Şimdi Ara

ODTÜ açık ara Türkiye'nin en iyi üniversitesidir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İstanbul Üniversitesinde öğrenciyim bunu belirtiyorum çünkü ODTÜ'lü değilim o yüzden objektif olduğumu düşünüyorum. Öncelikle adamlar kendi kampüslerinde özgürce iktidarı eleştirebiliyor, haksızlıklara, hukuksuzluklara ses çıkartabiliyor. Mezuniyette açtıkları pankartları biz okulun girişinden sokmaya çalışsak polisler barikat kurar kapıdan geçemeyiz. Adamlar rektör konuşurken elektrikleri kestiler, hangi üniversite öğrencilerinde bunu yapacak gt var? Üniversitenin kalitesi sadece sıralamayla belirlenmez. ODTÜ Türkiye'nin en iyi üniversitesidir. Üniversite okuyacaksan böyle kitlesi olan, böyle kültürü olan okullarda okuyacaksın. Bizim üniler gibi ünilerde okunmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyacun Çekmezoğlu -- 4 Eylül 2024; 19:38:39 >

• Siyaset yapmıyorlar hakkını arıyorlar. Sen üniversiten yemeğe %100 zam yapınca ses çıkartmazsan yarın %200 yapar %300 yapar. Senin düşünceni savunan insanların hepsi üniversite okusa da bir beyinsiz olarak mezun olacaklar. ECON okuyanlar pankart açmış gayet de güzel pankartlar açmışlar. Siyaset dediğiniz şeyin olmadığı okullar iktidarın köpeği olmuş. Liberaller adam olsun onlar protesto yapsınlar da ortamı komünistlere bırakmasınlar o zaman.

80 darbesinin apolitikleştirdiği toplum saolsun, haksızlığa ses çıkarmamayı erdem sanıyor insanlar. Bu kafayla 40 sene sonra da geçiş garantili köprülerin parasını ödemeye devam edeceğiz, doğmamış çocukların bile geleceğini çoktan harcadık sıkıntı yok... Geçen instagram haksız hukuksuz kapatıldı diye eleştiren kadını içeri attılar hepimiz biliyoruz, bunlara ses çıkarmayıp yaptığımız tek şey kendi postumuzu kurtarmak oluyor, doğruya doğru.

Özellikle özel okuldaysanız, insanların ne kadar korkak, umursamaz, birlik olmaktan uzak olduğunu görmüşsünüzdür. 10 bin kişilik özel okullarda 100 ODTUlünün çıkaracağı sesi çıkaramaz, birliği bulamazsınız. Utanılacak durumdan övünür olduk herhalde herkes umudu kesti ülkeden o şekilde davranıyor.

Üniversitede siyaset yapmak kadar boş iş yok. Sürekli komünist takılıp sosyalizmi övüyorlar, mezuniyete yakın da kapitalizmin mihenk taşı firmalara girmek için birbirlerini yiyorlar. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

Bildiğim kadarı ile odtü'deki sağlam mühendisliklerde okuyan kişiler bu tarz şeylerle uğraşmıyor. Felsefe, siyaset, fen bilgisi öğretmenliği vs. tayfası odtülüyüz moruk, "500 puanla girilen odtü'ye 5 bin polisle girdiniz" vs. deyip duruyorlar.

• Üniversitede siyaset yapmak kadar boş iş yok. Sürekli komünist takılıp sosyalizmi övüyorlar, mezuniyete yakın da kapitalizmin mihenk taşı firmalara girmek için birbirlerini yiyorlar. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

Bildiğim kadarı ile odtü'deki sağlam mühendisliklerde okuyan kişiler bu tarz şeylerle uğraşmıyor. Felsefe, siyaset, fen bilgisi öğretmenliği vs. tayfası odtülüyüz moruk, "500 puanla girilen odtü'ye 5 bin polisle girdiniz" vs. deyip duruyorlar.

• Siyaset yapmıyorlar hakkını arıyorlar. Sen üniversiten yemeğe %100 zam yapınca ses çıkartmazsan yarın %200 yapar %300 yapar. Senin düşünceni savunan insanların hepsi üniversite okusa da bir beyinsiz olarak mezun olacaklar. ECON okuyanlar pankart açmış gayet de güzel pankartlar açmışlar. Siyaset dediğiniz şeyin olmadığı okullar iktidarın köpeği olmuş. Liberaller adam olsun onlar protesto yapsınlar da ortamı komünistlere bırakmasınlar o zaman.

• Atanmış rektör konuşurken sırtını dönme olayında haklılar. Herkes yanlış gördüğü şeylere tepki vermeli uygun şekilde.

• Konu başlığını okuyunca bir mutlu olduk tabii ki
    Ama
    Argümanı beğenmedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YaralıPanda kullanıcısına yanıt

Valla hocam benim için bir üniversitenin değeri haksızlıkara hukuksuzluklara ne kadar ses çıkardıklarıyla doğru orantılıdır. ODTÜ'nün bu ruhunu sevmeyen adam ya AKPlidir ya da Türkiye'yi sevmiyordur.

• Panda reis koyu iktidar yanlısı bu arada. Hoşuna gitmemiş. geçen sene kendisine reisci dedim diye bloklamıştı.

kişisel görüşüm; ne sağ ne sol tek yol alkol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C95D464A -- 4 Eylül 2024; 19:57:6 >
  • 80 darbesinin apolitikleştirdiği toplum saolsun, haksızlığa ses çıkarmamayı erdem sanıyor insanlar. Bu kafayla 40 sene sonra da geçiş garantili köprülerin parasını ödemeye devam edeceğiz, doğmamış çocukların bile geleceğini çoktan harcadık sıkıntı yok... Geçen instagram haksız hukuksuz kapatıldı diye eleştiren kadını içeri attılar hepimiz biliyoruz, bunlara ses çıkarmayıp yaptığımız tek şey kendi postumuzu kurtarmak oluyor, doğruya doğru.

Özellikle özel okuldaysanız, insanların ne kadar korkak, umursamaz, birlik olmaktan uzak olduğunu görmüşsünüzdür. 10 bin kişilik özel okullarda 100 ODTUlünün çıkaracağı sesi çıkaramaz, birliği bulamazsınız. Utanılacak durumdan övünür olduk herhalde herkes umudu kesti ülkeden o şekilde davranıyor.

• ikigai kullanıcısına yanıt

İlk paragraf şu forumdaki çoğu adama otomatik portakal stilinde zorla gozleri belertilerek okutulması lazım. İmza

• ikigai kullanıcısına yanıt

İnsanın yaşayacağı 40 yıl verimli ömür yaşam süresi var. Ben evrendeki misyonumu mutlu bir hayat sürerek tamamlamak istiyorum.

gençliğimin en güzel yıllarını saçma sapan ideolojiler peşinde koşarak geçirmeyeceğim. aşk, sevgi ve huzur gibi kavramlar benim için daha öncelikli. Sevdiklerim dışında kimse umurumda değil açıkçası. Halkın tercihi bu yönde ben ne yapayım. Oy veresim bile yok artık bundan sonra.

anarşist olmak isteyen de olsun, tercih yani bu da.

• Hakkını arayan adama da sesini çıkarmayacaksın o zaman. Senin tuzun kuru olabilir ama diğer insanların neler yaşadığını bilemezsin.

• Toplumdan aforoz edilmesi gereken insan tipi. Yakışmadı infernix hoca.

• Maalesef ki ankaradaki malum ozel unide utanc verici bi apolitiklik var
    Kafasi calisan adam ugrasmiyor argumani da bombos, siz dogru yere bakmiyorusnuz

• ostim mi 🤔🤔

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.