Şimdi Ara

Aselsan'da Ytü ve Marmaralıdan çok Gazi ve Ankaralılarin olmasi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
2
Favori
2.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    3 e mi gectin ben de saniyorum ki 4 sun 5 e gectin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Genellikle insanlar öğrenci iken yaptığı şehir tercihini mesleğini ele alacağı zamanı da düşünüp yapıyor.Muhtemelen bu da öyle bir sebeptir.

Konudan biraz çıkmış olacağım ama bir şey eklemek istiyorum bu konuyu görmüşken.GTÜ eski rektörü aselsanda çalışıyor abi GTÜ çok iyi muhabbeti yapanlar için.GTÜ'nün eski rektörü dediğiniz kişi senelerce YTÜ'de hocalık yapmış,hatta kontrol ve otomasyon mühendisliğinin kurucu bölüm başkanlığını yapmış.Sizce bu forumda internetten tek bir taraflı olarak yapılan yorumlarla bölüm seçmek ne kadar normal?
  • Yahu gazideki adam stajını bile aselsanda yapıyor sistemi vs herşeyini biliyor. Ytü deki adam staj yeri ararken gaziciler hacettepeciler çoktan ilk stajlarını bitirmiş ikincilerini yapıyor oluyorlar aselsan-roketsanda Doğal olarak öndeler ama bunun sebebinin hepsinin Ankarada olmasına bağlıyorum
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    gölbaşında olması mükemmel bi şey değil mi bizim eve de köye de 5-6 km
  • kızgın boğa K kullanıcısına yanıt
    Anladım çok sağ olun hocam.

Dayım yok, o yüzden yukarıdakileri yapmam gerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ösymdekituvaletpompası kullanıcısına yanıt
    Aynen, 20 milyonluk metropolde ytülü staj bulamıyor ancak gazili hacettepeli buluyor
  • bence güzel bir şey zaten servisler ya da kendi araçları ile gidiyoralr
  • Eski sevgilim itüde mimarlık okuyordu. Kız staj yeri aradı durdu o kadar. Bulamadı en son bir yer kabul ettide zar zor girebildi. Bu sadece bir örnek ya kağıt üzerinde staj yapmak için yapıyorsun yada iyi yerler sabancı vs varken ytülüyü almıyor. Hadi diyelim öyle böyle aldı kuru ekmek dönere muhtaç oluyorlar

Edit: Bende bu yüzden stajımı poşet yaptım tanıdık vasıtasıyla. Adam sana alırım ama ücret vermem diyor. İstiyorsan git yap stajını paşa paşa ama boş iş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ösymdekituvaletpompası -- 30 Ağustos 2020; 12:33:40 >
    Mimarların nerede staj yaptıklarından haberin var mı? Savunma sanayiinde staj yaptıklarını mı düşünüyorsun? Mimarlar mimarlık ofislerinde staj yapıyorlar. Konumuzla ne alakası var anlamadım.

Senin mantığına göre her yer Odtü Bilkent varken hacettepeden almıyor. Bu ne saçmalık?

Öylesine başvurduğum 3 savunma sanayi firması kabul etti stajımı. Gerçekler senin ıslak rüyalarındaki gibi değil gazili kardeşim. Gazi vasat bir okul. Boş boş trollük yapıp rezil etme kendini.

Son cümlende staja maddi getiri olarak bakmandan belli vizyonsun biri olduğun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6EC589E64 -- 30 Ağustos 2020; 12:41:28 >
  • konu çok güzel. kafalar daha da güzel
  • Gaziyi zaten her fırsatta ezen birisiyim neye göre böyle dedin anlamadım. Ankara bilgisayarı bıraktım ben zamanında bir b*k öğretmiyorlar diye ondan nasıl okul olduklarından haberdarım. Ben genel olarak staj bulma mevzusundan bahsediyorum. Heleki ortalaman düşükse gazide sen mühendissen bile zor staj buluyorsun bırak ytü yü.

Maddi konuya gelince ben maddiyatı kesinlikle önemserim. Ben en kötü ytü de veya gazide bile mühendis olsam kimse kusura bakmasın kuru ekmek dönere çalışmam. Çalıştığımın hakkı verilmeyecekse sırf staj yapmış olayım diye yapmam. Para verilmiyorsa bana değer verilmiyor demektir e o zaman ne işim var benim orada onlardan öğreneceğim bilgiye mi muhtacım köle gibi sömürülüp ? Doğu kesimlerinde bu çok yaygındır ücret veren staj yeri zor bulursun.
    Kazanamadığın okulları ezmenden belli nasıl bir yıkık olduğun. Dediğim gibi ıslak rüyalarındaki gibi değil hayat. Boş yaptığın için blokluyorum.
  • Yahu bu yeni nesil neden böyle anlam veremiyorum. Hemen kendi bildiklerine ters bir şey diyim hemen hemen üste çıkıyorlar. Yahu ben tek bu konuda sana inat olsun diye demiyorumki. Bundan önce 10 tane konuda yazmışımdır en az gazide cengde arkadaşım var, ankarayı bıraktım diye. Görende sanacak ytü nün köpeğiyim. İstanbulda kaç tane savunma sanayi varmışta seni kabul etmişmiş ? Aynen kardeşim bu kafada devam edin yolunuzun sonu silikon vadisi zaten. Gerizekalı
  • kendi mezun oldukları üniversitedeki öğrencilere öncülük veriyorlar. Özellikle ODTÜ de bu ruh çok daha fazla. Abi-kardeş ilişkisi gibi.

• Gayet normal değil mi bu durum? Bir kere konumdan dolayı çoğu mühendis özellikle makine ve ee savunma sanayinde staj yapıyor,bildiğim kadarıyla gazinin Tai ile anlaşması var.O zaman aynı soruyu ben farklı yönden sorayım,niye büyük otomotiv şirketlerinde Ford Mercedes vsde YTÜlü bolca varken Gazili Ankaralı nerdeyse hiç yok? Ayrıca bildiğim kadarıyla baykarda da çoğunlukla İTÜ ve YTÜlü var yani konuma göre değişen bir şey,mesela Boschtada Bursa'da Uludağ mezunu fazla gibi vs.

• arkadaşlar ytü ehm'li olarak yazıyorum. öğrencilerin çoğu 3. ve 4. sınıftayken bursiyer(yarı zamanlı) olarak bilgem, baykar, tusaş, tai gibi şirketlerde çalışıyor. haliyle mezun olduktan sonra da işleri hazır oluyor. yok aselsanda az ytülü var şöyle böyle diyip çamur atmaya gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrkrc -- 30 Ağustos 2020; 13:20:0 >
  • Istanbulda aselsan gibi köklü hangi savunma şirketi var?

Istanbuldakilere de Ankaradaki unilerden gitmiyorlar demissiniz de Istanbulda cok da kayda deger firma yok.Tubitak sage ile Tai ornek verilmis.Tubitak sage merkezi Ankara degil mi?

Tai'nin de Istanbulda teknoparkı var ama ana merkez gene Ankara degil mi?

Bu konuda Ankaradaki uniler daha cazip gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I am Ras al Ghul -- 30 Ağustos 2020; 12:22:50 >
  • I am Ras al Ghul I kullanıcısına yanıt
    quote:

Istanbulda cok da kayda deger firma yok

Troll detected
  • I am Ras al Ghul I kullanıcısına yanıt
    hocam aselsanın bu kadar çok ağızda olmasının sebebi çok iyi reklam yapılması. her savunma sanayi şirketi kendi aralarında karşılaştırılamayacak kadar iyi
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.