Şimdi Ara

Asgari ücret ile bu şartlarda çalışmaya değer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aylık en kötü minimum harcamam : 6-7 bin tl (sigara, kola, aburcubur, mecbur kullandığım ilaçlarım)

üstüne stressten eklenen bira, bazen yapılan kaçamak yemekleri falan da eklesek (yemekhane çok kötü) 1500 tl de ona desek 8-9 bin tl para kalıyor elimde ve bekarım. faturaları falan ödedik desek elde kaldı7 bin tl... her ay kenara koyabileceğim max para bu, 7 bin tl.

çalışma şartlarım yazın: sabah 9 akşam 7-8 civarı

kışın: sabah 9 akşam 5

5 ay boyunca adana sıcağında 45 derece havada, klima bulunmayan arabanın içinde 10 saat araba sürüp evlere gidip montaj, arıza bakım onarım vs. yapıyorum. o kadar sıcak ki şeytan diyor geri kalan 20-30 bin tl borcunu öde çık. lanet olsun böyle hayata.

en kötü 2. el araba= 400 bin tl . en kötü ikinci el kaç yüz bin km'de belki de benden yaşlı bir arabayı almak için 5-6 sene çalışmam lazım bu kenara koyacağım para ile.

en kötü semtte en kötü ev = 1.5 milyon tl. 20 sene çalışmam gerek.

1 en kötü araba ikinci el ve en kötü semtten yıkık ev almam için 25 sene asgari ücret ile çalışmam lazım. ha bu arada evliyim ve akşam yemeğini evde yiyorum kira vermiyorum elektrik ödemiyorum falan filan.

bence en iyisi çalışmayı bırakıp ailenin omzuna yük olmak bu yaştan sonra. madem ki doğurdular emekli maaşlarına ortak olayım. eve giren 10 bin tl'den biraz nasipleneyim. babamın tütününden içerim hehe.

• Hocam çalışma saatleri hem uzun hem ücret az en kötü fabrikaya yada 3 harfli marketlere girsen bile koşulların daha iyi olur ya zam iste ya kendine yeni iş bak bence.

İş bulma en iyi işin varken bakılır hafta içi izinin varsa yada isteyebiliyorsan iste yada sallama gitme daha iyi şartlı bir iş bulabilrisen daha iyi olur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • baska alternatifin yok mecbur calisacaksin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatların bu kadar anlamsız olduğu yerlerde insan çalışmak istemiyor sahiden. Beylikdüzü/Esenyurt gibi yerlerde bile (İstanbul'un lağım çukuru) en dandik daire 2 milyon lira olmuş. Arabaların sıfırı 1 milyon liradan başlıyor. Ancak karnını doyurursun mevcut işlerde, o da halk ekmek vs alarak, musluktan su içerek.

• yumuksuzsucurta58 Y kullanıcısına yanıt
    175 cm çok mu kısa

• Cirkinkurubaga kullanıcısına yanıt

biraz kısa

• mind of a madman M kullanıcısına yanıt
    180 olur mu 16 ya 1 ay var

+geniş omuz

• yüzün güzel değilse 195 altı kurtarmaz

Ağa be

180 olurmuyum

• Cirkinkurubaga kullanıcısına yanıt
    hayır 15den sonra çok zor imkansiza yakın

• Haklı isyan. Yaş kaç hocam, birde kira yazmamışsın aileyle kalıyorsun galiba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Neden olmasın geçen sene 4 5 cm attım 16 da 160 olup 18 de 190 olanlar var

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.