdi yaş 33 olmuş artık, başka okul da okuma niyetim, isteğim ve gücüm de yok zaten.

Atama desen en az 90 alman lazım, o da olmadı.

Ne yapacağımı bilemiyorum, başka iş de bilmiyorum ömür okulla geçtiği için.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.