Şimdi Ara

Aselsan'da Ytü ve Marmaralıdan çok Gazi ve Ankaralılarin olmasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
2
Favori
2.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Savunma sanayi sirketlerinde çalışan devlet üniversitelerinden mezun olanlara baktığımızda en cok odtu,hacettepe,itü,gaziyi ve biraz da ankarayi görüyoruz.

Ytü ve marmara da gazi ve ankara ayarlarinda olmasina rağmen neden buralarin mezunlari aselsana daha az girmis?

Istanbulda olduklari icin Ankara'ya gitmemislerdir deniyor da bu cok zor bir sey mi sanki?

Ulkede muhendise en cok savunma sanayide deger veriliyor.Niye Istanbulda kalmayi secsinler ki?

Gtu ve iyte yeni populer oldugundan olsa gerek bunlarin zaten aselsanda fazla çalışanı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I am Ras al Ghul -- 29 Ağustos 2020; 22:38:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yıldız ve marmara dakiker İstanbul da okuduklarından dolayı genelde Tübitak ki kendi altında 15 farklı şirket var, , Tai , Arçelik Vestel vb şirketler yada Almanca iyi derece ise Mercedes gibi şirketler de çalışabilir. Zaten aynı maaşı veriyor. İstanbul ve Ankaradaki yerleri bir nevi kendi aralarında bölüsuyormus gibi düşünebilirsin. Tübitak da da onlar yok İTÜ yıldız marmara var

(Son cümleyi yanlış anliyan arkadaşlar var İTÜ bitirdin ASELSAN girmen yasak diye bir şey yok ,oraya basvurursun orda çalışırsın , yada ODTÜ mezunu Tübitak gelir bunlar olağan, genelde herkes alıştığı düzeni sürdürüyor bu kadar, ASELSAN iş başvurularında hiç görmedim Ankara da okucak, adamlar kaliteli mühendis peşinde)
    kim hocam bu arkadaş kaç ortalama ile kaç senede bitirmiş, kaç mezunlarından, stajlarını nerede yapmış vs vs. he şans faktörü de var tabi sen bana odtü makine mezunu işşiz desen ben yine ihtimal veririm hayat ne olacağı belli değil, biraz şansa bağlı her şey. Ama yine de tercih etmeden önce elimden geldiğince soruşturdum iş durumlarını gözüme çok yüksek çarpmadığına göre düşük bir azınlık bitik olan piyasa veya en azından ytü nün piyasası mi desem doğru olur bilmiyorum.

siz nerede okuyorsunuz hocam
  • istanbulda oldukları için olabilir mi? istanbulda yaşamak isteyen adam ankaraya gelmez. tıpki benim gibi istanbulda yaşamak istemeyen birinin ankarada kalmak istemesi gibi.
  • Pp ye ba yıl dım

• Ajan Pena kullanıcısına yanıt
    rip lapsekili big smoke
  • YTÜ kötü bir üniversite olduğu için normaldir. YTÜ'yü sadece puanı YTÜ'ye yetenler över, onlar da mecburen. O kadar kaale alınmaz ki kampüsüne çökülmüş ve millet bahçesi yapılmıştır. Zaten sıralamalarındaki gerileme eğilimi de dediklerimi destekliyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Maas da onemli degil mi?Savunma sanayinde daha iyi para var sonucta.

• Yıldız ve marmara dakiker İstanbul da okuduklarından dolayı genelde Tübitak ki kendi altında 15 farklı şirket var, , Tai , Arçelik Vestel vb şirketler yada Almanca iyi derece ise Mercedes gibi şirketler de çalışabilir. Zaten aynı maaşı veriyor. İstanbul ve Ankaradaki yerleri bir nevi kendi aralarında bölüsuyormus gibi düşünebilirsin. Tübitak da da onlar yok İTÜ yıldız marmara var

(Son cümleyi yanlış anliyan arkadaşlar var İTÜ bitirdin ASELSAN girmen yasak diye bir şey yok ,oraya basvurursun orda çalışırsın , yada ODTÜ mezunu Tübitak gelir bunlar olağan, genelde herkes alıştığı düzeni sürdürüyor bu kadar, ASELSAN iş başvurularında hiç görmedim Ankara da okucak, adamlar kaliteli mühendis peşinde)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektronikciii -- 30 Ağustos 2020; 14:57:20 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • I am Ras al Ghul I kullanıcısına yanıt
    istanbuldaki büyük şirketler de 3-4 milyar para vermiyor merak etme. en az 9-10 alıyor o adamlar da.
  • gazi hacettepe gibi okullarda okuyanlar stajını aselsanda yapıyor istanbulda aselsan imkanı yok ayrıca bütün savunma sanayiyi nasıl sadece aselsana indirgediniz anlamadım.

bakarsanız zahmet edip otomotiv firmalarının çoğunda ytü ve itü önde geldiğini, istanbuldakki savunma sanayi firmalarında tüm ünilerin dengeli geldiğini görürsünüz.

ayrıca asmeafovour arkadaş trol mü gerçek mi anlamadım ama yine de sıralamam 21k ytü makinedeyim, gönderine karşı bildirim olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: termose

gazi hacettepe gibi okullarda okuyanlar stajını aselsanda yapıyor istanbulda aselsan imkanı yok ayrıca bütün savunma sanayiyi nasıl sadece aselsana indirgediniz anlamadım.

bakarsanız zahmet edip otomotiv firmalarının çoğunda ytü ve itü önde geldiğini, istanbuldakki savunma sanayi firmalarında tüm ünilerin dengeli geldiğini görürsünüz.

ayrıca asmeafovour arkadaş trol mü gerçek mi anlamadım ama yine de sıralamam 21k ytü makinedeyim, gönderine karşı bildirim olsun.
    bilader makine bitik. ytü makine mezunu bir arkadaşım 1.5 senedir işsiz hala da bulamadı
  • Istanbul ‘ daki insanlar neden Ankara ‘ ya gitsin ? Zaten savunma sanayi haric sektorun buyuk cogunlugu Istanbul ‘ da ve Ytu ‘ luler buradaki sirketlerde calisiyor .

Senin mantiginla Istanbul ‘ daki sirketlerde Ytu ‘ luler Odtu ‘ lulerden daha fazla oldugu icin Ytu Odtu ‘ den daha iyi mi diyecegiz ?

• çünkü aselsan gölbaşında bu sebepten olabilir mi
  • kızgın boğa K kullanıcısına yanıt
    kim hocam bu arkadaş kaç ortalama ile kaç senede bitirmiş, kaç mezunlarından, stajlarını nerede yapmış vs vs. he şans faktörü de var tabi sen bana odtü makine mezunu işşiz desen ben yine ihtimal veririm hayat ne olacağı belli değil, biraz şansa bağlı her şey. Ama yine de tercih etmeden önce elimden geldiğince soruşturdum iş durumlarını gözüme çok yüksek çarpmadığına göre düşük bir azınlık bitik olan piyasa veya en azından ytü nün piyasası mi desem doğru olur bilmiyorum.

siz nerede okuyorsunuz hocam
  • termose T kullanıcısına yanıt
    ben okumuyorum çalışıyorum. aslında arkadaş dediğim 1 ay önce ekşide konuştuğum bir eleman. 1.5 senedir işsiz olduğunu söyledi. ayrıntıları sormadım.tabii ortalaması falan düşüktür muhtemelen.
  • kızgın boğa K kullanıcısına yanıt
    Hocam peki ort düşük ama çalışmak lazım ne yapmamız gerek o durumda?

• Ajan Pena kullanıcısına yanıt
    sadece bir alanda part time iş tecrübesi+ gönüllü staj + proje (bitirme projesi vs.)+ilgili alan için programlar yani hepsi mezun olduğunda çalışmak istediğin alanda olsun.şimdiden hangi alanda çalışmak istediğini karar ver ve o alan için istenenleri yap. kariyer.netten iş ilanlarını incele ne istiyorlar bak. cv'nde 2-3 referans olsun, staj yaptığın yerden, bitime projesi hocandan. referansa dikkat ederler. erasmus da iyi gözükür cv'de.

yukarıda dediklerim yoksa ortalaman da 2.5 altı veya civarıysa dayın yoksa şansın yoksa asgari ücretin bir tık üstüne bölümü bitirince merhaba de... ciddi diyorum
  • Bu nece tespittir üstad?

Aynı şeyi İstanbuldaki firmalar için de yap anlarsın.

Kimse savunma sanayii için ölüp bitmiyor. İstanbul’daki adamın işi olmaz orada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6EC589E64 -- 30 Ağustos 2020; 1:34:23 >
  • askmeafavour A kullanıcısına yanıt
    bro aselsanda çalışanı az ya da sıralaması düşük olduğunda kötü mü oluyor lol mezunlarına bakmanı ya da kriterlerini değiştirmeni öneririm
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Kanka sen uni kacsin

• 3 daha çoook var
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.